Web Tasarım

2021 Web Tasarım Trendleri

Web tasarımı teknoloji çağını yaşadığımız şu yıllarda bireysel ya da kurumsal olarak bir oluşumun kendini var edebilmesi ve başka insanlara ulaşabilmesi için gerekli olan birinci reklam alanlarından biridir.

Her yıl daha da çok gelişen ve sınırsız özelliklere sahip olan web tasarımları bu yıl da yeni trendlerle internet dünyasına hızlı bir giriş yaptı. 2021 web tasarım trendleri hem birçok farklı gelişmeyi barındırırken, dünyayı çevreleyen pandemi sürecinden de etkilendi.

Dijital dünya artık evlerimizin içinde ve hayatımızın büyük bir alanını kaplıyor. Market alışverişleri dahi artık online olarak yapılıyor ve ileriki senelerde internet hayatımıza daha da çok girecek gibi görünüyor.

2021 web tasarım trendleri özellikle geçen yılın mart ayından itibaren insanların evden çalışmaya başlaması ve e-ticaret sektörüne yönelmesiyle bu alana ait birtakım çözümler ve pratikler üretiyor.

İnsanların birçok işini internetten halletmeye başladığı böyle bir yılda web tasarımlarından beklenen en önemli özellik güvenli olmasıdır. Bir web tasarımından neler beklemeyiz şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Veri güvenliği
  • Seo özelliklerine sahip
  • Hızlı ve kolay erişim
  • Güvenli yani kullanıcı dostu gezinme

Tüm bu özellikler 2021 yılında bir web sitesinde olması gereken özelliklerin başında gelir. İnternet dünyası çok çabuk gelişme ve değişim gösteren bir dünya olduğu için trendler de sürekli değişiklik gösterebiliyor.

Fakat güvenli gezinme özellikle pandeminin 2021’inde olmazsa olmaz bir husus.

Seo uyumlu web tasarım hakkında daha detalı bilgi alabilmek için acarnet.com/blog/seo-uyumlu-web-tasarim/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

2021 Web Tasarım Trendleri Neleri İçeriyor?

2021 yılı hem küresel boyutta değişimlere hem de insanların kişisel yaşamlarında büyük değişimlere sebep oldu. Normalleşme aşamalarına geçiş yapmaya çalışılırken insanlar da yeni yaşam şekillerine uyum sağlamaya çalışıyor.

Web tasarım sektörü de bu değişikliklerden en çok etkilenen sektör oldu. Çünkü insanların dünyayla bağlantısı belirli bir süreliğine yalnızca online sistemler üzerinden olacak.

Dünyada süregelen değişiklerin etkisi 2021 web tasarım trendleri oluşurken hissedildi. 2021 yılı web sitesi trendlerini sizler için açıklayalım:

Karanlık Mod

Web tasarımları genellikle beyaz arka plan üzerine tasarlanır. Kullanıcılar da ekranın beyaz olmasına alışıktır. Fakat son yıllarda ister web sitelerinde ister sosyal medya araçlarında olsun karanlık mod çokça tercih edilen bir özellik oldu.

Beyaz renk dinlendirici ve kişiyi yormayan bir renk olduğu için tercih edilse de kullanıcılar karanlık modu bir o kadar sevdi. Bu sebeple 2021 web tasarım trendleri içerisinde karanlık mod da yerini aldı. Bu yıl içinde koyu tonlar web tasarımları için sıkça kullanılan bir özellik olacak.

Kolaj Görsellik

Kolaj Görsellik

Kolaj kullanımı web sayfasının hareketli olması ve kullanıcının dikkatini üzerinde tutmasını sağlar. 2021 yılında bu özellik oldukça sık kullanılacak. Yalnızca fotoğraf kolajı değil fotoğraflar, yazılar, çizimler bir arada kullanılabilecek.

Hareketli ve renkli tasarımlar kullanıcının ulaşmak istediği bilgiye erişimini kısıtlamamalı ve yalnızca görsel anlamda güzellik katmalıdır. Web tasarımı için kolaj kullanımında bu durum dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Anti Tasarım

2021 web tasarım trendleri içerisinde olan bir başka seçenek de anti tasarım web siteleri. Anti tasarım web siteleri özgün ve aykırı tasarımlardır.

Genel beğeniye hitap eden tasarımların tam tersi pozisyonunda duran bu siteler nizami bir web sitesi kurulumu için endişe taşımazlar. Asimetrik düzen, çirkin tasarımlar, okunma kaygısı gütmeyen metinler, sıralı bir şekilde olmayan menü düzeni ve karışık bir site haritası gibi kural dışı birçok unsura sahiptirler.

Bu anti mükemmellik kişilerin ilgisini çekebilir ve bazı sektörler için çok uyumlu siteler olabilir. Eğlence sektörü, reklam sektörü, ajanslar ve daha birçok farklı sektör anti tasarım web sitelerini tercih edebilirler.

Anti tasarım 2021 web tasarım trendleri arasında bayağı ses getiren ve gelişmekte olan bir tasarım çeşididir.

Karikatür

Karikatür çizgiler 2021 yılında web sitelerinde oldukça trend bir özellik. Çizgi film görselleri kullanıcıların web sitesinde daha keyifli zaman geçirmesini sağlayabiliyor.

Her firma kendi karikatürünü tasarlayabileceğinden dolayı kullanılan karakterler de kendine özgü oluyor. Web sitesini eğlenceli ve renkli hale getiren çizimler kullanıcının web sitesinde geçirdiği zamanı da uzatıyor.

Kolay Ulaşılabilirlik

Günümüzde her insan interneti kullanma özgürlüğüne sahiptir ve eğer her kesimden kullanıcıya ulaşmak isteniyorsa web sitesinin bazı özellikleri olması gerekir.

Örneğin engelliler için kolay ulaşılabilirlik sağlayan özelliklere sahip olan siteler 2021 web tasarım trendleri arasında.

Ses Kullanımı

Bilgiye daha çabuk ve her yerde erişim sağlayabilmek için insanlar artık sesli metin özelliğini kullanmayı tercih ediyor. Örneğin web sitesindeki bir metni okumak yerine dinlemeyi tercih ediyorlar. 2021 web tasarım trendleri arasında olan sesli iletişim özelliği de daha pek çok yıl yerini koruyacağa benziyor.

Web Tasarım Trendlerini Takip Etmek Neden Önemlidir?

Web Tasarım Trendlerini Takip Etmek Neden Önemlidir?

Bireysel ya da kurumsal bir firmanız varsa ve daha çok insana ulaşmak istiyorsanız bir web sitenizin olması zorunlu bir durumdur. Online işlemler hayatımızın her alanına girdiğinden dolayı bir marka oluşturmak isteyen kişilerin atacağı ilk adım firmasını en iyi şekilde yansıtabilecek profesyonel bir web sitesine sahip olmaktır.

Web Tasarım Trendi Ne Demektir?

Teknoloji sürekli gelişen bir şey olduğundan ve her alanda gelişim süregelen bir durum olduğundan dolayı web tasarımları için de her yıl farklı trendler ortaya çıkar.

Firma sahibi bir kişinin 2021 web tasarım trendleri yapması onun çağa ayak uydurması demektir. Çağa ayak uydurduğunuzda müşteri potansiyelinizi arttırmış ve hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek yeni fikirler üretmiş olursunuz.

Ev eşyasından modaya, mobilyadan saç stillerine her alanda yaşanan gelişimler web tasarım sektöründe de yaşanıyor.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

Profesyonel bir çalışma yaptırmak için iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Göz Atın
    Kapalı
    Başa dön tuşu