İstanbul Web Tasarım

Backlink Nedir? Nasıl Alınır?

Backlink gezinmekte olduğunuz bir site içerisinde referans olarak başka bir web sitesine yönlendirme yapılan site linkinin bulunmasıdır. Örneğin sektörünüz itibariyle oto yedek parça satışı yapıyorsanız ve ünlü bir araba markası kendi web sitesinde yedek parça alımı için sizin sitenizin linkini referans gösteriyorsa bu satışlarınıza ve firmanızın itibarına olumlu şekilde yansır.

Seo hizmeti içerisinde bulunan bu yöntem yeni açılan bir web siteniz olsa bile sizi hızlıca ilk sıralara taşıyabilecek bir yöntemdir. Google’ın hizmet politikası anlayışı gereği hizmet uygulanacaksa kurallara uygun ve doğru şekilde yapılmalıdır.

Eğer hatalı bir kullanım olursa Google site linkini sahte olarak kabul eder ve filtreleme yapar. Bu da sitenizin görünürlüğünün kaybolması demektir. Bu sebeple hazır paketler halinde backlink hizmeti satan firmalardan uzak durulması doğru olur. Profesyonel bir web tasarım firması ile çalıştığınızda web sitenizi oluştururken bu özelliğini de eklerler ve en doğru şekilde yaparlar.

Güvenilir olmayan bir firma ile çalışırsanız ve siteniz spam olarak algılanırsa bu durum düzeltilebilir fakat sizin için ek maliyet demektir. En baştan profesyonel bir web ajansı ile çalışmanız daha avantajlıdır. Web sitenizin kurumsal bir kimlik kazanması ve hedef kitlenize en doğru ulaşım için bu konuda uzman kişilerle çalışmanız yeterlidir. Hizmetten yararlanmak için profesyonellerden destek almak atacağınız adımları doğru belirlemenize yardımcı olur.

Dofollow backlink hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için acarnet.com/blog/dofollow-backlink-nedir/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Backlink Nasıl Alınır?

Seo hizmeti dahilinde gerçekleştirilen backlink sitenizin ve yaptığınız işin başka sitelerde tanıtım, reklam ve duyurulardır. Bu reklamların orijinal linkler tarafından verilmesi gerekir. Eğer sahte linkler ile yapmaya çalışırsanız Google bunu hemen algılar ve sizi arama motoru listelerden düşürür.

Bir ürün pazarlıyorsanız kullanıcıların internette başka sitelerde gezinirken ürününüzün reklamını görmesini sağlayabilirsiniz. Nasıl bir reklam ve tanıtım yaptığınıza bağlı olarak insanlar ürününüzü ve sitenizi merak ederek linke tıklarlar. Linke tıkladıkları anda direkt olarak web sitenize yönelirler.

Bu hizmetten yararlanmak için reklam vermek istediğiniz web sitelerinin firmaları ile görüşebilirsiniz ya da çalıştığınız profesyonel web ajansı sizin yerinize gerekli görüşmeleri ve daha fazla verim alabileceğiniz sitelerle görüşebilirler. Link verebileceğiniz siteleri kontrol edebilmeniz için birtakım siteler vardır. Bunlar:

  • Ahrefs
  • Similarweb
  • Seomoz

Bu sitelerden siz de backlink verebileceğiniz siteleri bulabilir ve güvenilirliklerini kontrol edebilirsiniz.

Backlink Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reklam ve duyuru amacıyla alabileceğiniz bu hizmette öncelikle satın alacağınız link içeriklerini hedef kitlenize ulaşabilmek için seçmelisiniz. Bir backlink satın alırken kaç adet aldığınızın pek bir önemi yoktur. Sitenize koyacağınız linklerin çok olması size avantaj sunmaz aksine içlerinde sahte olan linkler olursa sitenizin arama motorlarında geri plana düşmesine neden olur.

İçeriği sağlam ve orijinal olan tek bir link birçok linkten daha avantajlı olabilir. İçeriği sizin için faydalı olacak bir backlink aldığınızda sitenizin verimi de daha çok artacaktır.

Arama motorlarına sektörünüzle ilgili bir kelime yazdığınızda karşınıza ilk sırada çıkan firmalardan link alırsanız sizin için daha faydalı olacaktır. Backlink satın aldığınız sitenin aramalarsa üst sıralarda çıkması ve alt sayfalarının da listelenmesi sizin için doğru site olduğu anlamına gelir.

Backlink alacağınız web sitelerinin araştırması için Moz denilen bir puanlama ile sayfanın kalitesini araştırabilirsiniz. Domain kalitesi yüksek olan siteleri belirledikten sonra bu sitelerle irtibata geçebilirsiniz.

Rakiplerinizin araştırılması da backlink alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan biridir. Rakipleriniz hangi sitelerden link almış ya da link vermiş gibi araştırmalar eğer yeni bir firmaysanız sizin için yol belirleyici olabilir.

Yeni açılan bir firmaysanız özellikle backlink alırken dikkat etmelisiniz. Genel olarak yeni firmalar arama motorlarında geriye düşme riskine karşı ilk 6 ay backlink almamayı tercih ederler. Daha sonra ilk kez alacakları vakit popülaritesi yüksek olan siteleri tercih etmeleri faydalı olur.

Tek bir siteden değil çeşitli sitelerden backlink almanız firmanız için olumlu olur. Fakat backlink alırken kaç site olursa olsun sektörünüzle alakalı konular olması gerekir.

Seo Backlink Çalışması

Seo Backlink Çalışması

Seo çalışmalarını profesyonel bir web tasarım ajansı ile yaptırmak firmanız için en doğrusudur. Backlink satın almak istediğinizde sizin için faydalı olacak siteleri ve linkleri bulmak için araştırma yaparlar.

Kaliteli ve orijinal bir backlink almak çok kolay bir iş değildir ve oldukça dikkatli olmak gerekir. Ücretsiz alabileceğiniz programlar da mevcuttur ama bu gibi programlarda sitenizin arama motorlarında geri düşme riski vardır. Bu sebeple profesyonel seo uzmanları satın almayı tercih eder.

Satın alınan linkler yine uzman kişiler tarafından siteniz için özgünleştiriliyor. Google’ın kabulleneceği linkler oluşturulduktan sonra sitenizde yayınlanmaya başlıyor. Backlink olarak başlangıçta tanıtım yazısı linkleri tercih ediliyor.

Popüler ve güvenilir bir siteden alınan tanıtım linkleri yeni açılan siteler için en güvenilir tercihlerden biri. Eğer ilk başta kendi sitenize link alıp riske girmek istemiyorsanız yine paravan bir site kurarak linkleri buraya yerleştirebilirsiniz.

Sektörünüzle alakalı olan blog sitelerini belirleyerek site linklerini bu blog yazılarının yorum kısımlarına yerleştirebilirsiniz. Popüler blog siteleri ve yazarları ile görüşerek sizin sitenize ait tanıtım yazılarını kendi sitelerine yerleştirmeleri için anlaşmalar yapabilirsiniz.

Backlink uzman kişiler tarafından yapılması gereken bir reklam yöntemidir ve doğru kullanıldığında hedef kitlenize direkt olarak ulaşmanızı sağlar. Sitenizin görünürlüğünü arttırır ve popüler olan sitelerden link aldığınızda sizin de kurumsallık puanınız artmış olur.

Seo hizmeti kapsamında paket olarak satın alabileceğiniz blacklink hizmeti de sizin için en doğru şekilde hazırlanır. Güvenilir web sitelerinden aldığınız backlink linkleri insanların sizin sitenize de güvenilir gözüyle bakmasını sağlayarak popülerliğinizi arttırır.

15 YILLIK SEO AJANSI TECRÜBESİYLE

Performans Garantili SEO Hizmeti İçin Teklif Al!

    Berkay Gavaz

    Acarnet'te Web Designer

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu