SEO

Yerel Seo (Lokal Seo) Nedir? Nasıl Yapılır?

Yerel Seo belirli bir bölge için internet arama motorundan yapılan aramalarda ilk sayfada çıkmanızı sağlayan hizmettir. Kurumsal firmalar Seo yöntemiyle Google arama motoru için optimizasyon kazanırlar ve reklam satın almaya gerek kalmadan web site linkleri ilk sayfanın üst kısmında çıkar.

Bir konu ya da sektör hakkında kullanıcılar yerel arama yaptıklarında Google listeler halinde önlerine sonuçlar çıkarır. O bölgede bulunan firmalar için liste başında çıkmak müşteri kazanımı ve firma tanıtımı açısından çok önemlidir. Kullanıcı arama motoruna giriş yaparak arama yaptığında bulunduğu konum içerisinde kendisine en yakın alanda bulunan sonuçlara öncelik verilir.

Firmanızın en yakın çözüm önerisi olarak sayfa başında listelenebilmesi için web sitenizin yerel Seo ayarlarının düzgün bir biçimde yapılması gerekir. Profesyonel bir web tasarım firması ile çalıştığınızda web siteniz baştan sona arama motoru optimizasyonuna uygun olacak şekilde tasarlanır.

Yalnızca büyük firmalar değil yeni açılmış ya da daha küçük işletmeler için de arama motoru optimizasyonu rekabet ortamına katılmalarını sağlar. Web siteniz kurumsal anlamda tasarlandığında arama motorunda büyük firmalarla beraber sizin sitenizin linki de görünür.

Bu şekilde rekabet dengesi sağlanır ve küçük firmalar da büyüme şansı elde ederler. Seo hizmeti rakip firmalarınız karşısında %65’lik bir avantaja sahip olmanıza neden olur ve müşteri portföyünüz üzerinde pozitif etkisi vardır.

Yerel Seo Çalışması

İnternet artık hayatımızın her alanında etkilidir ve iş sektörü de özellikle üretici ve ticaret firmaları online olarak yaptıkları satışlar ile yüksek karlar elde ederler. İnternet sayesinde bulunduğunuz bölgede oturan insanlara kapı kapı gezmek ve reklam yapmak zorunda kalmadan web siteniz ile herkese aynı anda hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yalnızca yerel anlamda değil başka şehirler hatta uluslararası alanda dahi reklam yapma şansı elde edersiniz. Tüm bunların olabilmesi için web sitenizin yerel Seo uyumlu olması gerekir. Web sitenizi profesyonel bir firma ile çalışarak tasarlattığınızda sahip olacağınız avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İnsanlar artık market alışverişlerini bile online olarak yaptıkları için yerel bölgenizde oturan kişilerden internet sahibi olanların %95 gibi bir oranı sizi hızlı bir şekilde bulabilir.
  • İnternet üzerinden bir ihtiyacını gidermek için arama motorlarına giren kişi ilk olarak yerel bölgedeki firmalar arasından seçim yapar.
  • Kendisine yakın olan yerel firmaları bulabilmek için internet sahibi olan her insan ilk olarak internette arama yapmayı tercih eder.
  • Mobil uyum sayesinde kişiler cep telefonu ya da tabletlerden yerel arama yaptıklarında web sitenizin linki ilk sıralarda çıkar.
  • Uygun bütçelere profesyonel anlamda yerel Seo çalışmaları yaptırabilirsiniz.

Seo hizmetlerinin en büyük avantajlarından biri büyük ya da küçük işletme fark etmeksizin her gerçek kişinin bu hizmetten yararlanabilmesidir.

Yerel Seo Nasıl Yapılır?

Web sitenizin yerel Seo uyumu profesyonel bir firma tarafından gerçekleştirilir. Anahtar kelime taraması ve özgün içerikler, hedef kitlenize dair çalışmalar başta olmak üzere birkaç adımla web siteniz hazır hale getirilir.

Yerel Seo Nasıl Yapılır?

Konum Bilgisi İçeren Başlık Etiketleri

Web sitenize Seo uyumlu bir metin ekleneceği zaman başlık etiketlerine bulunduğunuz il ya da ilçenin adı eklendiğinde bulunduğunuz bölgede oturan insanlar ilçe adı yazıp arama yaptıklarında direkt olarak sizin web sitenizin linki karşılarına çıkar.

Yerel İfade İçeren URL Düzenlemesi

Web sitenize ait URL çalışmaları hedef kitlenize yönelik olarak Seo uyumlu yapılabilir. URL oluştururken yerel ifadeler koyulduğunda ve anahtar kelimelerden oluşturulduğunda arama motorlarında sitenizi ön plana taşır.

Anahtar Kelime Tespiti ve Kullanımı

Anahtar kelimeler kullanıcıların arama motorlarına giriş yaparak en çok arattıkları kelime öbekleridir. Profesyonel bir firma ile çalıştığınızda sektörünüzle ilgili anahtar kelimeler tek tek tespit edilir. Bölgesel faktörleri de içeren anahtar kelimelerden oluşturulmuş özgün metinler sayesinde siteniz Seo uyumlu hale gelir.

Özgün ve Kullanıcı Odaklı İçerikler

Firmanızın arama motorunda ilk sırada çıkması tanıtım için önemlidir fakat özgün ve kullanıcı odaklı metinler sitenize giriş yapan insanların istedikleri verimi almasını sağlar. Kullanıcı deneyimi bir firmanın rakiplerinden önce olabilmesi için dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yerel seo çalışmaları kullanıcıların ne beklediğini tespit ederek onlara dönük metinler hazırlamaktır.

Görsel Optimizasyon

Web sitenize seo uyumlu metinler eklendikten sonra görseller ile optimizasyon çalışması desteklenir. İlgi çekici ve kaliteli görseller eklenirken bölgesel unsurları görsellere alt metin olarak eklediğinizde size yakın konumda olan insanlar arama yaptıklarında siteniz karşılarına çıkar.

Mobil Uyum

Mobil uyumlu web siteleri diğerlerine göre daha fazla kullanıcı ziyareti alırlar. Cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazlardan da web sitenize düzgün bir şekilde girilebilmesi için responsive tasarım dediğimiz temaları seçerek hedef kitlenize her yerden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yerel Kaynakların Kullanımı

Web sitenizden başka bölgesel anlamda diğer yerel kaynakları da kullanabilirsiniz. Facebook, Instagram, blog hesapları gibi özellikleri bölgesel kaynak olarak kullanabilir ve daha fazla insana ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Doğru Yönetim

Sosyal medya uygulamaları kullanarak hedef kitlenizle daha fazla etkileşimde bulunabilir ve ulaştığınız insan sayısını arttırabilirsiniz. Yerel seo çalışmaları kullanabileceğiniz her bölgesel alanın en iyi şekilde faydalı hale getirilmesini sağlar.

Bir kuaför firmanız var ise ve Kartal ilçesinde hizmet veriyorsanız web sitenizin içerisinde “Kartal kuaför salonu,” ya da “Kartal bayan kuaförü” gibi anahtar kelimelerden oluşan metinler eklendiğinde arama motorlarında ilk sırada çıkmasanız bile bölgesel anlamda bir arama yapıldığında kişiler direkt olarak sizin sitenize yönlendirilir.

15 YILLIK SEO AJANSI TECRÜBESİYLE

Performans Garantili SEO Hizmeti İçin Teklif Al!

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Göz Atın
    Kapalı
    Başa dön tuşu