Web Tasarım

Özgün Web Tasarım Çalışması Nasıl Olmalıdır

Web tasarım kurumsal ya da şahsi kurulum fark etmeksizin ulaşmak istediğiniz hedef kitleniz için reklam ve tanıtım yapabileceğiniz tek alan olan web siteleri için oluşturulan birtakım özelliklerin kurulumudur. Web siteniz sizi internet dünyası içerisinde temsil eder ve görünen yüzünüz olur.

Profesyonel bir firma ile çalıştığınızda web sitenizdeki her detay hedef kitlenize en iyi şekilde ulaşmanız amacıyla kurulur. Hedef kitlenizi sitenize yönlendirmek istiyorsanız özgün bir web tasarımına sahip olmanız gerekir. Günümüzde internet hayatımızın her alanına girdiği ve sanal bir dünya olduğu için firmalar ya da şahıslar var olmak için kendilerine bir internet yüzü almak zorunda olurlar. Web sitesine talep çok fazla olduğu için birbirine çok benzeyen ve seri üretim haline gelen pek çok hazır tasarım ortaya çıktı.

Kurumsal bir kimlik kazanmak için hazır tasarım değil de özgün bir web tasarımı tercih ederseniz uzun vadede kazançlı olan siz olursunuz. Web tasarım fark yaratmanız için üzerinden faydalar sağlayabileceğiniz bir hizmettir ve ancak farklı ve özgün bir tasarımla fark yaratmayı başarabilirsiniz.  Özgün bir web sitesi için gerekli olan özellikler şunlardır:

  • Web sitesi firmanıza ve ürünlerinize özel olarak tasarlanmalıdır.
  • Site açılışı, menüler arası gezinme ve tüm işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşmelidir.
  • Mobil uyum ile tüm elektronik cihazlardan erişime açık olmalıdır.
  • Seo uyumu ile arama motorlarında liste önceliği sağlanmalıdır.
  • Web sitesindeki içerikler, görseller ve grafiklerin içerikleri özgün ve kaliteli olmalıdır.
  • Kullanıcı deneyimine uygun tasarlanmalıdır.
Web tasarım hizmetimiz ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için acarnet.com/web-tasarim linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Web Tasarım Hakkında Bilgi

Kurumsal bir web sitesi için öncelikle kolay erişilebilir olmak önemlidir. Web tasarım uzman kişiler tarafından yapıldığında öncelikle kafanızda nasıl bir model oluşturmak istediğiniz, ürünlerinizi nasıl listeleyeceğiniz, nasıl bir düzen olmasını istediğiniz gibi konulara göre fikriniz alınarak ilerleme sağlanır.

Rakiplerinizden öne geçebilmeniz için sitenin içerisine konulan tüm özellikler site yayınlandıktan bir süre sonra farkını göstermeye başlar. Seo uyumu sayesinde hedef kitleniz arama motorunda arama yaptığında firmanız ilk sırada çıkar. Burada önemli olan hedef kitlesi sitenizin linkine tıkladıktan sonra sitede zaman geçirecek şekilde ilgi çekici olmasını sağlamaktır.

Web tasarım özgün olduğunda farkını kısa sürede göstermeye başlar. Web sitenizin kullanıcı deneyimi odaklı hazırlanması size uzun vadede avantaj sağlar. Sitenize ulaşan insan sayısı arttıkça ulaştırmak istediğiniz ürünün satış oranı da artacaktır. Yalnızca satış değil tanıtım amaçlı ya da bireysel amaçlı siteler için de profesyonel bir tasarım kısa zamanda rakipleriniz arasında yükselmenizi sağlar.

Özgün olmayan web sitelerini kullanıcılar hemen fark eder ve ilk deneyim için güvenilir olmayan bir imaj vermiş olursunuz. Web sitenizi kurarken uzun süre etkili olmak ve internet dünyasında kalıcı olmak istiyorsanız web tasarımına önem vermeniz gerekir.

Web Tasarım İlkeleri

Firma ya da şahsa özel web sitelerinin ihtiyacı olan özellikler farklılık gösterir. Web sitesini ne amaçla kurduğunuz, ürünleriniz, anlatmak istediğiniz ve hedef kitleniz değişken olduğu için kurulan web sitesi de size özgü olmalıdır. Web tasarım profesyonel anlamda hazırlanırken öncelikli soru öne imajın mı yoksa ürünün mü çıkarılacağıdır.

Web sitesinde ürün satışı yapmayacak yalnızca reklam amaçlı kullanacaksanız metin, görsel ve grafik ağırlıklı olabilir. Ürün satışı yapacaksanız metinlerden çok ürün tanıtımları ve listeler ön planda olur. Tasarıma başlamadan önce nasıl bir yol izleyeceğiniz bu bilgiler doğrultusunda oluşturulur.

Özgün bir web sitesinde olması gereken en önemli özelliklerden biri hızlı olmasıdır. İnternette gezinen bir kişi bulduğu site 5 saniye içerisinde açılmazsa kapatmaya eğilimlidir ve bu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Web tasarım yapılırken özellikle ana sayfanın hızlı bir şekilde açılması bu sebeple önemlidir.

Web sitenize giriş yapan bir kullanıcı büyük ihtimalle daha önce birçok kez internette araştırma yapan biri olduğu için özgün olmayan web sitesini hemen anlayabilir. Güven vermeyen bir web sitesinden de hemen çıkış yapar. Renk uyumu, orijinal görseller dahil olmak üzere özgünlük bütünlükle kazanılan bir durumdur.

Hazır web sitesi imkanı sunan yerlerde genellikle birbirinin benzeri ve kopyası tasarımlar olduğu için bu durum kullanıcılara bütçenizin yeterli olmadığı izlenimi yaratabilir ve güvenilirliği sorgulatır.

Özgün Web Tasarım Çalışması Nasıl Olmalıdır

Web Tasarım Oluşturma

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar internete masa üstü bilgisayarlar yerine akıllı telefon ya da tabletlerden daha fazla girmeye başlamıştır. Hedef kitlenize hızlı erişim sağlamak istediğinizde kuracağınız web sitesinin bu nedende mobil uyumlu olması gerekir. Web tasarım akıllı telefon başta olmak üzere tüm mobil cihazlardan erişime açık olduğunda görüntülenme sayısı oldukça artar.

Mobil uyum web sitenizin ekran büyüklüğüne göre özelliklerini ve kaliteli görünümü kaybetmeden uyum sağlaması demektir. Masa üstünde gerçekleştirilen tüm özellikler diğer mobil cihazlarda da gerçekleştirilir. Mobil uyum gerçekleştirilmezse masa üstü bilgisayarda sorunsuz görünen tasarım akıllı cep telefonunda dağınık ya da yarım görünebilir. Bu gibi sorunlar hedef kitlesini kaybetmeye yol açar.

Web siteniz her özelliği ile sizin ve firmanız için özgün olarak hazırlanmalıdır. Kopya kullanılarak yapılan siteler hemen anlaşılır ve itibar kaybetmenize yol açar. Kopya içerik kullanmak arama motorları tarafından anlaşılacağı için web siteniz taklitçi olarak kodlanabilir. Google web sitenizi kopyacı olarak algılarsa arama sonuçlarında en sonda çıkarsınız.

Arama motorlarında en sonda olmak hedef kitleniz için görünmez olmak demektir. Özgün olmanın yanında web sitenizi sürekli olarak güncellemeniz ve yenilemeniz gerekir. Sayfanızın canlı tutulması hedef kitlesinin dikkatini sitenizin üzerinde tutulmasını sağlar.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu