Genel

İngilizce SEO (10’larca Başarılı Referans)

Dünya genelinde en fazla konuşulan dil İngilizcedir. Amerika, İngiltere gibi büyük devletlerin resmi dili İngilizcedir. Büyük devletlerin kullanması İngilizcenin pek çok alanda ana dil olmasına neden olmuştur. Ticari faaliyetlerde, online işlemlerde İngilizce yoğun olarak tercih edilir. Böyle olunca İngilizce SEO hizmetlerine olan ihtiyaç çok daha fazladır. Dünyaya yayılmak, daha fazla insana hitap etmek isteniyorsa web sitelerinde İngilizce SEO çalışması yapılmalıdır.

İnternetin yaygın olarak kullanılması dünyanın küçük bir köy haline gelmesine neden oldu. İnsanlar ve kurumlar ticari faaliyetlerini, turizm işlemlerini ve daha pek çok işlemlerini dünyaya yayabilir. Bunun için web sitesi kurmalıdır. Kurulan web sitesinin dili, en fazla kullanılan dil olduğundan İngilizce olmalıdır. Dilin İngilizce olması yeterli değildir. Sitenin bütün ayrıntıları hitap edilen ülkelere göre hazırlanmalıdır. Uluslararası faaliyetlere açılacak sitelerin arama motoru optimizasyonu genellikle İngilizce olarak yapılır. İngilizce SEO hizmetleri, dünyaya açılmak ve kazancını artırmak isteyenler için ideal bir seçenektir.

İngilizce SEO hizmeti geniş kapsamlı bir çalışmayı şart kılmaktadır. Bundan dolayı şayet İngilizce olarak SEO hizmeti alacaksanız, bu alanda uzman olan ajanslarla çalışmak durumundasınız. Bununla birlikte İngilizce SEO hizmetinin sürekli bir şekilde güncellenen algoritmalar ölçeğinde yapılması şarttır. Bu durum SEO hizmetinin en güncel halini sunabilen bir ajansla çalışılmasının şart olduğu gerçeğini karşımıza çıkarmaktadır. Tam da bu noktada ajansımız üst düzeyde bir İngilizce SEO hizmetinin adresi konumunda yer almaktadır.

İngilizce SEO Nedir?

Kişisel veya kurumsal web siteniz varsa arama motorlarında ilk sıralarda çıkmasını istesiniz. Çünkü internet kullanıcıları arama motorlarında yaptıkları aramalarda ilk çıkan siteleri daha fazla ziyaret ederler. Ziyaret sırasında kullanıcılar sayfanızda yer alan hizmetleri ve ürünleri tanır. Böylece aradığınız müşteriler sizi bulmuş olur. İngilizce SEO, sitelerin ilk sıralarda çıkmasını sağlayan bir hizmettir. Sitenin görünür olması ve ilk sıralarda yer alması, sayfanın ileriye taşınması için en büyük gerekliliktir.

Profesyonel İngilizce CEO firmalarından alınan hizmet siteyi hedef kitleye daha hızlı ulaştıracaktır. Türkçe web sitesi sadece Türkiye’ye hitap eder. Şayet sitenin ayarları İngilizce konuşan ülkelere göre yapılırsa dünya geneline ulaşır. Site, İngilizce SEO ile hazırlanınca, dünya üzerinde İngilizce konuşan herkese ulaşması sağlanır. Rakiplerinden daha önce olmak ve başarıyı daha kısa sürede yakalamak isteyenler profesyonel İngilizce SEO hizmeti almalıdır. Uzman ekibin yaptığı çalışmalar yüksek verimlilik sunmaktadır.

İngilizce SEO teknikleri kullanıldığında markanın uluslararası piyasada bilinirliği artar. SEO çalışmaları yapılırken içeriklerin özgün ve kaliteli bir şekilde İngilizce olarak hazırlanmaktadır. İçeriklerin hedef kitleye ulaşması sağlanarak markanın büyümesine destek olur. Ajansımız web projelerinin uluslararası ölçekte çok daha etkili bir düzeyde hayata geçirilmesi konusunda üst düzeyde bir çalışmaya imzasını atmaktadır. Bu da web projenizin dijital dünyada çok daha güçlü ve dinamik bir şekilde yer almasını mümkün kılmaktadır.

İngilizce SEO Hizmeti

İngilizce SEO hizmetlerinin temellerinden birini içerikler oluşturur. İngilizce arama motoru optimizasyonunda rakiplerin önüne geçmek için içeriklerin kaliteli ve özgün olmasına önem verilmelidir. Kaliteli ve özgün içerikler sitenin görünür olmasını sağlarken markanın bilinirliğini de artırır. İçeriğin kaliteli ve SEO şartlarına uygun olarak hazırlanmasının pek çok faydası vardır. Faydalar arasında şunlar yer alır;

  • Marka bilinirliği için içeriklerin kaliteli olması şarttır. Kurumsal firmaların içerikleri kaliteli ve özgündür. Kaliteli içeriklerle daha geniş kitlelere hitap edilir. Kurumsal marka sahibi olmak isteyenler İngilizce SEO hizmetlerinden yararlanarak özgün içeriklere oluşturmalıdır.
  • Hizmet tanıtımı ve ürün reklamı için içerikler İngilizce SEO şartlarına uygun hazırlanmalıdır. İnternet sayfalarında en fazla e-ticaret yapılmaktadır. E-ticarette hakim olan dil de İngilizcedir. İngilizce SEO olmadan dünya genelindeki hedef kitleye ulaşmak mümkün değildir.
  • Ziyaretçilerin sayfanızda daha uzun süre kalmasını sağlar. Arama motorları ziyaretçilerin uzun süre kaldığı sayfalara önem vererek üst sıralara çıkarır. İçerikleriniz ziyaretçileri sayfanızda tutacak kadar dikkat çekici olmalıdır. Kaliteli, eğlenceli içerikler okuyucuların daha fazla dikkatini çekerek sayfada kalmasını sağlar. Görünür olmak, ilk sıralarda yer almak için ziyaretçileri sayfanızda tutmayı başarmaktır.
  • Sayfaların güncelliği yeni içeriklerin yüklenmesiyle sağlanır. Arama motorları sayfalara bot yollarlar. Botlar, güncel sayfaları ziyaret ederler. Güncel olmayan sayfalara botlar uğramaz. Bot ziyareti gerçekleşmeyen sayfalar sıralamada gerilere kayar. Sitenin güncellenmesi için İngilizce içerikler oluşturulmalıdır. İngilizce SEO çalışmaları arasında yer alan içeriklerle güncellenen sayfalar arama motoru botlarının dikkatini çeker. Böylece ilk sıralara çıkılır.
  • Sürdürülebilir olmak SEO çalışmalarının önemli temellerindendir. İçeriklerin güncel olması ve doğru anahtar kelimelerle üretilmesi sürdürülebilirliği sağlar. Yeni anahtar kelime kullanımı sayfanın öne çıkmasında etkili olacaktır.

İngilizce SEO Danışmanlığı

Dijital reklam ajansları, SEO hizmetleri vermektedir. İngilizce SEO ajansları, bireysel ve kurumsal web sitelerine hizmet sunmaktadır. SEO hizmeti danışmanlığı yapan ajanslar öncelikle rakipleri ve piyasayı iyi tanımalıdır. Profesyonel ajanslardan alınacak danışmanlığı neticesi de kaliteli olacaktır.  Yenidünya, dijital ortamda şekillenmektedir. Pazarlama ve reklam sanal ortamda gelişmektedir. Markasının, işletmesinin bilinirliğini sağlamak, daha fazla kişiye ulaştırmak ve daha yükseklerde olmak isteyenler İngilizce SEO hizmeti almaktadır.

İngilizce SEO danışmanlığının kapsamı oldukça geniştir. Görünür olmayı olumlu yönde etkileyeceğinden İngilizce SEO danışmanlığı desteği alınmalıdır. İngilizce SEO hizmetlerine giren içeriklerin hepsi İngilizce olarak hazırlanır. Anahtar kelimelerinden site dizaynına kadar her detay İngilizce üzerinedir. Anahtar kelime kullanımına dikkat edilerek hazırlanan site, rakiplerinin birkaç adım önüne geçecektir. Markanın imajına olumlu avantajlar sağlar. Böylece markanızın uluslararası arenada tanınırlığı da artacaktır. Bu da hem marka hem de ürünlerinizin değerini olumlu yönde destekleyecektir.

İngilizce SEO danışmanlığı veren ajanslar, bütün SEO güncellemelerini yapmaktadır İngilizce olarak yapılan güncellemeler sitenin arama motorlarında ilk sıralara çıkmasını sağlamaktadır. Güncelleme yapılırken içerikler yenileriyle değiştirilir. Eklemeler yapılır. Varsa hatalı ve eksik olanlar çıkarılarak güncelleme sağlanır. İçeriklerin İngilizce dilinin ve hedef kitlenin kullanımına uygun olarak hazırlanmasına dikkat edilmelidir. İçerik güncellemelerin kapsamına özgün ve kaliteli makaleler, videolar ve fotoğraflar girer.

İngilizce SEO Neden Gereklidir?

Ülkemizde ve dünya genelinde İngilizce SEO hizmeti yaygın olarak kullanılmaktadır. Talebin fazla olması İngilizce SEO hizmeti veren firmaların sayısını artırmıştır. Kişisel ve kurumsal web siteleri İngilizce SEO hizmetinden destek almaktadır. İngilizce SEO hizmetlerine ilginin bu kadar fazla olmasının nedenleri var. Nedenleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Ticarette dil olarak dünya genelinde İngilizce kullanılır. Uluslararası boyutta ticaret yapmak isteyenler ve hedef kitlesi dünya insanları olanlar faaliyetlerini İngilizce olarak sunmalıdır.
  • Google reklamlarında en çok kazandıran dil İngilizcedir. İngilizce olarak hazırlanan reklamların tıklanma başına kazandırdığı Türkçe ’ye oranla daha fazladır.
  • Dünya genelinde e-ticaret yapabilmek, hizmetleri tanıtabilmek ve hedef kitleye ulaşabilmek için web sitelerde İngilizce SEO çalışmaları yapılmalıdır.
  • Turizm etkinliklerini duyurmada İngilizce kullanılmalıdır. Dünya genelinde İngilizce daha fazla kullanıldığına daha çok insana ulaşmak için İngilizce SEO şarttır.
  • İnternet kullanımı rakiplerin sayısını çok yükseltti. İnternet sayesinde dünyanın en büyük firmalarıyla rakip olursunuz. Rakipleri tanımak ve ona göre plan yapmak için İngilizce SEO çalışmaları yapılır. Profesyonel İngilizce SEO firmaları yaptıkları analizlerle rakiplerinizi geride bırakacak tasarımlara imza atarlar.
  • Emlak ve inşaat sektörü ülkemizde çok kazandırır. Kazancını artırmak ve hedefteki dünya insanlarına ulaşabilmek için İngilizce SEO şarttır.

İngilizce Seo Nasıl Yapılır?

İngilizce SEO’nun kapsamına giren hizmetler temelde bellidir. Çeşitli firmalar olsa da size sunacakları hizmetler aynı olacaktır. Farklılık firmanın kalitesine ve profesyonelliğine göre gelişecektir. Müşterinin ihtiyaç ve hedefleri dikkate alınarak çalışmalar yapılır. Temel olan hizmetlerin bir bölümü hedefler ve ihtiyaçlara göre özel olarak belirlenir. İngilizce SEO çalışmalarına giren hizmetler şunlardır;

Web Sitesi Analizi

İlk olarak sitenin analiz edilmesi gerekir. İngilizce SEO çalışmalarının ilk aşamasında yapılan analizle sayfanın hataları ve eksikleri keşfedilir. İngilizce arama motoru optimizasyonuna aykırı olan bütün eksikler kaldırılır. Hatalar düzeltilir. Sitenin dış bağlantıları belirlenerek daha kaliteli hale getirilmesi için çalışılır.

Hedef Kitle Analizi

İngilizce SEO hizmetinde hedef kitle çok geniştir. Geniş kitlenin analizlerinin yapılması çok daha meşakkatli ve zordur. Hedef kitlenin analizi yapılmadan doğru adımlar atılamaz. Hedef kitle analizleriyle insanların beklentileri, alışkanlıkları, istekleri ve ihtiyaçları belirlenir ve ona göre planlama yapılır.

Rakip ve Sektör Analizi

İngilizce konuşulan ülkelere hizmet ve ürün götürülecekse rakiplerin dişli ve çok fazla olduğu bilinmelidir. Bundan dolayı başarılı olmak için profesyonel İngilizce SEO firmasından hizmet alınmalı. Profesyonelce yapılacak sektör, rakip analizleri daha iyi netice verecektir. Rakiplerin artıları ve eksileri bilinerek hareket edileceğinden pazarda daha iyi yerler elde edilebilir.

Görsel ve Video Optimizasyonu

Siteyi gösterişli ve dikkat çekici kılan unsur videolar ve fotoğrafların orijinalliğidir. Orijinal resim ve fotoğraf yüklerken sayfanın hızını yavaşlatmamasına dikkat edilmelidir. İngilizce SEO hizmetinde video, görsel araçların optimizasyonu çok önemlidir.

Site İçi Çalışmalar

Sitenin içindeki her detayın İngilizce SEO kriterlerine uygun olması gerekir. SEO çalışmalarıyla eklenen her içerik sayfaya değer katacaktır. Hiçbir detay atlanmadan bütün unsurların İngilizce SEO kurallarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Site Dışı Çalışmalar

İngilizce SEO çalışmaları, sitenin dışarıdaki bağlantılarının güçlü olmasıyla desteklenmelidir. Site dışı çalışmalarla İngilizce SEO hizmeti daha etkili hale getirilir.

Anahtar Kelime Analizi

Site içeriğindeki anahtar kelimelerinin doğru seçilmesi gerekir. İngilizce SEO çalışmalarında anahtar kelimesi belirlemek için özel araçlar kullanılır. Özel araçlarla hedefin istek ve ihtiyaçlarına uygun anahtar kelimeler belirlenir. Seçilen anahtar kelimelerin hedef kitleye göre uluslararası ve bölgesel olmasına dikkat edilir.

İngilizce SEO çalışmaları özel ve profesyonel araçlar kullanılarak yapılan analizler üzerine yapılır. Analizler rapor haline getirilir. Uzman ekip tarafından değerlendirilir. Değerlendirmeye göre bütçe ayarlaması ve çalışma planı belirlenir. Profesyonelce yapılan bu çalışmaların verimliliği ve etkisi çok daha yüksek olmaktadır.

Kurumsal Web Sitelerinde İngilizce SEO Çalışması

Kurumsal internet siteleri İngilizce SEO çalışmalarına daha fazla önem verirler. Dünya çapında hizmet verme düşüncesinin hakim olması kurumsal siteleri İngilizce SEO çalışmalarına yönlendirmektedir. İngilizce SEO çalışmaları Türkçelere göre daha yüksek maliyete sahiptir. Maliyetin yüksek olmasındaki ana neden içerik üretiminin meşakkatli olmasından kaynaklanır. İçerikler İngilizceye ve hedef kitleye hakim olan tercümanlar tarafından yapılmaktadır. Hedefteki İngilizce konuşan kişilerin alışkanlıklarını ve dilin özelliklerini bilmek kaliteli içerik üretmek için çok önemlidir.

İngilizce SEO firmaları sitelerde yer alan ürünlerin ve hizmetlerin tanıtımlarını yapmaktadır. Sitenin sektörde yer edinebilmesi için pazarlama stratejilerinin dikkatli kullanılması gerekir. Hizmetin ve ürünün tanıtımında etkili stratejiler kullanılarak İngilizce SEO çalışmaları yapılır.

İngilizce Sitelere SEO Nasıl Yapılır?

Profesyonel SEO firmalarının İngilizce çalışmaları, Türkçe sitelerde yaptıklarından çok farklı değildir. Ancak İngilizce SEO çalışmaları daha fazla analiz ve araştırma gerektirir. Türk halkının özellikleri, alışkanlıkları, Türkçenin özellikleri herkes tarafından bilinir. Ancak İngilizce konuşan hedef kitlenin alışkanlıklarının belirlenmesi, İngilizce dilinin özelliklerinin etkili bir şekilde kullanılması için çalışmaların dozunun artırılması gerekir. İngilizce SEO çalışması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıralayabiliriz;

  • İçerikler hedef kitlenin dili olan İngilizcenin yapısına ve kaidelerine uygun olarak hazırlanmalıdır. SEO ekibindeki kişilerin dil konusunda uzman olmaları çok büyük önem taşır.
  • Arama motorlarında yapılan araştırmalar ülkeden ülkeye farklılık gösterilir. Bu farklılığın nedenleri araştırılarak neticeye göre alt yapı planlaması yapılmalıdır.
  • Hedef kitlenin içeriklere ulaşımında konumun etkisi dikkate alınmalıdır.
  • Hedef kitlenin bulunduğu ülkeye göre URL yapıları farklılık gösterebilir. Uluslararası seviyede erişebilir olmak için URL stratejisi dikkatlice belirlenmelidir.
  • Siteye hedef kitlenin ulaşımını kolaylaştırmak için sosyal medya platformları etkili bir şekilde kullanılmalıdır.

İngilizce SEO çalışmalarının yapılabilmesi için çeşitli analizlerin yapılması gerekir. Analizlerin sonuçlarının doğru olması için özel ve profesyonel araçlar kullanılmalıdır.

İngilizce SEO Hangi Sektörlerde Tercih Edilmelidir?

İngilizce çok yaygın bir dil olduğundan SEO çalışmalarında etkili bir şekilde kullanılmaktadır. İngilizce SEO kullanan sektörleri birkaç madde ile sınırlandırmak doğru değildir. Aslında hemen hemen her sektörde İngilizce SEO’ya ihtiyaç duyulmaktadır. Öne çıkan sektörler şunlardır;

  • Ülkemizin sağlık sektörü pek çok ülkenin ilerisindedir. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelerek tedavi olanlar bulunmaktadır. Sağlık turizmi üzerine hizmet veren siteler, İngilizce SEO ile hedef kitlesine daha hızlı ulaşır.
  • Ülkemiz emlak ve inşaat sektöründe çok büyük gelişmeler göstermiştir. Dünya insanları ülkemizin güney ve kıyı şeridine bayılmaktadır. Bu bölgelerde emlak hizmetiyle uğraşıyorsanız mutlaka İngilizce SEO hizmeti almalısınız. Böylece daha geniş bir kitleye hitap ederek kazancınızı artırabilirsiniz.
  • Ülkemizde hızla gelişim gösteren bir diğer sektör e-ticarettir. E-ticaretini uluslararası pazara taşımak isteyenler mutlaka İngilizce SEO çalışmaları yaptırmalıdır. İngilizce SEO hizmeti alınmadan uluslararası faaliyetler yürütmek imkansızdır.
  • Ülkemizin temel kaynaklarından biri de turizmdir. Yaz ve kış turizmiyle alakalı sektörde hizmet veren siteler, İngilizce SEO ile hedef kitlesine ulaşabilir.
  • İngilizce konuşan üçüncü dünya ülkeleriyle ülkemizin büyük ticari faaliyetleri vardır. Özellikle kozmetik alanında ülkemizden çok fazla ihracat yapılmaktadır. Kozmetikle alakalı web siteleri İngilizce SEO ile ticari faaliyetlerini artırabilir.

İngilizce SEO’da İçeriğin Önemi

Arama motorları, içeriği güncel olan sitelere bot göndermektedir. Şayet içeriğiniz kalitesiz ve güncel değilse botlar sitenizi ziyaret etmez. Bot ziyaretleri, arama motorlarında üst sıralara çıkmayı sağlar. Bot ziyaretleri için içeriklerin özgün ve güncel olmasına dikkat edilmelidir. İçerikleri özgün ve kaliteli sitelerde ziyaretçiler daha uzun süre kalırlar. Ziyaretçisi uzun süre kalan sitelere, arama motorları daha fazla değer verir. Böylece üst sıralara hızla ilerler. İngilizce SEO’da içeriğin kaliteli, özgün ve güncel olmasının önemini şöyle sıralayabiliriz;

  • Markanın, sitenin bilinirliği sağlanır.
  • Sitede yer alan ürün ve hizmetlerin tanıtımı daha kaliteli bir şekilde yapılır.
  • Kullanıcılar sitede daha uzun süre kalır. Uzun süre kalınan ziyaretler ürün ve hizmetin tanıtımına hatta satışına katkıda bulunur.
  • İçerikler düzenli olarak güncellenince site, arama motorlarında daha üst sıralarda çıkar.
  • Dikkat ve ilgi çekici içeriklerin üretilmesi sürdürülebilirliği sağlayacağından görünür olmaya yardımcı olacaktır.

15 YILLIK DİJİTAL PAZARLAMA AJANSI TECRÜBESİYLE

Projenize Özel Çalışmalar İçin Teklif Al!

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu