Google

Google Maps Aradığınız Şeyi Kolaylaştıran Sistemdir

Özellikle işletmeler için iyi bir reklam mecrası olan Google Maps hakkında bu yazımızda faydalı bilgiler vereceğiz. Hazır mısınız dostlar? Hadi başlayalım…

Google Maps: Ne Olduğunu Açıklıyoruz

Dünyanın her yerini bilgisayar üzerinde gezebildiğiniz harita ve uydu uygulamasıdır. Artık birçoğumuzun telefonlarında bulunan Google Maps, navigasyon uygulaması ile de doğru yolu bulmamızı sağlıyor. Bakalım bu uygulamada neler var…

Google Haritalara Nasıl Giriş Yapacaksınız?

Google hesabınızdan giriş yapıyorsunuz ve https://www.google.com/maps linkine tıklıyorsunuz. İsterseniz arama motorundan, maps google yazarak da ilgili linki bulabilir ve haritalara girebilirsiniz.

Google Haritaları

Google Maps Özellikleri Nelerdir?

  • Merak ettiğiniz ve sevdiğiniz yerleri kolayca bulabilirsiniz. Arama penceresinde, bulmak istediğiniz yeri yazmanız yeterli olacaktır.
  • Bulunduğunuz konumu belirlersiniz ve gideceğiniz istikametle bulunduğunuz yerin mesafesini ölçebilirsiniz.
  • Dilerseniz tespit ettiğiniz konumu yazdırabilirsiniz.
  • Harita üzerindeki mesafeleri farklı birimlerde ölçebilirsiniz. İşlevsel mesafe ölçme araçlarını mutlaka denemelisiniz.
  • Enlem ve boylam bilgilerini kullanarak, dünyadaki herhangi bir noktayı bulabilirsiniz.
  • Yakınınızda bulunan; restoran, mağaza, alışveriş merkezi ve daha birçok yeri kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Haritalara katkıda bulunarak, diğer insanların merak ettikleri yerler hakkında fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Haritalarda; yorum, bilgi ve fotoğraf paylaşarak haritaları zenginleştirebilirsiniz.
  • Gitmek istediğiniz yerleri haritalara kaydederek, daha sonra hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.
  • Konumunuzu göndererek, insanların sizi daha kolay bulmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik nokta atışı kadar net.

Artık Hiçbir Şey Gizli Kalmayacak!

Amerika başta olmak üzere, Avrupa’nın da aralarında olduğu pek çok ülkede, Google haritalarda inanılmaz detayları bulan insanları duymuşsunuzdur. Google Maps uydu görüntülerinde ilginç detaylardan bazılarını örnek olarak verelim:

  • Badland Guardian adı verilen görüntü, Kanada’nın Alberta şehrinin güneydoğusunda yer alıyor ve doğanın oluşturduğu ilginç şekiller arasında yerini aldı. Şapka takan insan figürünü haritalarda görenler oldukça şaşırıyorlar. Merak edenler, 50° 0’38.20″ N, 110° 6’48.32″ W konumdan görüntüyü inceleyebilirler.
  • 32° 08’59.96″ N, 110° 50’09.03″ W konumunda yer alan uçak mezarlığı, görülmeye değer. İşi bitmiş uçakların kuşbakışı olarak sergiledikleri görüntü oldukça ilginç.
  • 33°23’46.1″N 44°29’17.0″E koordinatlarında yer alan görüntü, görenlerin adeta kanını donduruyor. Dikdörtgen şeklinde kan kırmızısı renginde olan göl, şu anda eski haline dönmüş. Gölün renginin neden koyu kırmızı olduğu ise hala açıklanabilmiş değil.
  • Nevada dairesi olarak adlandırılan şekil, 6 köşeli yıldız olarak yer alıyor. Bu şekli kimin yaptığı ve nasıl yaptığı ise hala cevaplanamamış bir soru. Bu şekli haritalarda, 37° 40’15.73″ N, -116° 86’78.08″ W konumundan görüntüleyebilirsiniz.

Bu ilginç görüntülerin dışında, ülkemizde en çok insanlar, evlerini görüntülüyorlar. Bir zamanlar popüler olan bu davranış şimdilerde terk edilse de, hala insanlar yaşadıkları evleri kuşbakışı izlemeyi seviyorlar gibi görünüyor.

Google Map ve Navigasyon İlişkisi

Google Play uygulamasında birçok navigasyon uygulaması bulunuyor. Ancak şüphesiz ki Google navigasyon bu uygulamalar arasında bir numara! Google navigasyonu biraz yakından tanıyalım ne dersiniz?

Google Maps

Google Navigasyon Nasıl Yüklenir?

Android için: Google Play mağazasından uygulamayı yükleyin. Gerçi Android telefonlarda zaten otomatik olarak yüklü geliyor. Eğer yükleme yaptıysanız, Google navigasyon simgesinin üstüne dokunun.

iOS için: GPS uygulamasını açın. Google haritalar simgesini göreceksiniz. Simgeye dokunduğunuzda, navigasyon başlatılacaktır. Eğer Apple telefon ya da tabletinizde uygulamayı göremezseniz, https://apps.apple.com/tr/app/google-haritalar/id585027354?l=tr bağlantısından telefonunuza yükleme yapabilirsiniz ya da Apple Store’dan uygulamayı yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Artık doğru yolu buldunuz! Şimdi de Google Navigasyon özelliklerine bir göz atalım.

Google Navigasyon Özellikleri

  • Tren ya da otobüs gibi toplu taşıma araçlarında seyahat ediyor ve gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, navigasyona gideceğiniz yerin adını yazıyorsunuz ve konumunu belirliyorsunuz. Ardından navigasyonu açıyorsunuz ve siz hareket ederken navigasyon sizi gideceğiniz yere kadar bırakıyor.
  • Sesli yönlendirme ile nereden döneceğinizi ve nasıl gideceğinizi belirleyebiliyorsunuz.
  • Navigasyon size alternatif yolları ve trafik bilgilerini de veriyor.
  • Gideceğiniz yere; araba, otobüs, tren gibi araçlarla nasıl gideceğinizi, kaç dakikada varacağınızı navigasyondan görebiliyorsunuz.
  • Navigasyon uygulaması üzerinden, gideceğiniz yerdeki alışveriş merkezlerini, toplu taşıma duraklarını ve daha fazlasını görebilirsiniz.

Neden Tüm Navigasyon Uygulamalarında Bayan Sesi Var?

Aslında navigasyon uygulamalarında bile tek istisna Türkiye! Evet yanlış duymadınız! Türkler navigasyon uygulamalarında kadın sesi istemediği için tüm dünya ülkelerinde navigasyon sistemlerinde kadın sesi kullanılırken, Türkiye’de erkek sesi kullanılıyor. Sanırım yengeler kıskanıyor olsa gerek

Cem Yılmazında dediği gibi sağ koltuğa oturup da susan kadın görülmemiştir. Navigasyon mu daha iyi bilecek yoksa yenge mi? Sanırım o yüzden Türk erkekleri navigasyon uygulamalarında erkek sesin tercih ediyorlar.

Google Maps Uydu Modu Ne İşe Yarar?

Bilmiyorum yalnızca bende mi var? Ama ben Google haritalarda bir yer arattığımda, harita modunda o yeri net olarak algılayamıyorum ve uydu modunu kullanıyorum. Böylece daha net görebiliyorum.

Sanırım birçoğunuzda bu his vardır. Google haritaları açtığınızda, ilk önce harita modunda geldiğini görürsünüz. Eğer uydu modunda görüntüleme yapmak isterseniz, sol altta bulunan küçük resme tıklamanız ya da dokunmanız gerekir. Ancak uydu modunu kullanabilmek için çok sağlam internet bağlantısına ve iyi bir ekran birimine ihtiyaç vardır. Yoğun resim içerdiği için eğer donanım yeterli değilse, çok geç açılıyor ya da hata veriyor.

Google Earth

Google uydu görüntüleri, adından da anlaşılacağı gibi uydulardan alınan ve belli yüksekliklerden çekilen görüntülerin birleştirilmesidir. Ayrıca kullanıcılar da uydu görüntülerine katkıda bulunurlar. Yaşadıkları yerde ya da bulundukları mevkiden çektikleri resimleri Google firmasına gönderirler ve bu resimler, uydu modunda yerini alır.

Google Earth: Dünya Malı Dünyada Kalır

Google firmasının icat ettiği en güzel uygulama diyebilirim. Mobil versiyonu da bulunan Google Earth ile dünyanın istediğiniz herhangi bir yerini gezebiliyorsunuz. Dilerseniz iki boyutlu ve dilerseniz de üç boyutla gezinme yapabilirsiniz.

Google Earth uygulamasını üç farklı şekilde edinebilirsiniz:

Google Earth

Google Earth Özellikleri

  • Windows işletim sisteminde, Ctrl+Alt+A tuş kombinasyonlarını kullanarak, Google Earth uygulamasında uçuş simülatörü özelliğini kullanabilirsiniz. Uçmak istediğinizi uçağı seçerek, dünya üzerinde gezebilirsiniz.
  • Voyager özelliği ile farklı bölgelere seyahat edebiliyorsunuz.
  • 360 derece kamerasıyla gezinti yaptığınız bölgeleri tüm hatlarıyla görebiliyorsunuz.
  • Görüntülediğiniz alanı büyütüp, küçültebiliyorsunuz. Etkili bir zoom özelliği var yani.
  • Günün saati özelliği ile dünyanın herhangi bir bölgesinde gece ve gündüz görüntülerini elde edebiliyorsunuz.
  • Sadece dünyada değil; Google Mars ve Google Moon üzerinde de dolaşabiliyorsunuz. Yani mars ve ayda gezebiliyor ve bu yerlerin özelliklerini yakından inceleyebiliyorsunuz.

Umarız sizler için derlediğimizi bilgilerden keyif almışsınızdır. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

BU MAKALEMİZ 21.11.2019 TARİHİNDE GÜNCELLENMİŞTİR….!!

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu