Web Tasarım

Web Tasarım Kurumsal Kimlik

Kurumsal web tasarımında amaç ilgili firmanın işeyiş tarzını, ürünlerini, şirket politikasını ve kuruluş amaçlarını profesyonel bir şekilde online olarak hedef kitlesine aktarabilmektir. Bunun için web tasarımda bazı kurallara uyulması gerekir.

Günümüzde internet dünyası özellikle geçen yıl başlayan pandemi dolayısıyla hayatımızın hiç olmadığı kadar içinde oldu. Günlük alışverişlerimizi bile online olarak yapmaya başladığımız bu günlerde hangi sektörden olursa olsun bir firmanın rakipleri arasında yer edinebilmesi için profesyonel bir web sitesinin olması şarttır.

Bu profesyonel web sitesi tasarlanırken hedef kurumsal bir kimlik oluşturmaktır. Kurumsal kimliği en iyi şekilde pazarlayan firma diğerlerinden hep bir adım daha önde olur.

Web tasarım ajansları istediğiniz profesyonelliği size kazandırır. Uzman kişiler ile çalışmanın avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Marka oluşturma ve firma adının bilinirlik kazanması
  • Web sitesi tek sayfadan oluşsa bile firmaya ait her bilginin yazım ve görsel olarak aktarılması
  • Hedef kitlesine doğrudan ulaşım
  • Kurumsal kimlik ile rakip firmalardan bir adım önde olma

Bir web sitesi tasarlanmadan önce kendinizi nasıl anlatmak istediğinizi düşünmeli ve web tasarımcı ile paylaşmalısınız. Web tasarım kurumsal kimlik oluşturma aşamaları öncelikle nasıl bir site istediğinizi bilmenizle başlar.

Bu aşamada beğendiğiniz web site tasarımlarını da paylaşabilir ve örnekler üzerinden devam edebilirsiniz. Kurumsal bir web tasarımı oluşumu başlıca dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır.

Web tasarım hizmetimiz ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için acarnet.com/web-tasarim linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Renk

Araştırmalar insanların renklerden psikolojik olarak etkilendiğini kanıtlamıştır ve renkler bizim ruh halimizi de etkiler. Bu sebeple kurumsal bir web sitesi tasarlarken renkleri hedef kitlesi için en iyi şekilde kullanmak bir web tasarımcı olmanın ilk şartıdır.

Siteye giriş yapan kullanıcıları yormayacak şekilde uyumlu renkler kullanmak gerekir. Tanıtılmak istenen ürüne göre sıcak renkler ya da soğuk renkler kullanımı tercih edilebilir. Site hem logoya uyumlu hem de aralarında birkaç ton zıt renkler barındırırsa sıkıcı olmayacak ve içerisinde gezinmesi daha keyifli olacaktır.

Sektörün ne olduğuna göre kullanılan renkler de değişiklik gösterir. Eğlenceli bir parti evinin web sitesi sıcak ve pastel renkler kullanılarak tasarlanabilir fakat bir hukuk bürosunun web sitesi daha soğuk ve oturaklı bir his veren renkler kullanılarak tasarlanır.

Yazı Tipleri

Yazı tipleri kurumsal bir web tasarımı için oldukça önemlidir çünkü firmanın dışarıya nasıl bir marka oluşturarak tanıtılacağını belirlerler. İlk kural bir web sitesinden yalnızca bir tane yazı tipi kullanılmasıdır.

Eğer birden fazla yazı tipi kullanılırsa kullanıcının kafası karışabilir ve göze hoş gelmediği için siteden kısa zamanda çıkış yapabilir.

Yazı tiplerinin boyutu da oldukça önemlidir. Anlatmak istediğinizi görseller ile anlatmayı tercih ediyorsanız yazı boyutları etkiyi üzerine almamak için daha ufak boyutlarda olur. Marka oluşumu yazılı metinler üzerinden aktarılacaksa büyük boyutlu ve süslenmiş metinler daha uygun olacaktır.

Görseller

Tıpkı yazı tipleri gibi sitenizde kullanılacak görseller de önemlidir. Kaliteli ve sizi tam yansıtan görsel seçimi yapılması gerekir. Ürün satışı gerçekleşiyorsa ürünlerin ayrıntılı görselleri konulabilir.

Eğer restaurant tarzı bir iş yeri için site kuruluyorsa hem dışarıdan hem içeriden detaylı ve göze hoş gözüken görseller kullanılabilir. Web sitesi görseller sayesinde daha zengin bir anlatım kazanır. Web tasarım kurumsal kimlik tüm renklerin, yazı tiplerinin ve görsellerin bütünüdür ve hepsi ince ince detaylı olarak tasarlanır.

Verimlilik

Verimlilik

Web siteniz hazır olduğunda hedef kitlenize ulaşabilmeniz için en iyi tasarımın size sunulmuş olması gerekir. İstediğiniz etkiyi yarattı mı, hedef kitlesinin dikkatini çekti ve sitede zaman geçirmesi sağlandı mı bunlar oldukça önemlidir.

Sitenin sürekli verimli kalabilmesi için belirli sürelerde güncelleme yapılması ve yenilenmesi gerekir. Her şeyin hızlı geliştiği zamanda hedef kitlesinin beklentileri ve beğenileri de değişir.

Bu sebeple ne kadar zaman geçerse geçsin kullanıcıların aradığını onlara sunabilmek ve firmanızın çağı yakaladığını gösterebilmek için kullanabileceğiniz en etkili reklam aracınız kurumsal web sitenizdir.

Marka Oluşturmanın Firmanız İçin Önemi

Kurumsal ve büyüme iddiası olan bir firma için en önemli husus marka değeri oluşturmaktır. Markanızı sizin logonuz, web siteniz, tasarımlarınız oluşturur. Logo sektördeki diğer firmalardan tamamen farklı ve benzersiz olmalıdır.

Akılda kalıcı olması için kolay söylenir olması gerekir. Kalite ve iyi pazarlama bir araya geldiğinde sattığınız ürün artık sizin markanızla anılmaya başlar. Bu aşamalara gelebilmek için de kurumsal bir web tasarımı size en çok yardımcı olan reklam aracıdır.

Bir web sitesinin markanızı en iyi şekilde anlatabilmesi ve aktarabilmesi için içeriğinin buna göre tasarlanması gerekir. Yani;

  • Karışık cümleler ve metinler hazırlamak yerine yalnızca vermek istediğiniz mesaja odaklanır. Tek bir slogan marka oluşumuzda kilit noktayı oynayabilir ve sizi unutulmaz kılabilir.
  • Web sitenizde kullanılan görsellerin tamamiyle akılda kalıcı ve firmanızı en iyi şekilde yansıtıyor olması gerekir. Bazen tek bir görsel tüm sektörü gerisinde bırakarak ürünle özdeşleşebilir. Örneğin Turkcell sarı maskotları gibi.
  • Hedef kitleniz ne hisseder, beklentisi nedir ve en çok nelerden etkilenir bunların en iyi şekilde araştırılması ve sitenin buna göre düzenlenmesi gerekir. Kullanıcılar sizden eğlenceli bir sunum mu bekliyor bunu onlara vermelisiniz.
  • Web siteniz tamamiyle özgün olmalıdır. Hiçbir şekilde başka bir siteden ya da firmadan esinlenme bile yapılmamalıdır çünkü bu gibi durumlar hemen fark edilir ve prestijinizi kaybetmenize sebep olur.
  • Yeniliğe daima açık olmanız gerekir. Hedef kitlenizin değişen isteklerine ayak uydurmak bir marka oluşturmak için elzemdir.

Oluşturduğunuz marka sizin hayat yolunda nereye kadar ilerleyeceğinizi belirler. Bu yolda en iyi yardımcılarınız da kurumsal kimliğiniz ve kurumsal web sitenizdir.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu