Web Tasarım

Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel web tasarım çalışması, şirketinizin kurumsal imajını, rakiplerinizden bir adım öne çıkararak. Arama motorlarında üst sıralarda konumlanmanızı sağlar.

Profesyonel Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Kaliteli ve iyi kurgulanmış bir web tasarım çalışması yapabilmemiz için, profesyonel web tasarım nasıl yapılır? Sorusuna ilk önce cevap bulmamız gerekmektedir.

Profesyonel bir web tasarım çalışmasının, uzman kişiler tarafından, belli bir aşamalar kaydedilerek yapılır. Bu aşamalarda, projeyle ilgilenen ekip siteyi, özveriyle çalışarak yapar. Çalışmalarda ilk işe analizle başlanır. Çalışma yapılacak firmanın sektöründe neler yapılmış, rakipleri kimler, biz daha kullanışlı neler yapabiliriz. Gibi sorular sorarak, bir tasarım hayal edilir. Bu ilk aşamayı grafiker yürütür.

Grafiker hayal gücünü ve sektörü inceleyip oluşturduğu tasarımı, bir kâğıda çizip, onu da programlar yardımıyla gerçek bir çalışmaya döker. Grafiker her aşamasında da müşteriyle kontakta kalarak onayları da alır.

Tüm çalışmaları bitiren grafikerden sonra, yazılımcı devreye girer. Yazılımcı elindeki önceden kodladığı, cms içerik yazılımına, tüm tasarımı entegre edip, çalışmayı içerik editörüne bırakır.

İçerik editörü de tüm içerikleri girdikten sonra, seo uzmanı site içi optimizasyonunu gerçekleştirerek. Art direktörün onayına gönderir. Art direktörün onayından sonra test aşamalarından geçerek site yayına verilir.

Profesyonel Web Tasarım Nasıl Olmalı?

İşlerin kaliteli olması için profesyonel web tasarım nasıl olmalı? Sorusunun da cevabını bulmamız gerekiyor. İyi, kaliteli ve özgün dizayn edilmiş, bir web tasarım çalışması, her zaman tecrübeli bir ajansın elinden çıkar. Tecrübeli ajans, şirketin kurumsal renklerine, yaptığı işe, sattığı ürün veya hizmete göre, özgün tasarımlar gerçekleştirir. Bir web tasarım ajansı, web sitesi yaparken en çok dikkat ettiği hususlar aşağıdadır.

  • Kullanıcı deneyimi
  • Sayfa açılış hızı
  • Seo optimizasyonu
  • Mobil Uyumluluk
  • İçerik kalitesi

Bu yazdıklarımız bir web sitesi için olmazsa olmaz dinamikleridir. Mesela kullanıcı deneyimi olmayan bir tasarımda kullanıcı hemen siteyi terk eder.  Aynı şekilde hızlı açılmayan bir sitede, kullanıcı sıkılır ve siteyi kapatır.

Seo optimizasyonu olmayan bir site, arama sonuçlarında bulunmadığından dönüşüm oranı düşük olur.

Mobil uyumlu olmayan bir site, cep telefonu ve tabletlerde kullanılması çok güç olur.

İçerik kalitesi olamayan bir sitede de kullanıcı durmaz.

Profesyonel Web Tasarım Nasıl Olmalı?

Profesyonel Web Sitesi Tasarımı

Tasarımı özgün yapılmış, profesyonel web sitesi tasarımı tasarlarken. En önemli dikkat etmemiz geren hususlar vardır.

Bunlar başlangıçta, ilki renklerdir. Sitenin renkleri, kurumsal renklere uygun değil. Ve diğer kullanacağımız renklerde birbirleriyle ahenk içinde değilse, site kötü olur.

İkincisi Tipografidir. Tipografi sanatı yazı, uyum sanatıdır. Web sayfasında üst menüler, alt menüler, içerik yazılar vs. gibi yazı karakterleri birbirleriyle uyum içinde olmalıdır.

Üçüncüsü, sitedeki kullanıcı deneyimidir. Yani sitenin masaüstünde, mobilde rahat kullanılmasıyla ilgili.

Dördüncüsü sitesinin görsel dizaynın kalitesidir. (Grafik çalışmaları)

Profesyonel Web Sitesi Örnekleri

Profesyonel web sayfası tasarımı, örnek çalışmaları olarak;

Birçok kurumsal işletme ve kurumlara hizmet vermiş bulunmaktayız. Çalışmalarımızda, hiçbir zaman kaliteden ödün vermeyerek. Müşterilerimize gerçekten içlerine sinecek dizaynlar yaparız.

Profesyonel Web Tasarım Seo

Dizayn, içerik, yazılım vs. anlamında dört dörtlük yapılmış bir web sitesinin. Seo optimizasyonu yapılmamışsa, o web sitesi, internette görselden öteye gidemez.

Çünkü sattığı, ürün ve hizmetlerden Google’dan iş dönüşümleri almıyorsa firma için çok büyük bir kayıptır.

Profesyonel Web Tasarım Ajansı

Profesyonel web tasarım ajansı ile profesyonel web ajansı arasında farklar vardır. Bir işte profesyonellik kazanmak, yılların verdiği bilgi birikimi, uzmanlık ve tecrübeyle gelir. Çünkü sürekli aynı işi yapmak, zamanla o işte uzmanlaşmanıza sebep olur. Uzmanlaşılan işlerde de kalite ve farklılık ortaya çıkar.

Profesyonelliği yakalamış, kaliteli ve özgün tasarımlar üreten iyi bir ajans, her zaman müşterisine en iyisini sunmaya odaklanır. İyi bir ajansın, seo uyumlu ve kaliteli bir dizayn ortaya koyabilmesi için, web tasarım yapımının bir süreci vardır.

Profesyonel bir ajans, bir web sitesi yapımında hangi aşamalardan geçer;

  • Müşterisini, yapılan işi veya web sitesiyle verilmek istenen mesajı anlamaya çalışır.
  • Mobil, tablet ve masaüstünde rahat kullanılacak, ux tasarım (kullanıcı deneyimi) olacak siteler oluşturur.
  • Grafiker, hayal gücünü kullanarak tasarım iskeletine ruh verir.
  • İçerik editörü, profesyonel yazıları hazırlar.
  • Önceden hazırlanmış görselleri, video, pdf gibi tüm içerikler grafikçinin elinden geçer.
  • Tasarıma cms içerik yazılımı entegre edilir.
  • Tüm özenle hazırlanmış içerikler siteye girilir.
  • Seo optimizasyonları gerçekleştirilir.
  • Test aşamasından sonra yayına verilir.

Profesyonel Web Tasarım Fiyatları

Google yönergelerine uygun olarak kodlanmış. Özgün dizayn edilmiş, kaliteli profesyonel web tasarım fiyatları. Ortalama 5.000 TL’den başlamakta, işin detaylarına göre fiyat değişebilmektedir.

Çalışmalarda profesyonel web sitesi fiyatlarını etkileyen birçok sebepler vardır.

Tasarımın özgün yapılması, seo kurallarına göre kodlanması, cms içerik yönetim paneli entegre edilmesi, mobil uyumlu yapılması, hosting, mail desteği hizmete eklenmesi gibi birçok unsur, fiyatlarda değişkenlik olmasına sebep olur.

Ama bizim tüm müşterilerimize önerimiz. Fiyattan daha çok, yapılacak hizmetin kalitesi ve bunun kimin yapacağına odaklanmasıdır. Çünkü ucuz yollu ve tecrübesi olmayan bir firma tarafından yapılmış bir çalışma. Size uzun vadede daha maliyetleri yüksek olarak dönecektir. Çünkü ilk yaptırdığınız çalışmadan memnun kalmamanız demek, ikinci bir maliyete de katlanmanız demektir.

Profesyonel Web Tasarım Firması

Normal bir web tasarım firması ile kurumsal ve profesyonel web tasarım firması arasında farklar vardır. Çünkü bu işte gerçekten uzmanlaşmış ve ciddi anlamda referansları olan firmalar, Türkiye’de 5 ile 10 arasındadır.

Profesyonel web sayfası tasarımı yapan firmalar. Kaliteli işler çıkarabilme adına, belli bir çalışma düzeninde ve ekipçe işleri yaparlar. Ekipleri şu kemik kadrodan oluşur;

  • Ajans Başkanı
  • Art Direktör
  • Grafiker
  • Djital Reklam Uzmanı
  • Sosyal Medya Yönetimcisi
  • Yazılımcı
  • Seocu
  • İçerik Editörü
  • Stajyer

Bu uzman ekip ve kadroya sahip web ajansları. Müşterilerine gerçekten tam ne istediklerini üretir. Ve sonrasında da ciddi anlamda destek verirler.

Profesyonel web firmasının İşlerinin ekipçe akış şeması şu şekildedir;

  • Grafiker tasarımı çizer, müşteri onayına sunar ve onaylatır.
  • Yazılımcı, cms içerik yönetimini entegre eder ve istenilen başka yazılımlar varsa onları da yapar.
  • İçerik editörü tüm içerikleri girer.
  • Seo uzmanı tüm site içi optimizasyonu gerçekleştirir.
  • Art direktör inceleyip varsa eksiklikleri yaptırır.
  • Son aşamada da Ajans başkanları işleri kontrol eder.
Profesyonel bir çalışma yaptırmak için. https://www.acarnet.com/iletisim linkimizden iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

Profesyonel Web Tasarım Firmaları İstanbul

Türkiye’de ki web ajanslarını göz öne aldığımızda. Kaliteli ve gerçekten yaptığı işlerin arakasında durabilecek. İstanbul profesyonel web dizayn firmaları vardır. Bu firmalar İstanbul’un iki yakasına dağılmış ve çalışmalarına devam etmekte olup, ortalama sayısı 5 ile 10 arasındadır.

Profesyonel web ajanslarının sayısı neden azdır ve neden İstanbul bölgesindedir?

  • Sektör yeni bir sektör olduğu için yaklaşık 10 yılı geçkin ajans çok azdır. Zaten 10 yıldan aşağı bu işi yapan ajanslar, tam olarak gerekli tecrübeleri kazanamamışlardır.
  • İyi ajansların İstanbul da olmasının sebebi, Türkiye’nin çoğu gelişmiş firmaların merkezlerinin İstanbul da olmasıdır.
  • İstanbul da gelişmişlikten kaynaklı, ajanslar gerekli personelleri rahat bulmaktadır.

Acarnet olarak profesyonel web dizayn firmaları olarak. İstanbul bölgesinde ki eski ajanslardan biri olma gururuyla. Web projeleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ankara Profesyonel Web Tasarım

Türkiye’nin birçok bölgesinde hizmet veren Acarnet web tasarım ajansımız. Ankara profesyonel web tasarım bölgesinde de birçok kurumsal firmaya hizmet vermiştir. Sizde kaliteli, özgün bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız. Firmamızdan teklif alabilirsiniz.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

%100 SEO Uyumlu, Özel Sitesi İçin Teklif Al!

    Profesyonel Web Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

    Profesyonel Web Tasarım Ajansı Nerededir?

    Kaliteli web ajansları ağırlıklı İstanbul bölgesinde faaliyet göstermektedirler.

    Profesyonel Web Tasarım Fiyatları Ne Kadardır?

    Ortalama fiyatlar 5.000 TL’den başlamakta, yapılacak işin detayına göre değişmektedir.

    Profesyonel Web Tasarımın Önemi Nedir?

    Normal tasarımlar, internette hazır kullanılan ve özensiz yapılmış çalışmalar olabilmektedir. Bu rağmen profesyonel tasarımlar daha kaliteli dizaynlar olmaktadır.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    2 Yorum

    1. Merhaba verilen bilgiler için teşekkürler. yapılan site için hangi programlar kullanılır?

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu