SEO

Uluslararası SEO (10’larca Başarılı Referans)

Uluslararası SEO nedir? Neden önemlidir? SEO çalışmalarının uluslararası kapsamda yapılmasının faydaları nelerdir? İnternetin yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte dünya küçük bir köy halini aldı. Ticaret, bilgi erişimi gibi işlemlerde artık sınırlar tamamen kalktı. Eskiden sadece kendi bölgesiyle ticaret yapanlar şimdilerde dünyaya açılabiliyor.

Tek bir tıkla dünyanın diğer ucunda olan olaylardan haber almak mümkün. İnternet kullanımının artmasıyla birlikte kişiler ve işletmeler web sitesi açarak ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmaktadır. Web sitelerinin arama motorlarında görünür olabilmesinin en pratik yolu SEO’dur.

Uluslararası SEO çalışmaları sayesinde arama motorlarında farklı dillerde yapılan aramalarda sitenin üst sıralarda çıkması sağlanır. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanlar ulaşabilmek için uluslararası SEO hizmetlerinden yardım almak gerekiyor. Alınacak uluslararası SEO hizmetiyle ürünlerinizi, hizmetlerinizi ve bilgilerinizi farklı ülkelerdeki hedef kitlenize ulaştırabilirsiniz.

Uluslararası SEO Nedir?

Uluslararası SEO Nedir?

Web sitesi bulunan firmalar, bireyler ve işletmeler gelişen ve değişen dünya düzeninde daha fazla insana ulaşmak isterler. Uluslararası SEO, web siteleri sahiplerinin farklı dili konuşan yabancı ülkelerdeki hedef kitlesine arama motorları üzerinden ulaşmasını sağlayan çalışmaların tamamıdır. Farklı ülkelerdeki hedef kitleye ulaşmayı sağlayan hizmetin maliyeti yerel SEO çalışmalarına göre biraz daha yüksektir. Ancak alınan netice harcanan maliyete değmektedir.

Uluslararası SEO çalışmalarından verim alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat edilirse sonuç son derece verimli olacaktır. Öncelikle uluslararası SEO hizmeti veren ekibin tecrübeli olması şarttır. Ekibin, dünya ile hedefteki kitlenin bulunduğu ülkenin dili ve arama motorlarındaki gelişmeleri takip ediyor olması gerekir.

Dünya genelinde yapılan SEO çalışmalarına uluslararası SEO denilir. Dünya genelinde yaşayan insanların yapacakları aramalar neticesinde yerel konumda faaliyet veren sitelere ulaşmasını sağlayan çalışmalardır. Sınırları aşıp dünya geneline ulaşabilmeyi sağlayan hizmetlerin toplamına verilen addır. Yapılan uluslararası SEO çalışmalarında sektör sınırlaması yoktur. Legal olan her şirket, işletme ve bireyin web sitesi için uluslararası SEO çalışması yapılır.

Uluslararası SEO’nun Faydaları

Ülkemizde kurulan, faaliyet veren bütün işletmeler ve kurumlar dünyaya açılmak istiyorsa web sitesi için uluslararası SEO çalışması yaptırmak zorundadır. Uluslararası SEO çalışmaları yapılmazsa dünyadaki hedef kitleye ulaşmak ve göz önünde olmak mümkün değildir.

Yerel SEO çalışmalarına göre uluslararası SEO çalışmaları daha farklı stratejiler ve süreçler içerir. Çünkü her ülkenin insanlarının alışkanlıkları, deneyimleri ve dilleri farklılık göstermektedir. Hedefteki kitleye online olarak ulaşabilmek için web sitesinin farklılıklar dikkate alınarak kurgulanması gerekir. Dünyaya açılmak isteyenlere, uluslararası SEO hizmetlerinin sunduğu çok fazla fayda vardır. Sunulan faydalar arasında şunlar vardır;

  • Arama motorlarında daha üst sıralarda çıkacağından marka güvenilirliği yükseltilir.
  • Trafikte artış sağlanır.
  • Reklamlarda daha yüksek yatırım getirisi elde edilir.
  • Yurt içi ve dışındaki rakiplerin birkaç adım önüne geçilir.
  • İşin potansiyeli daha üst seviyelere taşınır.
  • Yüksek oranda organik ve gerçek tıklanmalar elde edilir.
  • Faydası çok uzun vadelidir.

Uluslararası SEO’yu Neden Önemsemelisiniz?

İş sahipleri işlerini büyütmenin yolunu ararken yurtdışına açılmanın güzel bir seçenek olduğunu görürler. Eskiden yurtdışına açılmak için resmi bir sürü prosedürü uygulamak gerekirdi. Zor ve zahmetli olan bu süreç internetin yaygın kullanılmasıyla değiştir. Artık yurtdışına açılmak çok daha kolay. Günümüzde web sitesi olmayan yok gibi.

Uluslararası SEO çalışmaları ile web siteleri farklı ülkelerin arama motorlarında da görünür olur. Görünür olmak hedef kitlenize ulaşmanız anlamına gelir. Rakiplerinin önüne geçmek ve daha çok kazanmak isteyenler uluslararası SEO hizmetlerinden yararlanmalıdır.

Uluslararası SEO çalışmasıyla web sitesini dünyanın farklı ülkelerindeki kişiler görebilir. Buradaki mevzu, önce hareket ederek ilgili sektördeki Pazar payını daha hızlı kapmaktır. Örneğin araba yedek parçası üreten Türk firma uluslararası SEO çalışması yaptırmadıysa sadece ülkemize hitap eder.

İngilizce konuşan ülkelere hitap ederek pazardaki yerini almak isterse uluslararası SEO hizmeti satın almalıdır. Alınan hizmetten sonra doğal trafik başlayacak ve amaçlanan hedefe ulaşılacaktır. Elde edilen sonuca oranla çok düşük maliyete sahip olan uluslararası SEO hizmeti, yerel şirketi uluslararası pazarda var olan bir şirkete dönüştürür.

Hangi Sektörlerde Uluslararası SEO Çalışması Yapılır?

Hangi Sektörlerde Uluslararası SEO Çalışması Yapılır?

Yurtdışındaki hedeflediği bölgede markasının imajını artırmak isteyen her işletme ve kişi uluslarası SEO çalışmalarından yararlanabilir. Hizmetin sektör sınırlaması yoktur. Ülkemizde faaliyet verip yurt dışına açılmak isteyen, yurt dışında farklı ülkelere açılmayı düşünen bütün işletmeler için geçerlidir. Uluslararası SEO çalışmalarının yoğun olarak yapıldığı sektörler;

  • Sağlık malzemeleri ve hizmetleri
  • Turizm
  • Lojistik
  • Endüstri
  • Pazarlama
  • Uluslararası nakliyat
  • E- Ticaret
  • Yurt dışındaki hedef kitlesine ulaşmaya çalışan farklı sektörlerdeki firmalar

Yurt dışında görünür olmak isteyen bütün web sitelerine bu hizmet verilmektedir. Birkaç sektörle sınırlı değildir.

Uluslararası SEO’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uluslararası SEO çalışmaları, titiz çalışmayı, tecrübe ve uzmanlık gerektiren bir iştir. SEO hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Amaçlanan sonucun elde edilmesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerekir. Dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Hedef kitlenin davranışları, deneyimleri profesyonel araçlarla ölçülmelidir. Elde edilen sonuçlar dikkate alınarak hedeftekilerin seviyesine uygun olarak içerik oluşturulmalıdır.
  • Ürünlerin, hizmetlerin hedefteki dile çevrilmesinde, o bölgede kullanılan ağızla uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.
  • Tanıtılan veya satışı yapılan ürüne dair çalışma planları, hedefteki ülkenin mevsim ve iklim şartlarına göre oluşturulmalı.
  • Uluslararası dünyada dişli rakipler olacaktır. Rakiplere karşı stratejinin çok iyi planlanması gerekir. Stratejik plan için gerekli olan analizler profesyonelce yapılmalıdır. Analiz sonuçları doğru değerlendirilerek stratejik plan hazırlanmalı.
  • Organik trafikle aranma hacmi arasındaki farkı azaltmak için bölgeye dair anahtar kelime üzerinde daha dikkatli çalışılmalıdır. Anahtar kelime analizlerinin doğru olmasına özen gösterilmeli.
  • Yabancı ülkelerde kullanılan arama motorları farklılık gösterir. Ülkelerde yoğun kullanılan arama motorlarına dair optimizasyon çalışmaları yapılmalıdır.
  • Hedef ülkedeki trendler yakından takip edilmelidir. Elde edilen sonuçlar SEO çalışmalarında kullanılmalı.
  • Hedefteki yabancı kitle ve internet deneyimleri çok iyi tanınmalıdır. Elde edilen veriler çerçevesinde stratejiler planlanmalıdır. Duruma göre güncellemelerin yapılması şarttır.
  • Yabancı ülkelerin site dışı SEO stratejileri farklılık gösterebilir. Plan şekillendirmeleri farklılıklar dikkate alınarak yapılmalı.

Uluslararası SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Site içi ve yerel SEO çalışmalarıyla orantılı bir şekilde uluslararası SEO çalışmaları yapılır. Yapılan çalışmalarla web sitesinin yerel ve hedef ülkelerin arama motorlarında görünür ve ilk sıralarda olması sağlanır. Siteyi ilk sıralara çıkarmayı hedefleyen uluslararası SEO çalışmaları şöyle yürütülür;

Hedef Dil Seçimi

Öncelikle yabancı ülkedeki hedef kitleye hitap edebilmek için dil seçimi yapılır. Dünya genelinde en fazla kullanılan diller arasında olmasından dolayı genellikle İngilizce seçilir. Ancak uluslararası SEO çalışmaları sadece İngilizce ile sınırlı değildir. Açılmak istenen hedef kitlenin dili baz alındığından farklı diller de olabilir. Dil belirlemesi önemli bir aşamadır. Firmaların bazıları için çok dilli SEO çalışmalarının yapılması daha uygundur. Çok dilli SEO çalışmalarının maliyeti daha yüksektir. Çünkü çalışma daha yüksek titizlikle yapılır. Dil belirlemesinin doğru yapılması adımların doğru atılmasını sağlayacaktır.

Hedef Bölge Seçimi

Web sitesine uluslararası SEO çalışması yapılacaksa mutlaka hedefte bir bölge veya ülke olmalıdır. Genel çalışmanın yapılması doğru değildir. Amaca ulaşmak ve rakipleri alt etmek için bölge veya ülke belirlenmesi şarttır. Net olarak bölge veya ülke belirlemesi yapıldıktan sonra optimizasyon çalışmalarına başlanır.

Hedef Kitleyi Detaylı Tanıma

Hedefteki kitle net belirlendikten sonra detaylı araştırmaların yapıldığı aşamaya geçilir. Kitleyi detaylı tanıma sonuç açısından çok önemlidir. Detaylı tanıma için profesyonel araçlar kullanılır. Profesyonel araçlar hedef kitleyi profesyonel kriterlerle analiz eder. Analiz neticesinde kitlenin alışkanlıkları, davranış şekilleri, arama motorlarındaki deneyimleri, istedikleri, öne çıkan özellikleri belirlenir. Uluslararası SEO çalışmalarının ana temelini detaylı tanıma analizleri oluşturur.

Rakiplerin Analiz Edilmesi ve Tanınması

Dünya genelinde sizinle aynı hedef kitleye odaklanmış başka firmaların olduğunu asla unutmayın. Çalışmaları yaparken rakiplerin etkileşimleri, performansları dikkate alınmalıdır. Rakipler üzerinde yapılan analizler kullanılarak uluslararası yatırımlar daha etkili bir şekilde yönlendirilir.

Doğru Anahtar Kelimelerin Belirlenmesi

Uluslararası SEO çalışmalarında global ve bölgesel anahtar kelimelere aynı oranda yer verilmelidir. Dünyaya hitap eden hedefler, bölgesel tekniklerle desteklenmelidir. Böyle hareket edilmesi SEO performansını yükseltecektir. Sektöre dair yabancı ülkelerin arama motorlarında daha fazla aranan anahtar kelimeler vardır. Anahtar kelime belirlemesi sektör ve ülke kriterleri baz alınarak yapılmalı. Anahtar kelimelerin belirlenmesinden sonra strateji planlaması yapılır. Anahtar kelimelerinin veya söz öbeklerinin doğru belirlenmesi uluslararası SEO çalışmalarının verimini artırır. Arama motorlarında web sitesini daha görünür kılar.

Site İçi ve Site Dışı SEO Çalışmaları

Çalışmalara site içi SEO unsurlarındaki hataların ve yanlışların belirlenmesinden başlanmalıdır. Site içi SEO performansı analizi yapıldıktan sonra eksikler giderilmelidir. Yapılacak analizler ve incelemeler dikkate alınarak uluslararası SEO çalışmalarının planlaması yapılmalıdır.

Bütçe Planlama Çalışmaları

Yabancı ülkelerdeki hedefler için yapılacak SEO çalışmaları çok daha uzun sürer. Çalışma detaylı olduğundan maliyeti yerel SEO çalışmalarına oranla daha yüksektir. Tek dil üzerine yapılan uluslararası SEO çalışmaları çok dilli optimizasyona göre daha yüksek fiyatlıdır. Kişi ve işletmelerin hedeflerine ulaşabilmesi için maliyeti bilmeleri ve ona göre bütçelerini ayarlamaları gerekir. Bütçenin verimli kullanılması neticeyi olumlu yönde etkiler.

Uluslararası SEO’da Rakip Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Uluslararası SEO’da Rakip Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Uluslararası pazarda sektöre dair başka firmaların olacağı kabul edilmelidir. Yerel rakiplerden daha güçlü rakiplerin olacağı da kesindir. Güçlü rakiplerin önüne geçebilmek için profesyonel analizler yapılmalıdır. Yapılan analizlerde uluslararası rakip firmaların;

  • Performansları
  • Arama motorlarındaki öncelikleri
  • Hedef kitleyle aralarındaki etkileşim
  • Uyguladıkları stratejik planlar
  • Hedef bölge içindeki durumları ve varlık nitelikleri analiz edilmelidir.

Anahtar kelimesi yapmadan önce yapılacak bu analizler çok önemlidir. Analizlerin profesyonel araçlar kullanılarak yapılmasına dikkat edilmelidir. Kaliteli çalışmalar neticesinde rakip anahtar kelimeleri belirlenir. Anahtar kelimelerin doğru seçilmesi rakiplerin önüne geçmeyi sağlayacak önemli bir etkendir. Gereksiz, boş, çok sayıda anahtar kelime kullanımı doğru değildir. Görünür kılacak olan çok anahtar kelime kullanımı değil doğru anahtar kelimenin kullanılmasıdır.

Rakip firmaların anahtar kelimelerinin analizlerinin çıkarılması planlamanın temelini oluşturur. Hedefteki kitlenin arama motorunda sektöre dair kullandığı kelimeler ve en önemli rakip firmaların kullandıkları belirlenmelidir. Birçok rakip firma tarafından kullanılan ilk sıradaki anahtar kelime yerine ikinci veya üçüncü sıradaki tercih edilir. Sıralamadaki kelimelerin etki alanına bakılarak anahtar kelime belirlemesi gerçekleştirilir.

SEO hizmetimiz ile ilgili daha kapsamlı bilgi sahibi olmak için acarnet.com/seo linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Uluslararası SEO Hizmeti

Uluslararası SEO, yerel ve küçük şirketlerin uluslararası pazarda yer almasını sağlayan hizmettir. Web sitesi bulunan işletmelere, bireylere daha yüksek kazanım ve kazanç elde ettirir. İnternette uluslararası SEO hakkında detaylı bilgiler mevcuttur. Ancak teknoloji geliştikçe ve ilerledikçe sunulan hizmetin detayları değişmektedir. Güncel bilgiler çerçevesinde hareket edilmelidir.

Web sitesinin dilinin hedef kitlenin konuştuğu dile çevrilmesi uluslararası SEO çalışması değildir. Çalışmanın potansiyelini ve verimini artırmak için çeşitli testler ve analizler uygulanmaktadır. Analizler doğrultusunda yapılacak çalışma başarıyı getirecektir. Ayrıca çalışmaların bir kere yapılıp bırakılması değil düzenli olarak takibinin ve güncellemelerin yapılması gerekir. Uluslararası SEO çalışmalarının iyi sonuçlar doğurması için yapılması gerekenler şunlardır;

  • Hedefteki yabancı kitlenin ihtiyaçları, kültürleri ve deneyimleri doğru belirlenmeli
  • Hedef bölgenin mevsim değişiklikleri ve buna bağlı gelişen ihtiyaçları göz ardı edilmemeli
  • Uluslararası takiplerin analizleri yapılmalı
  • Anahtar kelime belirlemesi doğru yapılmalı
  • Hedef ülkede veya bölgede sıklıkla kullanılan arama motorunun belirlenmesi
  • Sektörün global trendleri takip edilmeli
  • Hedefteki ülkenin insanlarının internet alışkanlıkları ve özellikleri iyi tanınmalı

Uluslararası SEO Sürecini Nasıl Ölçümleyebilirsiniz?

Uluslararası SEO hizmetinden beklenen bir sonuç vardır. Sonucun hedeflendiği gibi olup olmadığını ölçümlemek mümkündür. Bunun için;

  • Ana dilde hazırlanan sayfalardaki doğal trafikle uluslararası SEO çalışmasının yabancı anahtar kelimelerinin trafiği karşılaştırılmalıdır. Yapılan karşılaştırmada natürel trafik oranı düşükse web sitesi uluslararası SEO özelliğinde değildir.
  • Web sitenin arama motorlarındaki sorgulama ve görünürlüğü diğer yabancı ülkeler bazında karşılaştırılabilir. Profesyonel araçlar kullanılarak görünürlük oranları ölçümlenebilir. Uluslararası SEO planlaması yapabilmek için profesyonel araçların analizleri kullanılabilir.
  • Google, Yandex, Baidu gibi araçların anahtar kelime araçları, kelime istatistikleri ve indeksi kullanılarak fikir sahibi olunabilir.

Uluslararası SEO ve Normal SEO Arasındaki Fark

Uluslararası SEO ile normal SEO arasında farklar bulunmaktadır. Uluslararası SEO, yerel web sitesinin kopyalanmasından ve farklı dile çevrilmesinden oluşmaz. Uluslararası SEO hizmetlerinin ilk adımı; içeriğin hedef kitleye uygun olarak yerelleştirilmesidir. Hedef kitleye uygun olarak sayfanın yerelleştirilmesi kullanıcı deneyimlerini artıracaktır. Ülkelerin internet kullanım deneyimleri farklılık gösterebilir. Farklılıklar dikkate alınarak her ülke için bağımsız bir yaklaşım sergilenmelidir

Türkiye için geliştirilen web sayfası Kanada için tasarlanmış olabilir. Hazırlanan sitenin anahtar kelimeleri Kanada’nın SERP’inde olmamalıdır. Genel kabul görmüş etiketlerin yanlış olması arama motorlarında görünmemesine neden olabilir.

Uluslararası SEO uyumlu sitenin içeriği, kullanıcılara kültürleri çerçevesinde doğru şekilde hitap etmelidir. Örneğin giyim, kuşam, ayakkabı gibi alanlarda hedef kitlenin kullandığı farklı ölçü sistemine yer verilmelidir. Satışlar onların para birimiyle yapılmalı. Saat ve tarih güncellemesi asla unutulmamalıdır.

İletişim kurmalarına kolaylaştırmak için kendi dillerinde iletişim yapılmalıdır. İletişimin kuvvetli ve olumlu olabilmesi için kitlenin çok iyi tanınması gerekir. Tanımadan yapılacak SEO çalışmaları başarılı olamaz. Uluslararası kitle sitenizi ziyaret ettiğinde kendini evinde gibi hissetmelidir. Yabancı hisseder ve sitenizi algılayamazsa amaçlanan uluslararası SEO başarısı elde edilemez. Onları evde hissettirirseniz, size dönüşüm kazandıracaklardır.

Uluslararası Siteler İçin URL Yapıları

URL yani Uniform Resource Loader, Tekdüzen Kaynak Bulucu anlamına gelir. Web sitesinin alan adını anlatır. Sitelerin içeriğini belirlemeye yardımcı olmak ve kullanıcıların gezindiği kategoriyi belirlemeye yardımcı olan terimdir. İnternet kullanıcıları URL’yi adres çubuğunda gördüklerinden ibaret zannetmektedir. Oysaki URL, web adresinin veri kaynağını belirtir. Web siteleri bu veri kaynaklarını sanal sunucuda saklar.

Sanal sunucu fiziki bir sunucuya bağlıdır. Kullanıcılar siteyi ziyaret edince görünür oluyorlar. Her web sitesi için coğrafi hedefleme yapmak zor olacaktır. Coğrafi hedefleme için sayfayı bölümlere ayırma seçeneği kullanılabilir. Bölümlere ayırmayı URL yapısının kullanılması kolaylaştırmaktadır.

Uluslararası SEO İçin Bütçe Belirleme

İnternetteki web sayfasını uluslararası pazara açmak isteyenler uluslararası SEO hizmeti almalıdır. Bazı kişiler ve işletmeler uluslararası SEO hizmetinin sadece sayfayı hedef kitlenin diline çevirmek olarak düşünür. Uluslararası SEO, dil çevirmekten çok üstün bir hizmet olup doğal trafik potansiyelini artırmaya yöneliktir.

Yapılan işlemlerle siteye gelen kullanıcılardan dönüşüm sağlanma ihtimali yükselir. Uluslararası SEO yapılırken hedef kitlenin kültürünü yansıtmasına dikkat edilmelidir. Kültürel farklılıkların yerel SEO hizmetiyle birleştirilmesi gerekir.

Yerel SEO hizmetlerinden daha üst bir çalışma gerektirdiğinden uluslararası SEO için daha yüksek bütçe ayrılmalıdır. Tek bir dile hitap eden çalışma ile çok dilli SEO çalışmaları da aynı olmayacaktır. Çok dilli SEO çalışmaları daha çok zaman alır. Maliyeti de daha fazladır.

Dünya genelinde görünür olmak ve daha çok kazanmak için SEO çalışmaları ciddiye alınarak sağlam bir bütçe planlaması yapılmalıdır. Bütçe planlaması yapılırken ödemeleri hangi zamanlamayla ve hangi aşamada yapılacağı da kararlaştırılmalıdır.

15 YILLIK SEO AJANSI TECRÜBESİYLE

Performans Garantili SEO Hizmeti İçin Teklif Al!

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Göz Atın
    Kapalı
    Başa dön tuşu