Google

Google Sandbox Nedir?

Google bütün site sahipleri ve webmasterlar için en önemli şirketlerden biridir. En önemli amaç arama motorlarında yükselmek olduğu için de Google bunun için iyi bir tercihtir. Her zaman için Google ve Sandbox ile iyi anlaşılmalıdır. Google Sandbox iddiaya göre yeni açılan web sitelerin içine yerleştirildiği bir çeşit filtredir. Bu filtrelemelere takılan web siteler en önemli olan anahtar kelimeler için bir türlü üst sırada görünemez.

Yani Sandbox öyle bir filtredir ki, ne kadar iyi bir sıralama veya ne kadar iyi backlinklere sahip olsanız da bir türlü istediğiniz sonuçları elde edemezsiniz. Çok acımasız gibi görünse de aslında Google’ın bunu yapmak için haklı bir sebebi de var. Bu sayede çok hızlı yükselen spam sitelerini önlemiş oluyorlar.

Google Sandbox Ne Zaman Kuruldu?

Google Sandbox etkisi olarak adlandırılan bu filtrelendirme hizmeti, yine SEO uzmanları ve webmasterlar tarafından 2004 yılında fark edilmiştir. Bu yıldan sonra kurulan sitelerin ilk aylarında internette çok üst sıralara bir türlü çıkamaması fark edildi. Hatta çok iyi Google rank puanları olmasına, çok iyi yerlerden iç ve dış linkler olmasına rağmen bir türlü istenilen yerlere gelinemiyordu.

Google Sandbox

Sandboxtan Nasıl Kurtulunur?

    • Öncelikle Sandboxta olup olmadığınızı bilmeniz gerekir. Bunu anlamak hiç de zor değildir. Bunun için Sandbox aktivitelerinin olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer sitenizin oldukça iyi bir Google rank puanı varsa ve çok iyi SEO çalışmalarınız varsa, bazı ikincil kelimelerde üst sıralarda iseniz fakat bir türlü önemli kelimelerde öne çıkamıyorsanız Sandbox filtresine takılmışsınız demektir.

 

    • Daha sonra ise pek bir şey yapmanız gerekmiyor. Daha doğrusu yapabilecek pek de bir şeyiniz yok. Siz kaliteli içeriklerinizi üretmeye devam etmelisiniz.

 

    • Genel olarak ise Sandboxtan kendiliğinden bir süre sonra çıkartılırsınız. Bu süre ortalama 3-4 ay civarıdır. Her site için farklı bir süre filtre uygulansa da genel olarak 1 ay ile 6 ay arası bir süre için sitelere filtre uygulanır. Süreniz bittiği zaman ise kendiliğinden siteniz hak ettiği ve SEO nuzun gerektirdiği yere yerleşeceksinizdir.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cuj7JOrhvGI&w=560&h=315]

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Başka bir web tasarım firmasına 1 yıl önce yaptırdığım bir sitem var. Bir ay kadar önce alan adını arattığımda 1. sırada çıkıyordum ancak şimdi arattığımda sıralamada olmadığı mı fark ettim sizce Sandbox’a düşmüş olabilir miyim yoksa site sıralamalarında ki dalgalanmadan dolayı mı bu sırada gözükmekteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu