Web Tasarım

Web Designer ve Web Developer Arasındaki Farklar?

Günümüzde internetin gelişimi ile web siteleri de aynı oranda gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Web sitelerini oluşturmak için birçok adım kullanılır. Bu adımlar alanında uzman kişiler tarafından gerçekleşmektedir. Profesyonel bir web sitesi kurmak için kodlama ve tasarım kullanılması gerekir. Bunun için web developer ve web designer yani web tasarımcılar ve web sitesi geliştiricilerinin site üzerinde değişiklikler uygulamaktadır. Web tasarımcı ve web geliştiriciler kendi alanlarında uzman olduklarından sadece kendi bölümlerine ait çalışmalar gerçekleştirir. Birçok kişi tarafından aynı kaynak üzerine ve aynı bölümler olarak bilinse de bu iki başlık arasında birçok farklılık bulunur. Bu farklılıkları ve web tasarımcılar veya web geliştiriciler hakkında bilgi edinelim.

Web Designer

Web Designer Nedir?

Web tasarımcılar web sitelerinin daha güzel ve estetik bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle internet kullanıcılarını etkilemek ve daha fazla etkileşimde bulunmaları için site üzerinde birçok değişiklikler uygulamaktadır. Web tasarımcılar sitelerin güzel bir görünüme sahip olmalarını sağlamasının yanı sıra sitenin hangi kullanıcılara hitap etmesini ve site temaları hakkında da değişiklikler uygulamaktadır. Web sitelerinin oluşum aşamaların ilk yöntemlerden birisi olan web tasarım internet kullanıcılarını site içerisinde tutmak için ve daha fazla etkileşimlerde bulunmaları için gerekli çalışmalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Web tasarım sitelerin oluşması için gerekli tüm çalışmalardır.

Web Developer Nedir?

Bir web geliştiricisi site üzerinde tasarımcılar tarafından tasarlanmış siteler üzerinden müşterilerin istek ve taleplerine göre uygulamalar gerçekleştirir. Bu uygulamalar site ziyaretçilerin site üzerinde daha kolay bir şekilde gezinmeleri ve site içerisindeki değişiklikleri uygulayabilmelerini sağlamaktadır. Web geliştiricileri site üzerinde değişiklikler uygulayabilmek için çeşitli bilgisayar dillerini kullanmaktadır. Bu bilgisayar dillerinden en çok kullanılanlar: HTML, CSS, JavaScript gibi bilgisayar dilleridir. Bu diller ile web geliştiricileri site üzerinde yapılacak değişiklikleri kolay bir şekilde uygulayabilir. Bunların yanı sıra web geliştiricileri site arka yüzünde bulunan kodların işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaktadır. Web geliştiriciler internet kullanıcılarının site üzerinde uygulayabilecek uygulamaların da kontrolünü sağlamaktadır.

Designer Coder

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu