Web Tasarım

Web Tasarımda Seo Nedir?

Web tasarımı, gelişen teknolojiyle birlikte tüm iş kollarının aktif olarak kullandığı ve dijital pazar denilen bir rekabet alanının oluştuğu internet dünyasında, kendisini var etmek isteyen her firmanın sahip olması gereken bir reklam aracıdır.

Reklam ve yeni müşterilere ulaşma amaçlı kurulan web sitelerinin bu rekabet alanında ön plana çıkması için bazı özelliklere sahip olması gerekir. Seo hizmeti de bu özelliklerin en başında gelir.

Web tasarım seo konusu için öncelikle kelimenin açılımından ve Türkçe karşılığından bahsedelim. Seo kelimesi Search Engine Optimization olarak açılır ve Türkçe anlamıyla: “Arama motoru optimizasyonu,” demektir.

Seo hizmetinin son yıllarda oldukça öne çıkması dolayısıyla birtakım teknik terimler ve özellikler de ortaya çıkmıştır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Seo teknikleri
  • Seo uyumlu web siteler
  • Seo uzmanları

Yeni bir firma kuruyorsanız ya da firmanızı dijital ortama taşıyarak büyümek ve çağı yakalamak istiyorsanız web tasarım seo konusunu özellikle araştırmalısınız. Web tasarımda seo, kurulan web sitesinin Google arama motorunda ön sıralara çıkmasını sağlayacak özelliklere sahip olmasıdır.

Bir kullanıcı Google arama motoruna iş yaptığınız sektörü ya da direkt firma ismini yazdığında eğer web siteniz Seo uyumlu bir siteyse ilk sıralarda sizin sayfanız çıkacaktır.

Bir sektörde uzantıları farklı ama aynı adı taşıyan birçok firma olabilir. Seo hizmeti sayesinde rakip firmaların arasında öne çıkmış olursunuz.

Web Tasarım Seo Hizmetleri

Web Tasarım Seo Hizmetleri

Seo, arama motoru olan Google sitesinin bir web sitesinden istediği standartları sağlayan ve bu standartları kazanmak için web sitenizin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini açıklayan bir hizmettir. Web tasarım seo ile ilgili araştırma yaptığınızda bu hizmet için özel web tasarım şirketleri olduğunu görürsünüz.

Üretici bir firmaysanız ve yeni müşterilere ulaşarak portföyünüzü arttırmak istiyorsanız, yeni kurulan bir firmaysanız ve bir marka değeri kazanmak istiyorsanız Seo hizmeti size bu olanakları sağlar.

Seo tekniğinin uygulanması gereken birçok özelliği sayesinde web sitenizin nasıl yapılması gerektiği ve pek çok örnek tasarım ile birlikte internet dünyasına bir adım önde giriş yapmanızı sağlar.

Web tasarım seo konusunda kendiniz de araştırma yapabilirsiniz fakat bu konu ile ilgili uzman bir tasarım firmasıyla görüştüğünüzde eksiksiz ve doğru bilgi almış olursunuz.

Firmanıza ait web tasarımı yaptırmadan önce internette gezinti yaparak hoşunuza giden tasarımları not edebilirsiniz. Görüştüğünüz Seo uzmanına beğendiğiniz site örneklerini ilettiğinizde işlemler daha hızlanmış olacaktır.

Beğendiğiniz bir siteyi tasarımcıya iletebilir ya da sıfırdan da bir tasarım talep edebilirsiniz. Bunun için web sitenizde olmasını istediğiniz özellikleri, örneğin kaç sayfa olmasını tercih edeceğinizi tasarımcıya detaylı bir şekilde anlatmalısınız.

Tasarım süreci bittikten sonra ilk olarak size bir taslak sunulur ve eğer taslağa onay verirseniz kodlama sona erdiğinde siteniz yayınlanır.

Seo uyumlu web tasarım hakkında daha detalı bilgi alabilmek için acarnet.com/blog/seo-uyumlu-web-tasarim/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Web Tasarım Seo Danışmanı

Bir web sitesi yaptırmadan önce en verimli şekilde nasıl yararlanabileceğinizi ve sitenin içeriğinde neler olması gerektiği konusunda uzman bir kişiden yardım almanız avantajlı olur.

Web tasarım seo başlıklı bir görüşmeden sonra tasarım ilerlerken size iletecek adımları da daha bilgili şekilde takip edebilirsiniz. Uzman kişinin de size anlatacağı üzere bir web sitesinde bulunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Web sitesi masa üstü bilgisayar haricinde cep telefonu ve tabletlerde de kolayca açılabilecek şekilde mobil uyumlu olmalıdır.
  • Web sitesinin kod yazılımı Html 5, Jquery ve Css 3 uyumlu olmalıdır. Bu kodların yazılımı uzman tasarımcı tarafından gerçekleştirilir.
  • Site tek sayfadan ya da birkaç sayfadan oluşsa bile navigasyon özelliği taşımalıdır. Bu sayede kullanıcılar sayfada kolayca gezebilir.
  • Web sitesinde konu anlatımlı yazılar içeriği zengin ve kaliteli biçimde yazılmalıdır.
  • H1, H2 ve H4 tagleri kullanılmalıdır. H1 kodu bir kere, H2 kodu üç kere, H4 kodunu ise paragraf başlarında kullanmalısınız.
  • Web sitesi tamamiyle özgün olmalıdır. Başka sitelerden kopyalanmış hiçbir yazı, resim olmamalıdır.
  • Web sitenizi belirli zamanlarda güncellemeli ve aktif tutmalısınız.
  • Kullanımı kolay ve gözü yormayan bir yapısı olmalıdır.

Seo uyumlu metinler ile arama motorunda öncelikli alana taşıyacağınız siteniz sayesinde daha çok insana ulaşma şansı elde edersiniz. Web tasarım seo nedir bilgisi size ve firmanıza artı olarak geri döner.

Web Tasarım Fiyatları Seo

Web Tasarım Fiyatları Seo

Profesyonel web tasarımı tasarım aşaması ve web sitenizin arama motorlarında ilk sıralarda çıkması için gereken özelliklerin tümünü karşılaması için geçen süreç bir emeğin ürünüdür.

Web tasarım seo konusunu görüşüp istediğiniz bir web sitesinin örneğini uzman tasarımcıyla görüştükten sonra belirli bir taslak oluşur. Bu taslağa göre de size bir fiyat aralığı sunulur.

Yeni kurulmuş ya da eski ama dijital pazarda bir yer edinmek isteyen bir firma için seo uyumlu profesyonel bir web sitesi atılması gereken ilk adımdır. Tasarım için harcayacağınız bütçe, yapmış olacağınız reklamlar sayesinde kısa sürede size geri döner.

Bir marka oluşturmak için internet dünyasında bulunmak günümüzde başlıca kurallardan biridir. Daha çok insana ulaşım sağladığınızda firmanızın büyümesi ve kar elde etmesi de daha hızlı olacaktır.

İnternet ortamında az bir bütçe ayırarak temin edebileceğiniz hazır web siteleri bulunur. Bu sitelerin verimliliği oldukça düşüktür ve istediğiniz etkiyi size kazandırmazlar.

Bu sebeple profesyonel bir firma ile ve uzman bir tasarımcıyla çalışmak size ve firmanıza uzun vadede artı kazandıracaktır.

Arama motorlarında ilk sıralara çıkarak birçok rakibinizin önüne geçtiğinizde firma isminiz daha çok duyulacaktır.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

Profesyonel bir çalışma yaptırmak için iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu