Web Tasarım

2020 Web Tasarım Trend Çizgileri

Web tasarım trendleri sürekli değişiyor. İnternetteki varlığınızın en önemli parçalarından birisi olan web tasarım alanında artık imkanlar neredeyse sınırsız. 2020 web tasarım trend çizgilerini bu yazıda okuyacaksınız. Elbette ki web tasarım trend çizgileri söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı alternatif seçenek çıkmaktadır. Bu durum web tasarım trend çizgileri konusunu her zaman gündemimize getirmektedir. Yine web tasarım trend çizgilerinin son zamanlarda tam da aranılan niteliklere sahip bir şekilde tasarlandığını söyleyebiliriz.  Bu kapsamda günümüz koşullarında uygulamaya konulan pek çok farklı web tasarım trendleri konusunda söz edebiliriz. İşte ayrıntılar!

Karanlık Mod Uygulamaları

Özellikle yazı tabanlı bir internet siteniz varsa sitenize bir karanlık mod eklemek iyi bir fikir olabilir. Bu temalar yalnızca oldukça modern bir görünüm sağlamakla kalmaz, aynı zamanda giderek yaygınlaşan OLED ekranların pil kullanımını azaltır ve ömürlerini uzatır. Böylece web sayfanız özellikle kullanıcı dostu bir tasarım özelliğine sahip olmak noktasında başarılı olacaktır. Üstelik karanlık mod uygulamaları 2020 web tasarım trend çizgileri arasında yer almaktadır.

Elle Çizilmiş Görseller ve Kusursuz Olmayan Çizgiler

2020 yılında web tasarımında el çizimleri ve kusursuz olmayan çizgiler göze çarpıyor. Elde çizilmiş ikonlar ve çizimler markanıza ve sitenize insani bir duygu kazandıracaktır. Bu trendle birbirinin kopyası gibi olan, özgünlükten uzak internet sitelerinin arasından kolayca sıyrılabilirsiniz. Web tasarım trend çizgileri söz konusu olduğunda elle çizilmiş olan görsellerin son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Minimalist Web Tasarım Trend Çizgileri

Zarif ve anlaşılması kolay bir tasarım özelliğine sahip olan minimalist web tasarım trend çizgileri, her zaman konforlu bir kullanım özelliğine sahiptir. Minimalizm zamansız bir trend olarak karşımıza çıkmatadır. Minimalist çizgiler, dar renk paletleri, göz yormayan yazılar ve basit bir site menüsü. Okuyucularınızın gözlerini yormaz ve aradıkları bilgiye kolaylıkla ulaşırlar. Böylece bu tarz web tasarımlarının her zaman kullanıcı odaklı olarak geliştirildiğini de ifade edebiliriz.

Minimalist Web Tasarım Trend Çizgileri

Günümüzde web sitelerine çoğunlukla mobil cihazlardan giriliyor. Mobil kullanıcılar bilgiyi aramak yerine bilgiye hemen erişip tüketmek istiyor. Kullanıcıya istediğini veren, gereksiz karmaşa ve dağınıklığı ortadan kaldıran minimalizm hem kullanıcıların hem de tasarımcıların gönlünü fethetmeye devam ediyor. Web tasarım trend çizgileri söz konusu olduğunda en güncel trendler olarak minimanist yaklaşımlar karşımıza çıkmaktadır.

Kalın Fontların Bulunduğu Tasarım Trendleri!

Endüstri liderlerinin web sitelerine girdiğinizde gözünüze çarpan ilk şey fotoğraflardan ziyade başlıklarıdır. Güçlü, büyük ve ağır fontlar okuyucularınıza önce nereye bakmaları gerektiğini söyler. Tasarımınıza modern bir hissiyat verir. 2020 web tasarım trend çizgileri bakımından kalın fontların beraberinde çok önemli kazanımları da getirmektedir. Kalın fontlar kullanırken dikkat etmeniz gereken bir şey vardır. Her şey kalın ile yazılmışsa hiçbir şey dikkat çekmez. Bu yüzden kalın fontları başlık/ara başlık veya kısa yazılarda kullanılmalıdır.

Geometrik Şekillerle Desteklenen Tasarımlar

Geometrik şekiller web tasarımlarında kullanılan basit ancak güçlü bir araçtır. Geometrik şekilleri kullanarak göze hoş gelen kompozisyonlar yaratabilir, bu trendi kalın fontlar ve renk geçişleri ile birlikte kullanarak oldukça çarpıcı tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Elbette ki estetik bir görsellik noktasında geometrik tasarımların web tasarım trendlerine etkili bir kazanım sunduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Toparlamak gerekirse; 2020 web tasarım trend çizgileri oldukça çeşitli ve değişken. Ellerinde basit minimalist tasarımlardan dikkat çekici, geometrik şekillere uzanan çok farklı araçları olan web tasarımcılarının dikkat çekecek bir site yapmak konusunda imkanları artık hiç olmadığı kadar geniş.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu