SEO

Breadcrumb Nedir?

Breadcrumb, Türkçe karşılığı “sayfa işaret yolu” olarak bilinmektedir. Breadcrumb internet kullanıcılarının hangi sayfada olduklarını öğrenmelerini sağlayan bir yapı kümesidir. Günümüzde neredeyse bütün sitelerde breadcrumb örneklerine rastlamak mümkündür. Birçok site sahibi tarafından kullanılan bu yöntem Google ve diğer arama motorlarının web sitelerini daha kolay bir şekilde optimizasyon yapmasını sağlamaktadır.

breadcrumb

Bunun yanı sıra ziyaretçilerin site içerisinde kolay bir şekilde gezinmelerini sağlamaktadır. Breadcrumb web sitelerinin bir önceki kategoriye dönmek için site ziyaretçilerine kolaylık sağlamaktadır. Breadcrumb hiyerarşik bir yapıya sahip olduğundan internet kullanıcıları bir önceki kategoriye ulaşmaları sağlanmaktadır.

Breadcrumb Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • SEO hizmetleri ile müşteri memnuniyetini sağlamak için ve müşterilerin daha çok ziyaretçiye sahip olması için breadcrumb kullanılmalıdır. Sadece Google ve diğer arama motorları tarafından kolay bir şekilde optimize edilmesinin yanı sıra breadcrump ziyaretçiler açısından da kolaylık sağlamak amacı ile sitede yer alması gerekmektedir. Breadcrump sadece arama motorları için oluşturulmamalı bunun yanında kullanıcı dostu olması da gerekmektedir. Web siteniz müşteri memnuniyetini sağladığı sürece Google ve diğer arama motorları sitenizi daha kolay bir şekilde optimize edebilecektir.

Portfolio

  • Breadcrumb üst menü ve site içeriklerinin arasına eklenir ve boyutları büyük olmamalıdır. Breadcrumb, sitede olan bir içerik yerine kullanılmamalıdır. Bu yöntem sadece internet kullanıcılarına sitede diğer kategorilere kolay bir şekilde ulaşılması için kullanılmalıdır.
  • Breadcrumb tüm sayfalar için oluşturulması gerekmektedir. Belirli sayfalar için oluşturulan bu yöntem kullanıcılar tarafından karışık bir düzenleme haline gelecektir ve site kullanımını zorlaştıracaktır.
  • Breadcrumb sitede alt kategoriden, üst kategoriye doğru oluşturulmalıdır. Yani sitenin linklerinin özelden genele doğru sıralanması gerekmektedir. Bunun sebebi sitenin hiyerarşi düzene uyumlu olmasıdır.

  • Breadcrumb linklerinde anchortext’leri özenle oluşturmanız gerekir. Anahtar kelimelerin belirlenmesi ve sayısına göre kullanılması gerekir.
  • Breadcrumb yani sayfa işaret yolu içerisinde olacak linklerin belirli işaretler ile belirtilmesi gerekmektedir. Bu işaretlerden biri olarak resimler kullanılabilir. Resimleri ile işaret yolu linklerini kolay bir şekilde belirterek kullanıcıların tıklandığından emin olması sağlanır.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu