Genel

CloudFlare Nedir Ve Nasıl Kullanılır?

CloudFlare, dünyanın en büyük ağlarından biridir. Günümüzde işletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, blogcular ve İnternet varlığına sahip olan herkes CloudFlare sayesinde daha hızlı, daha güvenli web sitelerine ve uygulamalara sahiptir.

CloudFlare’ın İşlevi ve Önemi Nedir?

İnternetin ilk günlerinde, bir web sitesi yüklemek istediğinizde, bilgisayarınızdan bir sunucuya gider ve sonra istediğiniz web sayfasını döndürürdü.

Aynı anda çok fazla istek gelirse, bu sunucu boğulabilir, çökebilir ve barındırdığı kaynaklara erişmeye çalışan herhangi birine yanıt vermeyebilir.

Bu, Internet mülk sahiplerinin hızlı, güvenli ve güvenilir içerik sağlamasını zorlaştırdı. CloudFlare, bu zorlukları hafifletmek ve kullanıcıları, sitelerini, uygulamalarını ve bloglarını güvenli ve performans göstermeleri için gereken kaynaklarla güçlendirmek için oluşturulmuştur. Bu, size mümkün olan en yakın içerik ve diğer hizmetleri sağlamakta olan CloudFlare daha güçlü bir ağ kullanarak bu işlemi yapmaktadır. Böylece bilgileri olabildiğince hızlı bir şekilde size sunabilmektedir.

CloudFlare, Internet özelliklerini DDoS saldırıları, kötü amaçlı botlar ve diğer zararlı saldırılar gibi kötü niyetli etkinliklerden koruyarak da güvenlik sağlamaktadır.

Ayrıca, web sitesi sahiplerinin, geliştirici olmaya ihtiyaç duymadan kolayca web sitelerine uygulama eklemelerine olanak tanır.

Bir kullanıcıya mümkün olduğunca yakın olabilmeniz için Javascript kodunu güçlü uç ağınızda çalıştırmanıza izin verilir. Bu gecikmeleri ortadan kaldırır ve kullanıcıların deneyimini geliştirir!

Cloudflare

CloudFlare Nasıl Kullanılır?

Makalede CloudFlare DNS barındırma kullanmaya nasıl başlanacağı ve ücretsiz bir tarife planı olması durumunda CloudFlare’da bir hesap oluşturulması için adımlar atılmaktadır.

1.Kayıt

CloudFlare.com’da, kayıt formuna gitmek için “Kaydol” düğmesine tıklayın.

Kayıt için, e-posta ve şifreyi, görünen formdaki uygun alanlara belirtin ve ayrıca servisi kullanma kurallarını kabul ettiğinizi de işaretleyin. Bundan sonra, bir hesap oluşturmak için “Hesap Oluştur” a tıklayın.

2.Etki Alanı Ekleme

Etki alanı adını girin ve “DNS kayıtlarını tara” düğmesine tıklayın.

Bir etki alanının DNS kayıtlarının otomatik olarak taranması işlemi başlar ve bu işlem yaklaşık birkaç dakika sürmektedir. Tamamlandığında, bir sonraki adıma geçmek için tıklamanız gereken “Devam” düğmesi görünecektir.

3.DNS Kayıtlarını Yapılandırın

Tarama sonucunda, mevcut etki alanı bölge dosyasındaki DNS kayıtlarının bir listesi sağlanacaktır.

Gerekli tüm DNS kayıtlarını kontrol edin. DNS kaydı, etki alanı veya alt etki alanı adı, değeri ve ayrıca  (son kullanma tarihi) türünü belirleyerek eksikleri ekleyin ve “Kayıt ekle” yi tıklayın. Bir alt etki alanı için DNS kaydı eklerseniz, alt etki alanı adının bir bölümünü ana etki alanı adı olmadan belirtmeniz yeterlidir.

Tüm alt alanlar için bir DNS kaydı eklerken (* işareti bir ad olarak belirtilir), alt alanlar için bağlantının CloudFlare tarafından korunmayacağını lütfen unutmayın. Bu korumayı sağlamak için, her bir alt alan için ayrı bir DNS kaydı (“A” tipi) eklemeniz gerekir. Siteye bağlantı CloudFlare aracılığıyla gerçekleşecektir, CloudFlare’i atlayarak doğrudan olacaktır. Bulut simgesine tıklayarak durum değiştirilir.

DNS kayıtlarını sadece uygun değere tıklayarak ve ihtiyacınız olanı girerek düzenleyebilirsiniz. Bundan sonra, yeni değer otomatik olarak kaydedilir.

Tüm gerekli DNS kayıtlarını yapılandırdıktan sonra, Devam düğmesine tıklayın.

Cloudflare

4.Parametre Seçimi

Bundan sonra, ücretsiz bir tarife planı seçin ve “Devam Et” e tıklayın.

5.Alan Adı Yönü

Bir etki alanını CloudFlare’a göndermedeki son adım, önerilen ortak ad sunucularını etki alanı kayıt panosunda listelemektedir.

Etki alanı için ad sunucularını değiştirdikten sonra Devam’a tıklayın. DNS kayıtlarının güncellenmesinin 24 saat kadar sürebileceğini lütfen unutmayın. Sonuç olarak, etki alanı derhal CloudFlare’a yönlendirilmez.

DNS kayıtları güncellendiğinde, etki alanı durumu Aktif olarak değiştirilir.

Artık, etki alanı bölgesi dosyasını CloudFlare kullanarak yönetebilir ve sitenizi DoS / DDoS saldırılarına karşı koruyabilirsiniz.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu