CRM

CRM Yazılım Nedir?

Yazılım sektörü günümüzün vazgeçilmez alanlarının başında geliyor. Yazılımlar ile tüm işlemlerimizi rahatlıkla kolaylaştırabiliriz. Bu yazılımlardan en çok nasibini alan firma sahipleridir. Firma sahiplerinin yanı sıra çalışanlarda işlerini oldukça kolaylaştırmıştır. Önceden kağıtlarla başı beladan olan firma yetkileri ve çalışanları artık bu sorundan kurtulmuşlardır. Fakat bu durum beraberinde işsizliği de getirmiştir. Bunun başlıca sebebi yazılımlardır. Bu yazılımlar arasında firmalar yetkililerin en çok kullandığı ve tercih ettiği CRM geliyor. CRM Yazılım günümüzün en revaçta olan alanlarının başında geliyor. CRM Yazılım hakkında hazırladığımız yazımıza geçmeden önce dilerseniz CRM ibaresi nedir buna kısaca bir değinelim.

Customer Relationship Management baş harflerinden gelen CRM açılımı bakımından “Müşteri İlişkileri Yönetimi” manasına gelmektedir. Müşteriye karşı verimi, etkiyi, ilişkiyi doğru yönetmek için ortaya çıkan CRM ile satışlarımızı daha da arttırabiliriz aynı zamanda zamandan da büyük oranda kar edebiliriz.  Hızlı sonuç alınan alışverişlerde hem müşteri mutlu olacak hem de firma çalışanları.

Crm

Günümüzde alışverişlerin çoğu müşteri odaklı gitmektedir. Önceden ürün odaklı yönetim sistemi hakimken her geçen gün hayatın değişmesiyle bu durum yerini müşteriye bırakmıştır. Küreselleşme müşteri odaklı satışın olmasındaki en büyük nedenlerdendir. Ayrıca daha çok topluluğa özel ürünler yapılırken bu durum artık yerini bireyselliğe bırakmıştır.

Bireysellik ön plana geldiğinde kişiye göre pazarlama seçenekleri ve yönetim ortaya çıkmıştır. Bu yönetimi takip etmek isteyen firma sahipleri ve çalışanlar CRM Yazılımlara ihtiyaç duymuştur. Dilerseniz Şimdi bu yazılımların ne olduğuna firmalara katkılarına kısaca bir değinelim.

CRM Yazılım Nedir?

Günümüzde yazılımları hayatımız da kullanmayan sanırım çok az insan vardır. Şuan kullandığımız telefonlardan tutun, ev eşyalarına kadar her şeyde yazılım bulunmaktadır. Bu yazılımlar hem ürünün daha iyi çalışması için olmazsa olmazdır. Bugün küçükten büyüğe birçok işletme de işlerini kolaylaştırmak için yazılımları tercih etmiştir. Bu yazılımlar arasında firmaların en çok tercih ettiği yazılım CRM Yazılımdır.

Crm Çalışma Sistemi

CRM ibaresinin ne olduğunu yukarıda kısaca bir değinmiştik. Bu yazılımlardaki asıl amaç müşteri ilişkilerini doğru yönetip müşteriye göre ürün sunmaktır. Bu yönetime örnek vermek gerekirse bir firma sahibi veya personelsiniz var olan bir ürününüz var bunun pazarlamasının doğru yapılması gerekiyor ürününü almak isteyen kişiyi başka bir personele yönlendirdiğinizde bu personeller yapılan yazılımla kişiye önceden ne kadar fiyat vermiş, neler konuşulmuş, ürünün sürecinin ne konumda olduğu gibi birtakım bilgilere kolaylıkla erişebilecektir.

CRM Yazılımın Firmalara Katkıları

Küçük büyük demeden birçok firmanın bu yazılımları kullanmasındaki başlıca amaç olarak karı arttırmak gösterilebilir.  Bu yazılımlar ile firmalar müşteriyi anlayıp, ihtiyaçlarına göre ürünler çıkartıp, var olan problemlere hızlı çözümler sunabilir. Sadece şuan irtibatta olan müşterilerinizin yanı sıra bu yazılımlar sizlere daha çok müşteri de kazandıracaktır.

Bu yazılımlar olmadan önce personellerden bilgi alırken eksik bilgilerin alınması verilen fiyatların unutulması gibi birtakım sorunlar yaşanmaktaydı. Fakat sistemde bulunan detay alanı verilen fiyat gibi alanların olması bu sorunu ortadan kaldırmıştır. Siparişlerin kısa süre de satışa dönüşmesini istiyorsak bu sistemler bizlerin işini oldukça kolaylaştıracaktır.

Customer Relationship Management

Ürün satışı yapılırken müşterinin verdiği fiyatlar, detaylar, müşterinin alışkanlıklarının bulunması satış işlemini hızlandırıp kolaylaştıracaktır. Bu hem personellerin işine yarayacak hem de firma yetkilisinin. Firma yetkilileri müşteri durumunu merak ettiğini bu yapılan sisteme giriş yaparak kolayca süreci yönetebilir. Bu sistemlerde genel olarak aşağıda bilgiler tutulmaktadır.

  • Satış Süreci
  • Müşteri Bilgileri
  • Verilen Fiyat
  • Alınan Fiyat
  • Satışın Detayları
  • Yapılan Görüşmeler ve Tarihleri

CRM Yazılım Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

İşlerinizi kolaylaştırmak için tercih edeceğiniz sistemi seçerken dikkat etmelisiniz. Önceden hazırlanmış bu sistemlerde birçok farklılık bulunmaktadır. Sizlerde firma sahibiyseniz ihtiyaçlarınıza uygun en iyi çözümü sunacak sistemi seçmelisiniz. Seçtiğiniz sistem tam size göreyse fakat fiyat konusunda anlaşamama gibi bir durumla karşı karşıysanız Acarnet olarak sizlere önerimiz fiyatı o kadar önemsemeyin sonuçta bu yapılan sistem zamanla verdiğiniz parayı amorti edecektir.

Acarnet Crm Yazılımı Neden Tercih Etmeliyim?

Bizleri tercih ederek yaptırdığınız yazılımlar ile firmanıza daha kurumsal bir hava kazandırmanın yanı sıra müşteri potansiyelinizi arttırabilirsiniz. Bu yapılan sistemler ile ürünlerdeki süreç yönetimi kolaylaşacaktır. Yapılan yazılımda firma mailleriniz yazılıma entegre edilerek tüm işlemleriniz bu sistemlerden rahatlıkla yönetilebilecektir.

Tüm işlemlerinizin bulunduğu bu sistemde bulunacak başlıca alanlar arasında tüm yazışmalar, müşteriye ait bilgiler, müşteri arama, faturalar yer alıyor. Ayrıca yaptığımız sistemler de rahatlıkla modül geliştirilebilir. Örneğin sistem de birtakım alanlarda güncelleme veya ekleme yapmak istediğinizde bizlerle iletişime geçerek bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

 

Crm Yazılımı

Sistemde müşteri bilgilerinin, sürecin detaylarının yanı sıra bulunacak alanlar arasında müşteri ziyaretleri, verilen ve alınan fiyatlar, yapılan toplantılar gibi birçok alan bulunmaktadır. Tabi bu alanları bizlere iletişime geçerek özelleştirebilirsiniz.

Sizlerde yukarıda belirtilen CRM Yazılımların firmalara katkıları maddesinden yararlanmak istiyorsanız firmanıza bir yazılım sistemi yaptırmanın vakti gelmiş demektir.  Bu sistem ile işlerinizi kolaylaştırmanın yanı sıra satışlarınızı büyük oranda artış sağlayabilirsiniz. Bu konuda sizlere en iyi hizmeti sunan firmamızla iletişime göre konuyla ilişkin tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu