E-Ticaret

E-Ticaret Sitesi Fiyatları

İnternet in hayatımızdaki yerini genişletmesiyle birlikte birçok sektör işlerini internet üzerinden yürütmeye başladı. Bu firmalar ürünlerini internet üzerinden satarak belli karlar etmeye başladılar. Bu sayede müşterilerine 7/24 alışveriş yapabilme imkanı tanıdılar. Tabii ki bu sitelerin maliyetleri de var. Bu maliyetler sitelerin içerdikleri içeriklere göre farklılık gösteriyor. E-ticaret sitesi fiyatları paket içerisindeki özelliklere göre farklı fiyatlarla satışa sunuluyor. Bunun dışında ise sitenin kurulumunda gereken bazı harcamalar var. Bu fiyat farklarının sebebi olan birkaç temel özellik vardır.

E-Ticaret Sitesi Fiyatları

E-Ticaret Sitesi Kurma Fiyatları

E-ticaret sitesi  fiyatları etkileyen birçok faktör var. Bu faktörlerin başında disk alanı, yıllık trafik kotası gibi şeyler bulunuyor. Bunlara yakından bakmak gerekirse, domain alan adından başlanılabilir. Herhangi bir internet sitesi kurmak için bir alan adı gerekmektedir. Bu alan adı sitenin başlığı olup, müşterilerin siteniye girmek için kullandığı isimdir. Bu isim olmadan web sayfası ulaşılması zor bir yer olur. Bunun haricinde hosting hizmeti alınması da gereklidir. Bu hizmet sayesinde internet sitesi alınan paket dahilinde 1 veya daha fazla yıl ulaşılabilir olacaktır. Ancak domain ve hosting alımı aynı süreler için satın alınmalıdır. Biri olmadan diğeri hiçbir şey ifade etmemektedir. Bunların haricinde sitenin kurulum aşamasında SSL güvenlik sertifikası alımının yapılması da gerekmektedir. Bu güvenlik sertifikası sayesinde sitenin güvenilirliği doğrulanmış olur.

E-Ticaret Sitesi Kurma Fiyatları

E-ticaret sitesi kurulurken satın alınması gereken temel hizmetler bu şekildedir. Ancak site kurulumu bununla bitmez. İnternet üzerinde sitenin içeriğinde bulunması gereken hizmetleri paketler halinde satan web siteleri mevcuttur. Bu siteler genellikle 3-4 farklı paket seçeneği sunarlar. Paket içeriği üzerine fiyatlarda değişim görülür. Örneğin standart bir paketle profesyonel bir paketi karşılaştırdığımızda belli başlı farklılıklar ortaya çıkacaktır. Standart paketler en ucuz paketlerdir. Bu paketlerin içerisinde en temel e-ticaret sitesi gereksinimleri bulunur. Profesyonel ve daha üzeri paketlerde ise temel sistemlerin yanı sıra web sitesinin çekiciliğini arttıran başka hizmetler de sunar. Bu hizmetlere başlı başına disk alanı, yıllık trafik kotası, bulut servisi gibi hizmetler örnek verilebilir. Bunların yanında kargo takip sistemi, sanalpos, 7/24 canlı destek gibi özellikler fiyat farklarına sebep olmaktadır.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. E-ticaret sitesi yaptırmak istiyorum fakat fiyatlarla ilgili fazla bir bilgiye sahip değilim e-ticaret yaptırsam acaba ne kadar fiyat çıkar ve yaptırmış olduğum sitenin tutulması arama motorunda ilk sayfada çıkmak için müşteri memnuniyeti sağlamak için hangi aşamalardan geçmeli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu