SEO

En İyi SEO Ajansı Özellikleri Nelerdir?

SEO ajansı kavramını internet sitesi sahibi herkes bilir. Hatta internet dünyasıyla haşır neşir olanlardan birçoğu da bu kavramı duymuştur. Ancak en iyi SEO ajansı özelliklerinin neler olması gerektiğini birçok kişi bilmez. Biz bu yazımızda, SEO hizmeti alacağınız ajansların özelliklerini detaylı bir şekilde anlatacağız. Böylelikle internet sitenize yönelik olarak hangi hizmetler almanız gerektiğini bileceksiniz.

SEO Referanslarına Dikkat Edin

Daha önce SEO hizmeti vermiş olan ajanslar, hizmet verdikleri firmaları portföylerine alırlar. Çünkü iyi bir firmanın portföyü ne kadar geniş olursa, müşteri kazanması da o kadar kolay olur.

En İyi bir SEO ajansı, referanslarından belli olur. SEO firmasının daha önceden yapmış olduğu çalışmalar incelenerek fikir edinilebilir.

Arama motorlarında üst sıralara çıkmak önemli olduğuna göre, firma müşterisinin sitesini üst sıralara çıkarmak için neler yapmış incelenebilir. Mesela hangi anahtar kelimelerde çalışma yapmış ve nasıl sonuçlar almış. Ya da siteye yönelik olarak gerçekleştirdiği Teknik SEO çalışmalarında nasıl sonuçlar elde etmiş gibi.

Tabi ki firmanın referanslarını incelerken, teknik konulardan anlamanız gerekmiyor. Yalnızca sitenin ziyaret oranlarına ve anahtar kelimelerin yükselme değerlerine bakmanız yeterli olacaktır.

En iyi SEO firmaları genelde daha önce hizmet verdikleri firmaların anahtar kelime sonuçlarını referans olarak yayınlarlar. Önceki sıralama ve sonraki sıralamaları verirler. Kaç puan yükseldiğini gösterirler.

Seo'da Yükseliş

SEO’da Tecrübe ve Bilgi Birikimi Önemli

Arama motoru kriterlerine yönelik çalışmalarda görünen yüz ve görünmeyen yüz olmak üzere iki durum söz konusudur. Zaten internet sitesi sahibi olanlar görünen yüzü ile ilgili birçok bilgiye sahiplerdir.

Mesela anahtar kelime analizinin yapılması, sitenin hızlı açılması, sitedeki resim ve kodların sıkıştırılması gibi.

Bir de Teknik SEO olarak adlandırılan görünmeyen yüzü vardır ki bu yüzü yalnızca SEO ajansları ve yazılım uzmanları bilirler. Çünkü olay kodlamayla ve sitenin iskeletiyle alakalıdır. Yani teknik konulardır. Asıl SEO çalışması iskelet üzerinden yani sitenin altyapısı kullanılarak yapılır. Linklerin inşası, hatalı linklerin düzeltilmesi, kodların sıkıştırılması, kodlamadaki hataların giderilmesi, bozulan sayfaların düzeltilmesi gibi.

SEO ajansı ne işe yapar sorusunun cevabı da zaten bu ayrıntılarda gizlidir. Zamanı olan her amatör site sahibi, anahtar kelime analizi ya da rakip analizi yapabilir. Ya da buna benzer şeyler işte…

Ancak işin bir de deneyim tarafı vardır. Her ne kadar ajanslar teknik anlamda yeteri kadar bilgiye sahip olsalar da, kitapta yazmayan şeylerle karşılaştıklarında zorlanırlar. Aslında her meslekte durum böyledir. Bu tür durumlarla karşılaşıp çözdükçe deneyim kazanırlar. Benzer bir durumda ise ne yapacaklarını iyi bilirler.

İşin özü yapılacak olan işin önündeki engelleri kaldırmaktır. Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir. Yapılan her işte aynı prensip geçerlidir. Bu yüzden iş hayatına yeni başlayan SEO ajanslarıyla, yılların tecrübesine sahip ajansların iş yapma yöntemleri ve başarıları farklıdır.

Seo Bilgi Birkimi ve Tecrübe İster

Google’da Yükseliş Garantisi Veriyor mu?

SEO firması hiçbir zaman yükselme garantisi vermez. Daha doğrusu bunu kimse veremez. Ancak performans garantisi verebilir. Her ne kadar SEO firmaları, arama motorlarında yükselme garantisi vermese de, yaptıkları her çalışmada internet sitelerinin arama sayfalarında ilk sıralarda yer aldığını görürsünüz.

Zaten önemli olan da sonuçtur. Şöyle bir soru aklınıza gelebilir. Eğer yükselme garantisi vermiyorsa, ajansa nasıl güveneceğiz?

Yukarıdaki başlıklarda belirttiğimiz gibi ajansların daha önce yaptıkları çalışmalara bakarak, hüküm verebilirsiniz. Başarı oranı yüksek olan ajansları seçerseniz, muhtemelen en isabetli tercihi yapmış olursunuz.

Yenilikleri Takip Eden Ajans mı?

SEO ajansı nedir sorusunun bizce en belirgin cevaplarından birisi analiz ve araştırma yönü olmasıdır. Şöyle bir örnek verelim. İyi bir ekonomist, piyasadaki tüm gelişmeleri takip eder. Müşterisi olan yatırımcılara bilgisiyle yol gösterir. Yenilikleri takip etmesi ve deneyimi sayesinde, piyasada bilinen bir isimdir ve işlerin birçoğu bu kişiye gelir.

İşte SEO ajansları için de aynı durum geçerlidir. Özellikle söz konusu SEO ise yenilikleri takip etmemek, yapılabilecek en büyük hatalardan birisidir.

Çünkü arama motorları sürekli olarak kriterlerinde güncelleme yaparlar. Bunun nedeni kullanıcı alışkanlıklarının hızla değişmesidir. Bu değişime ayak uydurabilen siteler ayakta kalır. Uyduramayanlar ise ya yok olur gider ya da arama motorlarında son sıralarda yer almaya mahkumdurlar.

Mesela iyi bir ajans, son yılların en iyi sayfa tasarımlarını bilmek ve takip etmek zorundadır. Çünkü bu tür yeniliklerin, arama motorlarında yükselmeye doğrudan katkıları vardır.

En önemlisi de kullanıcının güncel alışkanlıklarıdır. Eskiden yazı ve resimlerin sıkıştırıldığı belli bir düzeni olmayan internet siteleri gözdeydi. Şimdilerde ise daha sade ve kullanıcıların kolaylıkla gezebilecekleri siteler ilgi görüyor. İşte tüm bu ayrıntıların analiz edilmesi ve müşteriye yapılan çalışmalara yansıtılması gerekir. Yenilikçi ajanstan kastımız da budur.

Yenilikçi Seo Ajansı

Tahmini Hedefleme Belirtiyor mu?

SEO firması İstanbul, kesinlikle tahmini bir hedef verebilir. Eğer iyi bir ajansa, verdiği tahminler yüksek oranda gerçekleşecektir. Bunu sağlayan da deneyimdir.

En iyi SEO ajansları birçok kelimeyle çalışma gerçekleştirirler. En çok aranan ve en az aranan kelimelerle yaptıkları çalışmalarda, sitenin mevcut durumunu da göz önüne alarak, yapacakları çalışmalar hakkında tahmini süreleri öngörebilirler.

Aslında belirli bir meslekte tecrübe sahibi olan herkes bu öngörüyü sağlayabilir. Çünkü karşılaşılan sorunlar ve zorluklar birçok meslekte hep aynı olarak gerçekleşir.

Raporları Düzenli Olarak Paylaşıyor mu?

SEO ajansı İstanbul, en iyi analiz programlarını kullanırlar. Piyasada isim yapmış ve bir o kadar da pahalı analiz programları vardır. Bu tür programlar ayrıntılı analiz yapmaları ve yüksek oranda tahminlerinin tutması nedeniyle, birçok SEO ajansı tarafından kullanılırlar.

İyi bir SEO ajansı ise elde ettiği analiz bilgilerini müşterisi ile paylaşır. Ancak sadece paylaşmak yeterli değildir. Çünkü müşterinin anlamadığı terimler analizde yer alır. Bu terimlerinde açıklanması gerekir. SEO analizinde karşılaşılan çoğu hata müşteri tarafından anlaşılmaz.

Raporların düzenli olarak paylaşılması, müşterinin ajansa olan güvenini artırır. Sonuçta şeffaf olanları herkes sever.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu