Web Tasarım

En Ucuz Web Sitesi Fiyatları

En ucuz web site fiyatları ile  Günümüzde birçok yöntemle web sitesi oluşturmak mümkündür. Bunların en başında ise wordpress gibi hazır alt yapılar üzerine sistem kurmak ya da en başından yeni bir yazılımla web siteleri oluşturmaktır. WordPress gibi hazır alt yapılar üzerine tasarımlar kurmak bizim için daha pratik ve düşük maliyetlidir. Fakat sıfırdan bir yazılımın hem zorluk derecesi hem de maliyeti yüksek olmaktadır. Ülkemizde web tasarım sektörü henüz belirli bir düzende olmadığı için ve hiçbir kurum veya kuruluş tarafından denetlenmediği için hem hizmetler hem de fiyatlar arasında baya bir fark vardır.

Bu işi kısa yoldan para elde etme yolu sayanlar maalesef ki sektöre ciddi anlamda zararlar vermişler ve milyonlarca mağdurdan oluşan bir yapılanmanın mimarı olmuşlardır. Bazı web site sahipleri, ücretsiz web sitesi oluşturucuları kullanmamaya kararlıdır ve tamamen iyi bir şekilde anlaşılabilir bir durumdur. Bununla birlikte, Wix ve Weebly gibi en basit inşaatçılar güzel tasarım öğeleri, basit geliştirme araçları ve en önemlisi bütçe olarak düşük fiyatlar sunar. Bu sayede ücretsiz basit bir blog veya küçük bir e-ticaret mağazası bile yapabilirsiniz. Ucuz bir web sitesi oluşturucu sizin için bilgilerin doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmak için, dikkate alınması gereken bazı olası şeyler mesela bakalım ilişki kurabilecek misin?

Blogunuza veya iş için en az başlangıç sermayesi var. Küçük bir işletme sahibisiniz ve bu işletmede en çok yapacağınız Şey, birkaç widget ve e-ticaret modülü ile bilgilendirici bir site oluşturmaktır. Yeni bir blog başlatıyor iseniz fazla miktarda para ödemenize gerek yoktur. Özgeçmiş veya portföy gibi kişisel bir site yapıyor iseniz bu siteler genellikle sadece birkaç sayfa gerektirir ve fazla ziyaretçi almıyorsunuz. Barındırma veya ayarlama için ödeme konusunda endişelenmeye gerek yoktur. Kodla uğraşmak fikri ağlamak istemenizi sağlamaktadır. İleriki zamanlar için planlarınız var, ancak paradan tasarruf etmeniz gerekmektedir. Sağlam, karmaşık bir web sitesi oluşturucu, zaman veya parayı iyi kullanma fikriniz değildir.

En ucuz web sitesi fiyatları  uyarısı

En ucuz web sitesi fiyatları konusunda ucuz ve ücretsiz kelimeleri, kesinlikle bir pazarlık gibi geliyor, ama web sitesinin yavaş çalıştığı ve daha güçlü bir arayüze geçemediği bir durumda olmak istemezsiniz istemezsiniz.

Bu nedenle ücretsiz web sitesi oluşturucusu ararken birkaç uyarılar:

Ucuz seçeneklerden bazıları, site kodlarına veya dosyalarına erişimi tamamen engelliyor bu nedenle bazen yükseltme yapmanız gerektiğinde başka bir platforma geçemeyeceğiniz anlamına gelmektedir.

Daha üstün özelliklere sahip ve daha yüksek performans gösteren fiyatlandırma planları bulunmayan bir durumda takılmadığınızdan emin olun. Bir gün küçük bir bloğunuz sahibi olabilirsiniz, ancak daha fazla özellik ve daha iyi barındırma gerektiren gelişmiş bir hub’a dönüşebilmektedir.

Ücretsiz ve daha ucuz web sitesi oluşturucuları için, reklam işleri ile uğraşan bir web sitesine razı olmak zorunda kalabilirsiniz. Daha da kötü yanı, bu reklamlar için para alamamanız ve genellikle kullanıcılarınızla alakalı olmamasıdır.

Pazarlama için, SEO, sosyal medya ve diğer ürünler için sunulan teklifler son derece sınırlıdır.

Söylemeden devam edebilir, ancak ödediğinizin karşılığını almaktasınız. En gelişmiş düzenleme araçlarına sahip, hızlı bir web sitesi beklemeyin. Bu ucuz üreticilerin bazıları harika seçeneklere sahip olsa da, en sevdiğiniz Fortune 500 şirketi gibi bir web sitesi beklememelisiniz.

Fiyat Aralığı Çok Geniş Hangisini Tercih Etmeliyim?

Bu konuda çok basit işlemler gerekmektedir. Farklı şirketlerden 5 farklı fiyat teklifi aldınız. Fiyatlar TL cinsinden sırayla 300-500-800-1000-1200 olsun. Göreceğiniz üzere burada 300 ve 1200 sayıları oldukça anormal sayılardır. Bu ikisini otomatikman elemeniz ve şirketler ile olan görüşmelerinizi sonlandırmanız lazım. Sona kalan 3 fiyatlar ise zaten çalışmalarını birebir olmasa da benzer şeyleri yapacaktırlar. Burada direkt olarak ucuz fiyata gitmemeli. Görüşme yaptığınız şirketlerde hangisi daha çok içinize sinerse, referanslarından da emin olduğunuz o firmayı tercih ediniz.

Sonuç olarak en ucuz web sitesi fiyatları ortalamasına baktığınızda 5.000 Tl altında bir ajans veya bir bireyden fiyat alıyorsanız kaliteli bir iş yapamayacağının garantisini verebiliriz. Çünkü o işe fazla süre ayıramayacaktır.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu