Genel

Girişimciler İçin 7 Dijital Pazarlama Yolu

Girişimciler için dijital pazarlama stratejileri söz konusu olduğunda, bugün mevcut olan her teknik veya teknolojiden uzun bir kaydırma oluşturabilirsiniz. Dijital pazarlama stratejilerinin hepsinin ya da bazılarının diğerlerinden daha iyi olduğu konusunda birçok öneri duyuyorsanız hangileri en temel olanıdır?

2019’un aşırı rekabetçi dijital peyzajında ​​rekabet etmek için, on iki belirli alana odaklanmanız gerekir.

Bunları muhtemelen duymuş olsanız da, her birini etkili kılmak için gerçekten kaç ayrıntı biliyorsunuz? Hepsi bu yıl için ve önümüzdeki on yılda standartlar.

Her birine bir göz atın ve ne kadar tanıdığınızı görün. Sonra hangi elementlerin üzerinde durmanız gerektiğini değerlendirin. Bunların hepsi SEO‘dan açılış sayfalarına kadar uzanıyor. Arada, yerel arama pazarlaması ve popüler video formatı hakkında bazı yeni şeyler öğrenebilirsiniz .

1-SEO

Dijital pazarlama için SEO’dan daha önemli bir şey yoktur, devam eden karmaşıklığı ile sizi hala şaşırtabilecek bir şey. Gerçek olsa da, Google’ın algoritmaları hala kafa karıştırıcı hale gelebilse de, konseptle daha fazla çalıştığınızda nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilirsiniz.

Gerçekten başarılı olmak istiyorsanız, SEO‘yu sizin için yönetecek bir uzmana sahip olmak her zaman daha iyidir . Bazı temel bilgileri öğrenebilseniz de, bir süre içinde çalışmış olan birisinin en iyi stratejileri gerçekleştirmenize tam olarak yardımcı olmasını istersiniz.

Yeni bir strateji, SEO sonuçlarını etkileyen yeni HTTPS gereksinimlerini içermektedir . HTTP sayfalarını kullanmaya alışkınsanız, Google şimdi bir HTTPS formatına geçmenizi önerir. Bunun arkasındaki sebep, HTTP sayfalarını kullanan pek çok iletişim formunun yeterince güvenli olmadığı.

Artık Google bu “güvenli olmayan” olarak etiketlenecek olduğundan, web sitenizi HTTPS tanımıyla güncellemeniz gerekir. Aksi takdirde, sitenize “güvenli olmayan” bir damga koymak, arama motorlarına yerleştirmeniz için yeni bir kırmızı harf olabilir.

Uzman bir SEO ve dijital pazarlama uzmanı bu değişikliği yapmanıza yardımcı olur.

Arama Motoru Pazarlaması

2-Arama Motoru Pazarlaması

Arama motoru pazarlaması konusunda yeniyseniz, genellikle SEM olarak kısaltılır. Ücretli reklamcılık yöntemleriyle artıracağınız bir İnternet pazarlama şeklidir.

Bu alanda da size yardımcı olacak bir uzman isteyeceksiniz, özellikle de Google Reklamları ve arama / görüntüleme reklamlarıyla çalışan biri. Google Reklamları söz konusu olduğunda, önce sürecin nasıl çalıştığı konusunda kendinizi eğitmek istersiniz.

En çok takdir edeceğiniz şey Google’ın, Google Reklamlarının özelleştirmeye olan ilgileri sayesinde kullanımlarını kolaylaştırmasıdır. Grafik görüntülü reklamlar, YouTube video reklamları, metin tabanlı arama reklamları veya uygulama içi mobil reklamlar isteyip istemediğinizi seçmenize izin verir. Bunların hepsi iş tarzınıza ve ulaşmanız gereken hedeflenen müşterilere bağlı olacak.

Google, yerelleştirilmiş reklam özelliği ve reklamlarınızın ne kadar iyi çalıştığını izlemek için üstün ölçümlerle daha da kolay hale getirir.

Diğer ücretli reklam fırsatlarını unutmayın . İkincisi, birden çok reklam biçiminde özelleştirmeniz için size bolca fırsat sunar.

3-Yerel Arama Pazarlaması

Son birkaç yıl içinde yerel arama pazarlamasına çok daha fazla dikkat ediyorsunuz. Yerel işletmeler yerel tüketiciler tarafından bulunan değeri anladıkça, önümüzdeki on yılda önemli olmaya devam edecektir.

yerel arama pazarlaması ile başlamak , yeniden Google’dan daha fazla hediye yararlanabilirler. birisinin kullanıcının anahtar kelimelerini temel alan bir Google araması yaptığı sırada listenizi açmasını sağlayabilirsiniz. Bu, işletmenizin Google Haritalar’da görünmesini de içerir. Google girişinizi güncellemeyi de kolaylaştırır, böylece hiçbir şey eski olmaz. Sosyal itibarınızın yanı sıra çevrimiçi incelemelerin ne kadar önemli olduğunu da unutmayın. Müşterilerinize Yelp gibi yerlerde olumlu eleştiriler yazmaları için ilham vermek isteyeceksiniz. Sosyal medyada konuşmaları başlatmak ve hedeflenmiş içerik yayınlamak, gelen pazarlamadan yararlanmanıza yardımcı olur . Gelen teknikler, sizleri aramak yerine müşterileri kendine çeker.

4-İçerik Pazarlama

Yukarıda gelen pazarlamaya bağlanan bir dize olan içerik pazarlaması, hedef kitleyi çekmenin büyük bir parçasıdır. İçerik pazarlamacılığındaki temel şey, içeriğinizi değerli kullananların zamanına değdirmek için içeriğinizi değerli, alakalı ve tutarlı hale getirmeniz gerektiğidir.

Bugünün zamanında, ağrı noktalarını çözen ve her zaman yeşil kalan içerikler oluşturmaya odaklanmanız gerekir. Kısayollar veya siyah şapka SEO taktiklerini kullanmak sadece arama motorlarının üst kısmına geçmek için Google’ın her şeyi gören gözü sayesinde işe yaramaz.

5-Yeniden pazarlama

Dijital pazarlamanın bir diğer kritik yönü, sitenizin banner reklamlarına ilk kez yanıt vermediyse, pazarlama içeriğiyle tekrar beklentilerin peşinden gidiyor. Bu, bu ziyaretçileri çerezler aracılığıyla izleyerek ve ilgili sitelerde yeni reklamlar oluşturarak çalışır.

Potansiyel müşterilerinizi daha iyi hedeflemek için sitenizde yeni reklamlar da oluşturabilirsiniz. Site ziyaretçilerinizden aldığınız bilgiler, reklamlarınızı acı noktalarına göre değiştirmek için size değerli veriler sağlar.

Sonuç olarak, yeniden pazarlama, potansiyel müşterilerle daha fazla iletişim halinde olmanıza , marka bilinirliğine yardımcı olmanıza ve dönüşümleri artırmanıza yardımcı olur. Ayrıca, rakiplerinizin müşterilerini kazanabilir ve yeni reklamlar oluşturmak için yaptığınız herhangi bir yatırımı geri ödeyebilirsiniz.

Yeniden Pazarlama

6-Duyarlı Web Tasarımı

 

Müşterilere mobil olarak ulaşmak artık standart değil, ve önümüzdeki on yılda da devam edecek. Web sitenizi mobil ekranlara uygun hale getirmek dijital pazarlamanın en önemli parçalarından biridir. Bu çalışmayı başarılı bir şekilde yapabilmenizin tek yolu duyarlı web tasarımıdır.

Duyarlı programlama ile, web sitenizi otomatik olarak tüm mobil ekranlara uygun hale getirebilirsiniz. Bu, tabletler ve akıllı kol saatlerinin kullanımının arttırılması dahil olmak üzere birden fazla format anlamına gelecektir.

Bu işi yapmak için bir web tasarımcısıyla çalışmak zorunda olsanız da, RWD’nin başka bir yönü için bir SEO uzmanı isteyeceksiniz. AMP (veya Hızlandırılmış Mobil Sayfalar), mobil web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlayan yeni bir açık kaynaklı koddur.

Google bunu kullanan web sitelerine öncelik verir, bu nedenle ciddiye alın. Bir yayın siteniz varsa veya düzenli olarak web sitenize içerik yayınlarsanız özellikle yararlıdır.

7-E-posta Pazarlama

Hiç şüphe yok ki, bazı e-posta pazarlamasını yaptınız, ancak doğru zamanda hedeflenen hedeflerinize ulaşmada ne kadar etkilidir? E-posta pazarlaması zaten diğer pazarlama yöntemleriyle mümkün olandan daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için mükemmel bir araçtır. Ayrıca satış ve dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.

Zaten başka dijital pazarlamaya fazla harcama yapmaktan çekiniyorsanız, e-posta pazarlaması en uygun yöntemlerden biridir. Bazı durumlarda, dış kaynaklı hizmetleri kullanmadıkça ücretsizdir.

Diğer medyalarla birleştirebileceğinizden, aynı zamanda en entegre pazarlama yöntemlerinden biridir . Sosyal paylaşım simgeleri artı tavsiye ödül sistemleri ekleyebilirsiniz. Sonunda e-posta pazarlaması, ilgi çekici içerik kullanırken satış çevrimlerinizi kısaltmanıza yardımcı olur.

8-Sosyal Medya Pazarlaması

Hiç şüphesiz zaten sosyal medyaya içerik gönderdiniz. Ancak, bu yıl ve bir sonraki dönemde daha etkili hale getirmek için ne yapabilirsiniz?

Ayrıca, temanızı ispatlamak için mümkünse bir miktar içeriği iyileştirmek isteyeceksiniz. Uzmanlığınıza ve markanıza parlaklık kattığı için bunu yapmaktan gurur duymayın. İçeriği diğerlerinden aldığınızda, muhtemelen karşılık vereceklerdir.

Ayrıca, popüler sosyal medya kanallarında sizin için içerik yayınlamak üzere etkileyicileri işe almayı da unutmayın.

9-Pazarlama Otomasyonu

 

Gördüğünüz gibi, pazarlama otomasyonu birçok dijital pazarlama tekniğinde önemli bir unsurdur. Genel olarak bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak, dünya genelindeki işletmeler için bir standart haline geldiğinden, öncelikli bir konu olmalıdır.

İle başarılı işletmelerin% 91’i artık otomasyon onların başarısı için çok önemli olduğunu söyleyerek, sen pazarlama şimdiki ve gelecekteki ne olduğuna dair bir vizyon elde edebilirsiniz. Bununla başarılı olmak için, pazarlama otomasyonu yerleşik bir CRM platformu aramayı deneyin . CRM’inizde iletişim bilgileri olduğundan, bunlar birlikte iyi çalışabilir . Pazarlama içeriğini doğrudan kişi listenize otomatikleştirmek, pazarlamayı farklı kaynaklar kullanmak yerine hepsini tek bir yerde bütünleştirmenize yardımcı olur.

Otomasyonda en önemli şey, marka karışıklığını önlemek için içeriğinizi tüm kanallarda tutarlı tutmaktır.

Pazarlama Otomasyonu

10-Etkileyici Pazarlama

Bir servet harcamak zorunda kalmadan bir dijital pazarlama kampanyasına nasıl katılabileceğinizi düşündünüz mü? E-posta pazarlaması ve gelen teknikleri yaparak para biriktirebilseniz de, işe alımda çalışanlar aynı şeyi yapıyor.

Çevrimiçi olarak markanızı tanıtmak için etkileyicileri işe almanın tamamen ünlüleri işe almakla ilgili olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Sosyal medyadaki etkili bir insan her zaman bir ünlü olmak demek değildir. Basitçe, çok fazla takipçisi olan ve ürünleri tanıtan iyi bir geçmişe sahip biri olabilir.

Forbes , ilk önce üst düzey etkileyicileri tanımlamanız gerektiğine dikkat çekiyor, bu da biraz araştırma gerektirecek. İnsanların endüstrinizle ilgili konular hakkında neler söylediklerini görmek için Twitter gibi yerlerde hashtag araması yaparak bunu yapabilirsiniz.

Sosyal medyadaki bu etkileyicilere ulaşın ve markanızı tanıtmaya istekli olup olmadıklarını sorun. Bazıları ücretsiz ürünler karşılığında yapmayı önerebilir. Ancak, çoğu ücret talep edecek.

11-Video

Son on yılda, dijital alemlerde imgeleri çeken daha görsel bir kültür haline geldik. Bunların çoğu çeşitli şekillerde gelir, ancak en üste çıkan hiçbir soru videosu yoktur.

Artık daha fazla içerik tüketicisinin videoyu diğer görsel ortamların üzerinde tercih ettiği noktadayız. Son istatistikler , tüm çevrimiçi pazarlamacıların% 85’sinin şimdi bir tür video içeriği kullandığını gösteriyor.

Bunların çoğu YouTube gibi yerlerdeki kitlesel izleyicilerden geliyor. Ne olursa olsun, videoları yayınladığınız yer zorlayıcı içerik olmadan önemli olmaz.

Daha kişiselleştirilmiş video son zamanlarda bir norm haline geldi veya en azından hedef izleyicilerin acı noktalarını doğrudan ele alan videolar haline geldi. Aynı şey işinizi daha insani görünmekle de ilgilidir.

Başarılı video pazarlaması, işletmenizin perde arkası turları veya markanızın insan tarafını göstermek için referanslar anlamına gelebilir. Bu, video pazarlamasında büyük bir eğilime dikkat etmek anlamına gelir: Öykü anlatımı .

İşinizle ilgili zorlayıcı bir hikaye anlatabildiğiniz ve müşterilerin acı noktalarını çözdüğünüzü kanıtlayabildiğiniz zaman, kaçırmamanız gereken bir formül vardır.

Bir dizi halinde olmasa da videolarınızı mümkün olduğunca kısa tutmak akıllıcadır. Dikkat süreleri, her zaman olduğu kadar kısadır ve hikayenizi zorlayıcı bir kanca ile kompakt bir şekilde anlatmanız gerekir.

12-Açılış Sayfalarınızı Yeniden Ziyaret Etme

Dijital pazarlama kampanyanızın bir parçası olarak zaten bir açılış sayfası oluşturduysanız, daha önce ziyaret edilen potansiyel müşterilerin geri döneceğinden emin misiniz?

Bu, dijital pazarlama çabalarınızın merkezi çekirdeği olması gereken bir soru. Tüm pazarlama uzmanları, açılış sayfası trafiğinin başarılı gelen pazarlamanın çekirdeği olduğunu yinelemektedir.

Sorun şu ki açılış sayfanız şu anda çok cazip değil. Bunu (kısmen de olsa) çözmek, Eylem Çağrısı ve reklamlarınızı nereye koyduğunuz dahil, web tasarımına dayanır.

Yine de, web sitenize yerleştirdiklerinizin ötesine geçiyor. Siteniz için reklamları alakalı dijital kanallara yerleştirmek için PPC reklamcılığına (tıklama başına ödeme) yatırım yapmak istersiniz.

Diğer seçenekler arasında , diğer şirketlerle sponsorluk satın alınması veya yalnızca basit bir e-posta pazarlaması bulunur . İkinci durumda, okuyucuyu daha fazla içerik için açılış sayfanıza götüren bir bağlantı yerleştirmek ortak bir stratejidir. CTA’larda, komplikasyonlardan kaçınmak için ana sayfanıza bir tane eklediğinizden emin olun. Blogunuzun sonundaki bir CTA bile, başka bir ziyareti teşvik etmek için içeriğinize bağlayıcı bir dize verir.

 

Ayrıca, “katın altında ya da altında” tartışmalarına dikkat edin. Kissmetrics bir keresinde CTA yerleşiminin açılış sayfanızın uzunluğuna bağlı olduğunu belirtti . Daha kısa bir sayfa, CTA’yı klasörün üstüne koymanız gerektiği anlamına gelir.

Girişimci Para

Son düşünceler

Bu on iki adımı izleyin; yılın geri kalanında dijital pazarlamaya iyi bir başlangıç ​​yapacaksınız. Bunların 2019’da da aynı şekilde kalmasını bekleyin.

Dijital pazarlama danışmanlarıyla (özellikle SEO’da) çalışmaktan korkmayın, bu nedenle haftalarca veya aylarca süren yoğun çalışmalardan sonra hata yapmazsınız.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu