Google

Google’a Reklam 13 Adımda Nasıl Verilir?

Google’a reklam verme nasıl olur? konusunu adım adım anlattığımız bu makalemizi okuduktan sonra sizde “Ads” hesabı oluşturarak reklam vermeye başlayabilirsiniz.

Bir internet sitesinin, hizmetin veya ürünün tanıtımı için reklam stratejileri çok önemlidir. Birçok kişiye kolay bir şekilde ulaşma olanağı bulunan reklamlar, şirketlerin büyümesi ve gelişmesi için oldukça önemlidir. Günümüzde reklamların geniş kitlelere ulaştığı platformlar bulunmaktadır. Bu platformların başında ise Google gelmektedir.

Google platformuna reklam vererek ürününü veya hizmetini geliştirmek isteyen birçok şirket bulunmaktadır. Google’a reklam vermek için yapılması gereken çeşitli işlemler ve dikkat edilmesi gereken aşamalar bulunmaktadır. Bu konuda profesyonel olarak hizmet veren kişiler de bulunmaktadır. Google’a reklam verme aşamasında dikkatle uygulanması gereken 13 adım vardır.

Günümüzün en önemli reklam stratejilerinden biri olan Google adwords, kullanıcılara birçok fayda ve avantaj sağlamaktadır. Dünyanın iletişim devleri arasında yer alan Google, reklam sektörünün lider kuruluşlarından biridir. Web sitelerinin ziyaretçi sayılarını arttırmak ve farklı ürünlerin satışını yükseltme kamacıyla Google reklam ve tekniği  kullanılmalıdır. Google reklamları nasıl verilir konusunda araştırma yapanlar için hazırlanmış olan 13 adım bulunmaktadır.

Google Reklam Verme

Rakip Google’a Reklam Verenleri Analiz Etme

Bir şirketin veya hizmetin kendi alanında yükselmesi için en önemli olan konulardan biri de rakip analizidir. Reklam sektöründeki rakip analizinin profesyonel ve doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Dijital sektörün en önemli iletişim kanallarından olan Google’a reklam vermek isteyen firmalar, ilk olarak rakip reklam verenleri analiz etme adımını gerçekleştirmelidir. Rekabetin doğru bir şekilde incelenmesi birçok sektörde çok önemlidir.

Rakip reklam verenlerin analiz edilmesi konusunda önemli olan kriterlerin başında rakiplerin aylık ziyaretçi sayısının belirlenmesidir. Bu verilere göre gerekli karşılaştırmalar yapılarak reklam verme konusunda fikir alınabilir. İnternet sitesine gelen ziyaretçilerin ne kadarının reklam yoluyla ne kadarının arama motorları yoluyla geldiğini öğrenmek için bu adım oldukça önemlidir. Google reklam sektöründe yapılan rakip analizinin çeşitli faydaları şunlardır;

  • Potansiyel müşteri kitlesinin ne aradığı ve ne istediği öğrenilir.
  • Rakiplerin reklamlardan aldığı pay ve trafiğin ne olduğu belirlenir.
  • Hangi alanlara yatırım yapılması ve rekabette öne geçmek için hangi içeriklerin tercih edilmesi gerektiğinin çalışması yapılır.

Google Reklam Stratejisi Oluşturma

İnternet sitesinin veya belli bir hizmetin tanıtımı için reklam yapmak amacıyla kullanılan Google reklam verme  hizmeti, web siteleri için oldukça önemlidir. Ürünlerin veya hizmetlerin ön plana çıkması için kullanılan reklam araçlarının şirketlere sunduğu birçok fayda bulunmaktadır. Google reklamlarını kullanmak isteyen kişilerin, uygulaması gereken adımlardan biri de Google reklam stratejisi oluşturma işlemidir.

Reklam ve kampanya stratejini oluşturma adımının önemli olmasının temel sebepleri bulunmaktadır. Reklam stratejisini doğru bir şekilde belirleyen web siteleri, doğru müşteri kitlesine ulaşmayı başaracaktır. Strateji geliştirirken önemli olan adımlardan biri de bütçe ayarlaması yapmaktadır. Ürünlerin veya hizmetlerin tanıtımı için harcanacak bütçesinin doğru ve dikkatli bir şekilde ayarlanması gerekmektedir. Google reklam verme işlemlerindeki reklam stratejisi oluşturma adımının faydaları şunlardır;

  • Reklam grupları ve bütçeler hakkında bilgi sahibi olunur.
  • Ürün kategorilerine ayrılan bütçe miktarı belirlenir.
  • Her kategoriye göre verilecek reklam hazırlanır.

Web Sitesi Açılış Sayfalarınızı Düzenleme

Google’a reklam verme aşamaları arasında önemli olanlardan biri de web sitesi açılış sayfalarınızı düzenleme aşamasıdır. Hem mobil hem de bilgisayar girişlerindeki açılış sayfası sorunları, kullanıcıların hizmetleri kötü bir şekilde deneyimlemesine neden olmaktadır. Firmaların müşteri kaybettiği açılış sayfaları sorunları için düzenleme yöntemleri bulunmaktadır. Sayfaların yavaş açılması, yanlış bir şekilde açılan sayfalar veya kötü navigasyon gibi sebeplerden dolayı ziyaretçi kaybı yaşanıyor.

Performans attırma amacıyla yapılan işlemler sayesinde web sitesi için yaşanan hemen çıkma oranlarında düşüş elde edilmektedir. Giriş sayfasının yanında diğer web sayfalarının mobil uyumlarıyla ilgili düzenleme yapılmasının birçok avantajı olacaktır. Reklam stratejisi için de oldukça önemli olan bu adımın düzenli ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Google Reklam Verme

Anahtar Kelimeler Belirleme Eşleme Türlerini Belirleyin

Google reklamcılığı alanında önemli olan konulardan biri de anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler, web sitesi ve ürün tanıtımları için oldukça önemlidir. Reklamlardan doğru sonuç alınabilmesi için kullanılan anahtar kelimelerin dikkatli bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle reklam verme işlemlerindeki anahtar kelimeler belirleme eşleme türlerini belirleyin adımı oldukça önemlidir. Google reklamlarından iyi sonuç alınması için doğru anahtar kelime seçimi ve eşleme yapılması oldukça önemlidir.

Anahtar kelimelerin iyi belirlenmemesi durumunda başarıya ulaşma oranı oldukça düşüktür. Reklamlara ayrılacak bütçeden çok doğru strateji önemlidir. Anahtar kelime belirleme ve eşleme türleri konusunda dikkat edilmesi gereken stratejiler bulunmaktadır. Bu stratejiler şu şekildedir;

  • Tam Eşleme
  • Sıralı Eşleme
  • Geniş Eşleme
  • Negatif Anahtar Kelime Eşleme

Kampanya ve Reklam Gruplarını Oluşturma

Google reklam hizmetlerini kullanmaya başlayan kişilerin ilk olarak yapması gereken işlemlerden biri de reklam gruplarının belirlenmesi işlemlidir. Müşteri kitlesine ulaşmak ve başarı elde etmek için gereken kampanya ve reklam gruplarını oluşturma adımında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Reklam gruplarını oluştururken reklamın türü, ağlar, cihazlar ve konumlar gibi özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Kampanya ve reklamlar için hedeflenen konumun belirlenmesi, reklam stratejisi için oldukça önemlidir. Reklam gruplarının oluşturulması ve düzenlenmesi işlemleri belirli zamanlarda tekrarlanabilir.

Alakalı Reklam Metinleri Oluşturma

Bir reklamdan başarı elde etmenin en önemli adımlarından biri de doğru reklam metninin oluşturulmasıdır. Birçok alanda olduğu gibi Google reklamlarında da önemli olan bu adımda dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Alakalı reklam metinleri oluşturma adımında potansiyel müşterilere yönelik bir içerik hazırlanmalıdır. Hedef ve anahtar kelimelerin reklam metinlerinde bulunması gerekmektedir.

Reklam metinlerinin dinamik içeriklerden oluşmasına dikkat edilmelidir. Daha çok aranılan kelimeler ile hazırlanan reklam içeriklerinde daha yüksek başarı sağlanmaktadır. Her türlü reklam stratejisinde olduğu gibi Google reklamlarında da yaratıcılık oldukça önemlidir. Yaratıcı bir reklam içeriği ve reklam metinlerinde sayı kullanımı da oldukça önemlidir.

Alakalı Reklam Uzantıları Oluşturma

İnternet üzerinden verilen her reklamın bir uzantısı bulunmaktadır. Reklam metinlerinin yetersiz kalması durumunda reklamların etkisini arttırmak amacıyla uzantılar kullanılmaktadır. Reklam uzantıları oluşturan web siteleri, ürün ve hizmet tanıtımında daha yüksek başarı sağlamaktadır. Alakalı reklam uzantıları oluşturma alanında hizmetler ve ürünlerle ilgili ek bilgi verilebilmektedir.

Reklam uzantılarının kullanılması sayesinde; işletmeler, ürünler ve hizmetlerle ilgili gerekli olan ek bilgilerin verilmesi sağlanmaktadır. Reklam uzantılarına eklenecek arama ve mesaj butonlarıyla etkili bir iletişim kanalı da oluşturulabilmektedir. Ürünlerin fiyatı ve çeşitli kampanyaların uzantıları da oluşturulabilmektedir.

Google Reklam Verme

Telefon, Adres Uzantıları Oluşturma

Web sitesinin daha büyük bir müşteri kitlesine ulaşması ve doğru bir tanıtım yapılması için reklam uzantıları oldukça önemlidir. Reklamlarda paylaşılan bağlantıların büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle reklam verme sürecinde telefon, adres uzantıları oluşturma aşamasının dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Reklam uzantıları, farklı kategoriler altında değerlendirilebilir. Google reklam verme aşamaları için oldukça önemli olan uzantıların kategorileri şunladır;

  • Yer ve Arama Uzantıları
  • Ürün ve Hizmet Uzantıları
  • Reklam ve Site Arasındaki Bağlantılar
  • Sosyal Uzantılar

Yer uzantıları kategorisinde mağazanın veya sunulan hizmetin adres, telefon bilgisi ve farklı iletişim bilgileri eklenebilmektedir. Bu sayede potansiyel müşterilere kolay bir şekilde ulaşma ve ürünleri daha kolay bir şekilde tanıtma olanağı sağlanmaktadır.

Günlük Bütçeyi Belirleme

Google reklam hizmetinde günlük bütçesinin belirlenmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle Google’a reklam verme aşamalarından biri de günlük bütçeyi belirleme olarak dikkat çekmektedir. Bu alanda en önemli olan etkenlerin başında anahtar kelimeler bulunmaktadır. Anahtar kelimelerin doğru seçimi ile günlük bütçe belirlenebilmektedir.

Günlük reklam bütçesinin belirlenmesinde etkili olan çeşitli faktörler bulunmaktadır. Google reklam nasıl yapılır konusunun incelikleri arasında bulunan bütçe belirleme alanındaki faktörler şunladır;

  • Belirlenen anahtar kelimesine göre reklam bütçesi artmakta veya azaltmaktadır.
  • Aranma hacmine göre doğru anahtar kelime seçimi yapılmalıdır.
  • Anahtar kelimelerde tıklanma başı maliyet özelliklerine dikkat edilmelidir.

Anahtar Kelime Teklif Stratejisi Oluşturma

Web sitesi reklamlarından ve kampanyalarında üst düzey verim alınması için gerekli olan adımlardan biri de anahtar kelime teklif stratejisi oluşturma adımıdır. Performans hedeflerinin yükseltilmesi için yapılan teklif stratejilerinde önemli olan kriterler bulunmaktadır. Anahtar kelime stratejilerinin doğru bir şekilde hazırlanması sonucunda ziyaretçi sayısında artışlar yaşanacaktır. Anahtar kelime teklif stratejisi belirlenirken negatif anahtar kelimelere de dikkat edilmelidir.

Anahtar kelime teklif stratejisi alanında otomatik strateji belirleme yöntemleri bulunmaktadır. Sistem tarafından otomatik olarak belirlenen stratejiler; reklam grupları, anahtar kelimeler ve kampanyalar için uygulanabilmektedir. Otomatik teklif stratejileri sayesinde hedeflenen performansa ulaşmak mümkün olmaktadır. Bir ürünün, hizmetin veya şirketin tanıtımı için anahtar kelimeler oldukça önemlidir. Anahtar kelimeler, arama motorlarında yapılan aramalara göre web sitelerinin tanıtılmasını ve ziyaretçi akışını sağlamaktadır.

Reklamı Yayınlama

Google’a reklam verme adımlarının son aşamalarında bazı konulara dikkat edilmelidir. Reklamı yayınlama aşamasında reklamın büyüklüğü ve tasarımı gibi etkenlere dikkat edilmelidir. Reklamların yayınlanması istenen coğrafi bölgelerin de doğru bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Tüm stratejiler ve ayarlamalar dikkatli bir şekilde yapıldıktan sonra reklam onaylama aşamasına gönderilecektir. Reklam yayınlanması aşamasında farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu nedenle ilk olarak yayınlama yöntemlerinin belirlenmesi gerekmektedir.

Müşterilere sunulan yayınlama yöntemleri aşamasında standart yayın ve hızlandırılmış yayın seçenekleri bulunmaktadır. Standart yayınlar, tüm reklam ve kampanyalar için belirlenmiş olan yöntem olarak dikkat çekmektedir. Bu reklam türünde bütçeler gün içine eşit bir şekilde dağıtılmaktadır. Hızlandırılmış yayın yönteminde ise bütçeler hızlı bir şekilde dağıtılmaktadır. Bu dağıtılma işlemi genel olarak günün başında yapılmaktadır.

Google Reklam Verme

Remarketing(Yeniden Pazarlama)

Dijital pazarlama sektörünün en önemli konularından biri olan Remarketing, insanların ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına yönelik reklam hazırlama yöntemidir. Geçmiş ziyaretçilere veya hali hazırda aktif olan müşterilerin hedeflenmesi yoluyla yapılan işlemler sayesinde üst düzey başarı sağlanmaktadır. Google reklam nasıl verebilirim hakkında yapılan araştırmalarda en çok dikkat çekilen konulardan biri de yeniden pazarlamadır.

Hedeflere yönelik reklam stratejisi belirleme aşaması, birçok web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Özellikle; herhangi bir sektörde ürün veya hizmet satışı yapan web siteleri için yeniden pazarlama adımı oldukça önemlidir. Ziyaretçilere farklı ürünlerin satışına yönelik e-posta veya mesaj gönderme stratejisi için remarketing kullanılır.

Reklamı Takip Edip Sürekli Optimizasyon Yapma

Google reklamları için önemli olan konulardan biri de reklam optimizasyonun yapılmasıdır. Daha fazla tıklanma ve yüksek kazanç için reklamı takip edip sürekli optimizasyon yapma işleminin titizlikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Satış başındaki maliyetlerin düşürülmesi ve yüksek oranda kar kazanmak için yapılan adımlar oldukça önemlidir. Reklam optimizasyonun da dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Google reklamlarında alışveriş kampanyalarının sürekli güncellenmesi gerekmektedir. Bu sayede kullanıcıların yaptığı aramalarda ürün reklamları güncel olarak gösterilecektir. Reklam güncellemelerindeki en önemli konulardan biri de anahtar kelimelerdir. Özellikle; negatif anahtar kelimelerin gerekli araştırmalar yapılarak belirlenmesi gerekmektedir. Google reklam ajansı hizmetleri ile  kolay bir şekilde Google’a reklam verme olanağı bulunmaktadır.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu