Web Tasarım

Hastane Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Dijital dünya her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Dolayısıyla ticaret hayatında da sağlık alanında da dijital dünyanın etkilerini hissetmek mümkün oluyor. Bu noktada etkili bir şekilde hizmet sunan web sayfasına sahip olmak dijital dünyada güçlü olmanın formülü olarak karşımıza çıkıyor. Hastanelere ait internet sitelerinin de hastanelerin kurumsal kimliğiyle uyumlu bir şekilde hizmet sunabilmeleri gerekiyor. Hastane web sitesi tasarımı  oluşturma hususunda etkili bir hizmetin adresi konumunda yer alan Acarnet, tam anlamıyla işlevsel bir web tasarımına da imzasını atmaktadır. Peki hastane web sitesi tasarımı nasıl olmalıdır? İşte bu soruya dair tüm ayrıntılar!

Hastane Web Sitesi Tasarımında Dikkat Edilecekler

Günümüz itibariyle hastanelerin teknolojik gelişmelere uyum sağlamak konusunda başarıları onların kurumsal kimliklerini de olumlu yönde etkileyecektir. Bundan dolayı hastane web siteleri birtakım özellikleri içeriğinde barındırmak durumundadır. İşte hastane web sitesi tasarımı oluşumunda dikkat edilecekler:

  • Kurumsal kimlikle uyumlu bir renk seçiminin tercih edilmesi
  • Kurumu doğru ve isabetli bir şekilde yansıtacak olan bir site dizaynın oluşturulması
  • Kullanıcı dostu bir özelliğe sahip bir web tasarımının oluşturulması
  • Mobil uyumluluk konusunda başarılı bir web sayfasının oluşturulması
  • SEO uyumluluğu konusunda yüksek bir performans ortaya koyan bir tasarım oluşturulması
  • Hastanede bünyesinde yer alan tıbbi birimlerin web sayfasında yer alması
  • Kurumun bünyesinde var olan uzman listesinin nitelikli bir şekilde web sayfasında yer alması
  • Etkili ve sorunsuz bir şekilde hizmet sunan randevu sisteminin oluşturulması
  • Her zaman aktif bir şekilde hizmet sunan online soru sorma ünitesinin oluşturulması

Hastane Web Sitesi

Renk Seçimi

Hastane web sitesi tasarımı oluştururken mutlaka hastanenin kurumsal renkleriyle uyumlu bir format belirlenmelidir. Ancak bu sayede hastanenin kurumsal kimliğinin doğru ve isabetli bir şekilde yansıtılması mümkün olacaktır.

Site Dizaynı

Elbette ki hastane web siteleri söz konusu olduğunda site dizaynın etkili olabilmesi gerekmektedir. Site dizaynı yapılırken öncelikli olarak sunulacak hizmetlerin detaylandırılması şarttır. Bununla birlikte web tasarımının ana sayfasının nasıl olacağı? Hangi kategorilerden oluşacağı ve görsellerin nasıl kullanılacağı gibi sorulara net bir şekilde yanıt bulmak gerekmektedir. Bundan dolayı site dizaynı profesyonellik gerektiren bir hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kullanıcı Dostu

Bir web sayfasının en önemli başarılarından birisi kullanıcı odaklı bir tasarım projesi olmasıdır. Yani kullanıcıyı yormayan ve kullanıcısın aradığını bulmasını kolaylaştıran bir web sayfası, kullanıcı dostu olarak isimlendirilmektedir. Bu noktada hastane web tasarım sitelerinde de kullanıcı odaklı bir hizmetin varlığı, beraberinde önemli kazanımları getirecektir.

Mobil Uyumluluk

Günlük hayatımıza akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar girdikten sonra internet üzerinden yapılan işlemlerin sayısında ciddi oranda bir artış gözlenmektedir. Özellikle randevu işlemlerinin çoğunlukla mobil cihazlar vasıtasıyla yapıldığı bilinmektedir. Bundan dolayı, hastane web sitesinde olması gerekenler söz konusu olduğunda mutlaka mobil uyumlu bir web sayfası seçeneği karşımıza çıkmaktadır.

Seo Uyumluluğu

Bir web sayfasının başarılısı yüksek bir ziyaretçi trafiğine sahip olmasıyla da ölçülmektedir. Yüksek ziyaretçi trafiğini mümkün kılan en temel unsur ise SEO çalışmalarıdır. SEO çalışmalarının başarılı olabilmesi için mutlaka web sayfasının SEO uyumluluğu konusunda başarılı olması gerekmektedir. Bu kapsamda Acarnet hastane web tasarımı projelerinde etkili bir SEO uyumuna dikkat etmektedir. Bu sayede web sayfasının dijital dünyada güçlü bir şekilde yer alması da mümkün olmaktadır.

Tıbbi Birimler

Her hastanenin hizmet sunduğu tıbbi birimlerin farklı olduğu bilinmektedir. Yine hastanenin büyüklüğüne göre hastanedeki tıbbi birimlerin de sayısı artmaktadır. Bu noktada hastane web sayfaları oluştururken mutlaka hastanenin tüm tıbbi birimlerinin yer aldığı bir bölümün bulunması şarttır. Böylece web sayfasını ziyaret edenler de kendileriyle ilgili birime doğrudan erişebilme olanağına sahip olurlar.

Hastane Web Tasarımı

Hastane Web Sitesi Tasarımı Uzman Listesi

Elbette ki bir hastane bünyesinde yer alan uzman doktor sayısı o hastanenin başarısını da doğrudan etkilemektedir. Bu noktada uzman listesinin hastane web sitesinin içeriğinde yer alması beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir. Uzman listesinin oluşturulmasında listedeki verilerin de detaylı olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. İlgili uzmanın almış olduğu seminerler ve diğer başarı belgelerine de yer verilmelidir.

Hastane Web Sitesi Tasarımı Randevu Sistemi

Bir hastane web sayfasının elbette ki olmazsa olmazı randevu sisteminin varlığıdır. Ancak randevu sisteminin sorunsuz bir şekilde hizmet sunması, hastanenin adına pozitif bir değer katacaktır. Bundan dolayı hastanenin randevu sisteminin mükemmel bir şekilde hizmet sunuyor olması, şarttır. Bu durumun bilincinde olan Acarnet, yeni nesil yazılımları tercih ederek, en işlevsel en pratik randevu sistemlerinin oluşturulmasını mümkün kılar.

Online Soru Sorma

Kimi zaman hastaların henüz hastaneye gitmeden de merak ettikleri soruları sormak istedikleri bilinmektedir. Esasında online soru sorma sekmesinin varlığı hastaların kuruma olan aidiyetini de olumlu yönde etkileyecektir. Bundan dolayı bir hastane web sitesi tasarımı söz konusu olduğunda online soru sorma bölümünün varlığı bu tasarıma olumlu bir özellik katacaktır.

Hastane web tasarım hizmetleri konusunda iddialı olan Acarnet, kullanıcı odaklı web sayfalarının oluşturulmasında da etkili bir hizmeti sizlerle buluşturmaktadır. Hastane web sitesinde olması gerekenler konusunda tecrübeli olan firmamız, tam anlamıyla kurumsal kimliğinizi yansıtacak hizmetlere imzasını atmaktadır.

Hastane Web Sitesi Tasarımlarımızın Ayrıcalıkları

Acarnet hastane web tasarım hizmetleri konusunda iddialı bir firmadır. Bundan dolayı her zaman ayrıcalıklı web tasarımlarına imzasını atmaktadır. İşte sunmuş olduğumuz hastane web sayfası tasarımı ayrıcalıklarımız:

  • İşlevsel ve modern bir ara yüz tasarımı
  • Responsive web tasarımı – Mobil uyumlu
  • Özgün ve nitelikli içerikler
  • Hakkımızda – Vizyon – Misyon bölümleri
  • Teknik açıdan yüksek performanslı bir SEO destek hizmeti
  • Sosyal paylaşım hesaplarına dair paylaşım link ve butonları
  • Google Map ( İşletme Kaydı) – İletişim formu
  • Hızlı ve etkili bir teknik destek hizmeti ve sunucu hizmeti

Acarnet, hastane web sayfası tasarımı konusundaki tecrübesini başarıya dönüştürerek, mükemmel kalitedeki web sayfalarına imzasını atmaktadır. Bu noktada web tasarımında bir marka olan Acarnet, en güncel teknolojik gelişmeleri de yakından takip etmektedir. Bundan dolayı her zaman web tasarımı ihtiyacının karşılanması noktasında mükemmel çözümler ortaya koyabilmeyi de başarmaktadır.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu