Genel

IT FORUM TURKEY Yazılım Desteğini Acarnet Sağladı

IT Forum Turkey için geliştirilen “Matchmaking Service” yazılımı sayesinde katılımcılar birbirleri arasındaki etkileşimi daha verimli bir hale getirdi.

Dünyanın en büyük bilişim formu olan ”IT Forum Turkey” organizasyon ekibi birçok ülkede fuarlar düzenlemektedir. Farklı farklı ülkelerde düzenlediği bu fuarları Türkiye’de de düzenleme kararı alan IT Forum, etkinliğin daha geniş kitlelere duyurulması ve katılımcıların kendileri arasında daha kolay etkileşime geçebilmesi için Acarnet Bilişim ile anlaştı.

It Forum Web Yazılım

Forumda Türkiye’nin en önde gelen kuruluşları; Microsoft, Ericcson, TeamViewer, Amazon, Deloitte sponsorların katılımıyla beraber Acarnet Bilişim’de forumun ana sponsorları arasında yer almaktadır. Web yazılım geliştirme konusunda uzman olan Acarnet Bilişim, geliştirdiği yazılım sayesinde, etkinlik öncesi ve etkinlik boyunca, tüm süreci tek bir yazılım üzerinden katılımcılara sunarak etkinliğin verimli geçmesini sağlayacaktır.

Geliştirilen Sistem Genel Olarak Şu Şekildedir;

Yapılan sistemde yöneticiler, sponsorlar ve katılımcılar olarak 3 tip yetkilendirme bulunmaktadır. Bu yetkilendirmeler dahilinde kullanıcılar sisteme kayıt olup profil oluşturmaktadır. Oluşturulan bu profiller sayesinde katılımcılar birbirleri arasında mesaj gönderme ve toplantı isteği gönderme gibi işlemleri gerçekleştirmektedir. Bu sayede etkinlik öncesi ve sonrasında katılımcılar tüm süreçlerini tek bir sistem üzerinden yöneterek daha verimli bir çalışma gerçekleştirecektir.

It Forum Yazılım

Süreç Hikayesi Şu Şekildedir;

IT Forum ekibi ile ofimizde gerçekleştirdiğimiz görüşmede “Matchmaking Service” yazılımıyla ilgili kullanıcı işlevleri belirlendi. Kullanıcıları yönetecek kişilerin yetkileri ve sistem üzerinde konumu belirlendi. Program esnasında yazılım üzerinden gerçekleşecek trafiğin en az ve en çok yoğunluk durumu belirlendi. Bu belirlenen ölçütler bir araya toplanarak yazılımın prototip modeli oluşturuldu ve IT Forum ekibine sunuldu.

Bu prototip üzerinden revizeler alındı ve yazılımın yapım aşamasına devam edildi. Bu yazılım içerisinde kayıt olurken kişisel bilgiler, şirket bilgileri ve ödeme bilgileri yer almaktadır. Bu kayıt esnasında bir de siteye ait kullanıcı sözleşmeleri yer almaktadır. İlk kayıt esnasında normal kullanıcının profil resmi ve sosyal medya bilgileri yer almamaktadır. Bu bilgileri kayıt olduktan sonra üyeliği doğrulandıktan sonra düzenleme imkanı vardır.

Yazılımda yöneticiye ait kullanıcılara müdahale edebilecek yetkileri olacak şekilde tasarlanmıştır. Meeting isteklerine müdahale edebilir, sistemi kötü niyetli kullanımlara karşı üye silme yetkisi de bulunmaktadır. Tüm bu fonksiyonlara ek olarak Meeting işlemleri içinde birçok modül yer almaktadır.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tebrikler, instagramdada sizi takip ediyoruz, kısa vadede bu kadar büyük firmalarla iş yapmanız gerçekten başarı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu