Web Tasarım

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı UX Nedir?

Kullanıcı deneyimi tasarımı ux nedir? Ux design özellikleri nelerdir?

Hayatımızın her alanında daha iyi bir deneyim yaşamamız için geliştirilmiş olan UX, görselliği ön planda olan tasarımlardan ziyade, daha kullanışlı, daha işlevsel ve daha iyi bir deneyim sunması için geliştirilmiştir.

Web sitesi ve uygulamalar gibi dijital alanlarda yoğun olarak kullanılan UX, tüketicinin beklentisini karşılayabilmek ve sürdürülebilir bir memnuniyet yaratabilmek adına büyük önem arz eder.

Web site tasarımının bir parçası olan UX, marka stratejileri arasında kullanıcı odaklı planlanan en önemli etkendir.

Ziyaretçinin uzun süreli kullanıcı olmasını ve satın alma kararı sürecini desteklemesi adına, uygulanan UX tasarımı, yoğun rekabetle baş edebilmek ve pazarlama sektöründe başarı elde etmek isteyen tüm firmaların çok özen gösterdiği bir alandır.

Web tasarım uzmanı herhangi bir web sayfası tasarlarken mutlaka UX ve UI kavramlarını kullanır. UI tasarım, web sayfasının arayüz tasarımının modern, trend ve göz alıcı olmasını sağlarken, UX tasarım, bu görsel tasarımın kullanıcı için muhteşem bir deneyim sunmasıyla ilgilenir.

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı UX Neden Önemlidir?

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı UX Neden Önemlidir?

Kullanıcı deneyimi özellikle ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar için çok önemlidir. Müşterinin site ziyaretinden memnun kalması, satın alma kararını etkilemesi, sitede keyifli vakit geçirmesi ve sonraki tercihinde yine aynı siteye yönelmesini sağlar.

Online alışveriş platformunda, ziyaretçinin aradığı ürünü kolay şekilde bulabilmesi, bilgilerini kolay şekilde girebilmesi ve ödeme yöntemlerini en pratik şekilde gerçekleştirmesi gerekir. Pozitif bir etki yaratabilmek için web tasarım uzmanı bu alanda UX tasarımı devreye sokar ve kullanıcının deneyimini maksimum kaliteye yükseltir.

Kullanıcı merkezli bir çalışma olan UX tasarımı, web sayfasının özelliklerini müşteri için kullanışlı bir hale getirir. Müşteri adına navigasyonun profesyonel olması ve aradığı bilgiye keyifli ve kolay erişebilmesi, sitenin performansını yükseltir.

Müşteri memnuniyetini arttırmak için kurgulanan UX kullanıcı deneyimi tasarımı, web tasarım uzmanları tarafından nizami bir biçimde hazırlanmalıdır. Çünkü kullanıcı karmaşık bir web sitesine yeteri ilgiyi göstermez.

Kullanıcı dostu web sitesi hakkında daha detalı bilgi alabilmek için https://www.acarnet.com/blog/kullanici-dostu-web-sitesi-nedir-nasil-yapilir/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ziyaretçinin sitede rahatça gezinebilmesi, aktif bir etkileşimde bulunabilmesi UX tasarımın başarılı olduğu anlamına gelir. Satın alma, etkileşim ve dönüşüm grafiğini yükseltmeniz için kurguladığınız web sitesinde mutlaka UX tasarıma yer vermelisiniz. Web tasarım uzmanlarının en çok önem verdiği UI tasarım, müşterinin tamamen gözüne hitap ederken, gözden kaçan UX tasarım da müşterinin navigasyon deneyimini olumsuz etkileyebilmektedir.

UX tasarım (User Experience), sadece ziyaretçinin ticaret alanında ilgi göstermesi için değil, bilgi alışverişi içerikli sitelerde de kullanılması gereken bir kaynaktır. Faydalı içeriklerin yer aldığı bir web sitesi açısından da kullanıcıya hitap etmesi beklenilen yapılandırmalar, sitede ziyaretçinin kalış süresini uzatmak ve hemen çıkma oranının en aza indirilmesine de imkân sağlar.

Tüm sektör, alan ve kriterler baz alındığın da aslında bir web sayfasının UX tasarım ile hazırlanmasının ne kadar önemli olduğunu görebiliyorsunuz. Her açıdan siteye katkı ve fayda sağlayan UX tasarım için mutlaka web tasarım uzmanı ile görüşmeli, hazırlatmak istediğiniz web sitenizin bu doğrultuda yapılandırılmasını talep etmelisiniz.

Ux Design Özellikleri Nelerdir?

  • İnsan davranışlarını ele alır.
  • Kullanıcı merkezlidir.
  • Tamamen ziyaretçi gözüyle yapılandırılır.
  • Kullanıcıya başarılı bir deneyim sunmalıdır.
  • UI tasarım ile desteklenmelidir.
  • Kullanıcının fiziksel erişebilirliğini esnetmelidir.
  • Kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir.

Web tasarım uzmanı, UX tasarım ve UI tasarımın bir web sitesi için ne kadar önem arz ettiğini iyi bilir ve müşterisinin dijital platformda başarı sağlaması adına ve potansiyel kitlesinin firmaya değer katması adına, web tasarımını bu iki kavram ile oluşturur.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

Profesyonel bir çalışma yaptırmak için iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu