Web Tasarım

Mobil Uyumlu Web Sitesi Özellikleri

Teknoloji sürekli ilerliyor ve gelişiyor. Günümüzde de teknoloji hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Bu sayede artık her şeye mobilden ulaşabiliyoruz. Her aradığımızı saniyeler içerisinde bulabiliyoruz. Bu yüzden yapılan web siteler mobil uyumlu olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre mobil uyumlu siteler uyumlu olmayan sitelerden daha çok ilgi görüyor. Ve ziyaret sayıları daha fazladır. İnsanların ihtiyacını gidermeleri için sitelerin insanların kullanabileceği şekilde olması gerekir. Kurumların önceliği insanlara hizmet vermektir. Bu yüzden mobil uyumlu site kullanmaları insanların daha çok tercih etmelerini sağlayacaktır. Örneğin banka siteleri haber siteleri gibi web siteleri mobil uyumlu olmazsa kullanılması çok zor olacaktır. Günümüzde insanlar tarayıcılara en fazla mobil üzerinden giriyor. Kullanıcılar mobilden siteye giriş yaptığı zaman

WEB SİTESİNİ MOBİL UYUMLU YAPMANIN YARARLARI NELERDİR?

Sahip olduğunuz web sitesi eğer mobil uyumlu olursa bu sizin daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlar. Sitenizin tanınma oranı da bu sayede yükselecektir. Sitenize sadece bilgisayar üzerinde girilirse çok az kişi tarafından kullanılmaktadır. İnsanların sitenize olan ilgisi azalır. Mobil üzerinden yapılan alışverişler her zaman daha hızlıdır. Hem satıcı hem alıcı için mobil uyumlu site zamandan tasarruf etmeyi sağlar. Sitenin hem android hem de ios gibi bütün sürümlerden girilebilmesi gerekmektedir. Tek bir sürüm üzerinden girilmesi de size kullanıcı kaybı yaşatacaktır. Sitenizde bir sınırlama olmasın. Teknoloji sürekli gelişiyor. Nüfus sürekli artıyor. Bu sebeple de artık insanlar bütün işlerini sanal ortamdan yapıyorlar. Mobil uyumlu sitenin değeri de artıyor. Sektörünüzde tanınmak sizi diğer firmalardan daha kaliteli, daha güzel ve daha önde olmanızı sağlayacaktır. Daha kaliteli olmanız da sitenize daha çok kişinin girmesi demektir.

MOBİL UYUMLU BİR SİTENİZ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bir sitede en önemli şey siteniz tasarımıdır. Sitenizin tasarımı sade fakat ilgi çekici şıklıkta olmalıdır. Site karışık ve zor olmamalıdır. İçeriği de basit fakat insanların işlerine yarayacak şekilde olması gerekmektedir. Renk uyumları da çok önemlidir. Birbiriyle uymayan renkler kullanılmamalıdır. Çok göz alıcı renklerden de kaçınılmalıdır. İçerikler birbiriyle alakasız olmamalıdır. Sitenin hızlı olması kullanıcıların işini daha fazla kolaylaştıracaktır. Mobil uyumlu sitenin maliyeti fazla olabilir ama bu sizi daha kaliteli bir firma yapacağı için bundan kaçınmamalısınız.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu