Web Tasarım

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

Günümüzünde ilerleyen teknoloji sayesinde web sitelerin kullanıcı dostu olmazsa olmaz mobil uyumluluğudur. Pek çok kişi erişim alanında mobil ağ üzerinden iletişim kurmaktadır. Bu yüzden tasarlanan web sitenin kullanım alanları kesinlikle mobil uyumlu olmalıdır. Pek çok siteyi baz alırsak mobil istatistik oranları bilgisayarlara kıyasla daha fazladır. Bu yüzden kurulan bir web sitesinin mobil uyumlu olması hem müşteri kazanımı bakımından hem de kullanıcının siteniz üzerinde daha fazla vakit geçirmesi veya doğru bilgiye ulaşması bakımından önemlidir.

Örnek verecek olursak: özellikle bankların ya da haber kurumlarının web sayfasını örnek verebiliriz. Kullanıcı ya da ziyaretçi bakımından önemli bir konu olan mobil uyumluluk, gerekeli özen gösterildiğinde müşteri kazanımı olabilmektedir.  Günümüzde yapılan bazı arama motoru aramalarının mobil üzerinden yapıldığını unutmamamız gerekir. Kullanıcıların her zaman erişebileceği bir web sitesi tasarlamak, hem ziyaretçi bakımından hem de müşteri bakımından istatistikleri yükseltecektir.

Mobil Uyumlu SitFweenin Yararları Nelerdir?

Profesyonel bir web tasarım firmasına yaptırdığınız ya da yaptıracağınız sitenin mobil uyumlu olması daha fazla kişiye erişmenize neden olacaktır. Yalnızca bilgisayar üzerinden ziyaret edilebilen siteleri, günümüzde pek çok firma kullanmamaktadır. Bu da ziyaretçilerinizin siteye olan ilgisini azaltmasın sebep olur. Mobil uyumlu bir siteye sahip olmanın bir diğer avantajı ise zamandan tasarruf edilmesidir. İster satıcı ister alıcı için mobil alanda yapılan işlemler her zaman daha hızlı olduğu görüntülenmektedir.

Mobil Uyumlu Web Sitesi

Sitenizin her mobil cihaz için uyumlu olması gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesi ve dünya nüfusunun artmasıyla bir çok kişi işlemlerini sanal ortamda yapmaktadır. Bu yüzden yaptırdığınız web sitesinin mobil uyumluluğunun olması, markanızın ve sitenizin değerini arttırmaktadır. Mobil uyumluluk, aynı sektörde bulunduğunuz firmaların önünüze geçmenizi de sağlamaktadır.

Mobil Uyumlu Web Sitelerinin Özellikleri Nedir?

En çok dikkat edilmesi gereken web sitenizin tasarımıdır. Tasarımın hem sade olup hem de şık durmasına çok dikkat edin. Sitenizde zaman geçiren kullanıcılarınızın yorulmaması ve karmışık bir içerikle karşı karşıya kalmaması gerekmektedir. İçeriklerde basit bir anlatım kullanılması, ziyaretçilerin uzun süre sitenizde vakit geçirmesini sağlayabilir. Renk uyumları çok iyi olmalıdır, kısacası çok cıvık renkler ya da çok kapalı renkler kullanılmamalıdır. Kullanıcıların göz zevkine hitap etmesi çok önemlidir.

Sitede kullandığınız yazı ve görsel içerikler uyum halinde olmalıdır. En çok dikkat edilmesi geken konu ise reklamlardır. Bu kullanıcılar açısından en nefret edilen konudur. Gereksiz reklamların karşılarına çıkması durumunda müşteri kaybı bile yaşayabilirsiniz. Bu yüzden gereksiz reklam kullanımına çok dikkat etmelisiniz. Sitenizin kullanıma bağlı olarak hızlı olması kullanım oranını arttıracaktır. Mobil uyumlu web site tasarımının maliyeti fazla olabilir. Ancak geleceğe dönük projeleriniz ya da hedefleriniz var ise kesinlikle mobil uyumlu web sitesini ihmal etmeyin…

Mobil Uyumlu Web Tasarım

Bir Web Sitesi Hazırlanmadan Önce Neler Yapılmalıdır ?

Müşteri kitleniz nedir? Ürünleriniz hakkında ne düşünürler, web sitesinizi nasıl görürler ve ne isterler? gibi soruları düşünüp, web sitesinde yer vereceğiniz alanları buna bağlı olarak planlamanız gerekmektedir. Bu soruları cevaplamak için Acarnet Bilişim’in sunmuş olduğu SEO hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

SEO çalışmaları planladığınız hedef ve kitleye ulaşmanızı sağlar. Bu nedenle bir web sitesi yaptırmadan önce kesinlikle SEO çalışması yaptırmalısınız. İçerik ve bölüm konusunda çok net bilgi edinip, hayal ettiğiniz müşteri potansiyelini yakalayabilirsiniz. Bu anlamda mobil uyumlu web siteniz ile tüm müşterilerin ilgisini sitenize çekebilir, satış oranlarınızı yükseltebilirsiniz.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu