Web Yazılım

Nedir Bu Web Yazılım ?

Web tasarım’ın günümüzdeki yeri ayrıdır bu tartışılmaz bir konudur. Tasarımlar kullanıcıya hitap eder ama tasarımları da Backend diye tabir ettiğimiz arka tarafta sitenin alt yapısını destekleyen sistemleri mevcuttur. Bu altyapılar sitemizin daha işlevsel bir hal almasını ve daha hızlı açılmasına olanak sağlar. Bunun için tasarımlar kadar web yazılımlarında önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Buna örnek vermek gerekirse bir web siteniz var bu web sitenizde gezinti yapan kullanıcılar ilk açılışta tasarımı güzel bulabilir ama biraz sitemizde vakit geçirdiğinde sitemizin işlevsiz olduğunu anladığında her sayfada bir sorun çıktığını fark ettiği an sitemizden çıkabilir. Bu durum web sitemizde kullanıcı trafiğini azaltacak bu azalmalar bizlerin sitesine kötü yansıyacaktır.

Nedir Bu Web Yazılım?

Web yazılım dillerinin günümüzde yeri ayrıdır. Bu yazılım dilleri arasında başı çeken php , asp.net gibi programlama dilleridir. Günümüzde popülaritesini iyice arttıran bu diller birçok sitenin alt yapısını oluşturmaktadır. Bugün milyonlarca kullanıcıya hitap eden web sitelerinin alt yapıları bu teknolojiler yardımıyla yapılmaktadır. Bu popüler web siteleri arasında Facebook, Yahoo, Wordprees gibi sistemler gelmektedir. Bunun gibi web sitelerine ulaşmak isterseniz Alex’a sıralamalarına bakmanızda fayda var. Bu yazılımlara örnek vermek gerekirse bir sitedeki üyelik formunun kayıt yaptıktan sonra giriş yapabiliyor olması bu bir web yazılımdır.

Peki bu web yazılımlar olmasaydı ne olurdu? Derseniz bu sorunuza şöyle cevap vermek gerekirse günümüzde web siteleri daha işlevsiz sadece bir tasarımdan farksız olacaktı hiçbir işlevi olmayan web sistemleri bizleri karşılayacaktı.

Bu sistemler daha çok istek doğrultusunda ortaya çıkmaktadır. Bu istek beraberinde web yazılımlarını getirmiştir. Web yazılımlar genel olarak girişimciliğin bir eseri desek yanlış olmaz. Sonuçta birçok popüler web sitelerinin sahipleri kendilerini dünyada her kullanıcıya hitap edecek bir sistem yapmayı hayal etmemiştir. Genel olarak bu birazda merak duygusuyla ortaya çıkmıştır.

Sizlerde farklı fikirlerdeki girişimlerinizi Acarnet Bilişim Çözümlerine bildirebilirsiniz. Acarnet olarak sizlere en faydalı olacak web yazılım çözümlerini sunacaktır. Bununla beraber hem web sitelerinizde ki kullanıcılar daha işlevsel bir siteye sahip olacak hem de sizlerde web sitelerinizde daha fazla kullanıcıya olanak sağlayabileceksiniz.

 

 

 

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu