Web Tasarım

Özel Web Tasarım

Özel web tasarım çalışmalarında; her şirketin kendine özgü kurumsal renkleri kullanılarak, son trendler baz alınıp kullanıcı deneyimi yüksek, seo uyumlu web siteleri dizayn ederiz.

Özel Web Tasarım Nedir?

Şirketlerin ve kurumların, tasarımı ve içerikleri kendine özgü dizayn edilmiş,  tüm web sitesi çalışmalarına, özel web tasarım denir.

İnternet dünyasında her gün binlerce web sitesi yayınlanmaktadır. Bu sitelerin ortalama %50’den fazlası, hazır tasarım ve birbirinin aynısı şeklindedir.  Hatta sitelerin içeriklerini bile, herkes birbirinden kopyalamaktadır.

Özel dizayn tasarımı çalışmalarında ise , sıradanlığın dışına çıkılarak, şirketlere fark yaratacak tasarım ve içerikler yaratılmalıdır. Buda belli bir aşamalardan geçilerek, uzman eler tarafından gerçekleşir.

Özel web sitesi çalışmaları yapılırken dikkat edilecek hususlar;

  • Sitenin tasarımı, şirketin kurumsal renklerine uygun, rakiplerinden ayrışıp, fark yaratacak bir tasarım olmalıdır.
  • Sitede kullanılacak yazılar tamamen şirkete özgü, profesyonel bir içerik editörünün elinden geçmelidir.
  • Şirkete özgü resimler çekilmeli, profesyonel grafik çalışmaları yapılmalı.
  • Kuruma özgü video ve tanıtım filmleri hazırlanmalı.
  • Site tam anlamıyla, seo kurallarına özgün olarak kodlanmalı.

Bu çalışmaları ya uzman web tasarım ajanlarından almalısınız, ya da özel web tasarım dersi alıp siz yapmalısınız. Ama farklı bir iş yapıyorsanız en doğru olanı, kendi işinize odaklanıp, bu işi uzman web tasarım ajanslarına bırakmanızdır.

Özel Web Tasarım İstanbul

Türkiye’de kaliteli, özgün ve şirket imajınızı tam anlamıyla yansıtan bir web sitesi yaptırmak istiyorsanız; özel web tasarım İstanbul şirketlerini araştırmanızda fayda vardır. Çünkü ortalama 10 yılı geçmiş ve bu işte gerçekten iyi firmalarla çalışan web tasarım ajansı toplamda Türkiye’de 5’i geçmez. Bizde İstanbul web tasarım ajansı; Acarnet olarak 2004 yılından bu yana sektörün içinde 1.000’lerce kurumsal müşterimize seo uyumlu özel web dizayn çalışmaları yaptık.

Web tasarım özel yazılım çalışmalarımızda, ingilizcede “special web design” diye tabir edilen,  yani Türkçesi özel yazılım web tasarım çalışması olan hizmeti firmalara kazandırmaktayız.

Özel Web Sitesi

Aslında özel web sitesi diye normalde bir konu olmaz. Çünkü doğru olana her kurum ve kuruluş için,  kurumsal imajını yansıtan,  firma renklerine uygun bir dizayn yapılmasıdır. Ama tabi, ülkemizde maliyetler çok yüksek olduğundan dolayı, firmalar özel web sitesi dizaynı yerine hazır şablonlara yönelmektedir. Bu da aslında imaj açısından çok kötü bir şeydir.

Özel Web Sitesi Fiyatları

Köklü ve ciddi referansları olan bir web tasarım ajansının, özel web sitesi fiyatları ortalama 5.000 TL İle 50.000 TL aralığında değişmektedir.  Tabi bu yapılacak tasarım sayfaları ve arka taraftaki yazılım yoğunluğuna göre de web tasarım fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir.

Özel Yazılım Web Tasarım

Web sitesi  çalışmalarında, müşteri isteğine göre özel yazılım web tasarım hizmeti, bir kurumsal sayfa tasarımdan farklı olabiliyor. Çünkü web tasarım ajansılarının, kendine göre yaptığı cms içerik yönetim yazılımdan daha farklı istekler olabiliyor. Bu da işçilik ve fiyat yönünü artırmaktadır.

Neden Özel Web Tasarım Yaptırmalıyım?

Özel web yazılım çalışmalarının, yatırımı diğer çalışmalara göre yüksek olmasına rağmen, uzun vadede  her zaman size  kazandırır. Çünkü basit ve özenmeden yapılmış bir web sitesi, şirketin imajını sarsacağı gibi, yeni müşteri potansiyeli akışınıda engeller.

Genellikle özel web tasarım İstanbul  bölgesinde ki web ajansları yapmaktadır. Çünkü İstanbul bölgesi Türkiye’nin gelişmişlik düzeyi en yüksek şehri olduğundan,  iyi ajanslarda burada bulunmaktadır.

Özel web sitesi tasarımı faydalı aşağıdaki gibidir;

  • Rakiplerinizde sıyrılarak, duruşunuzla fark yaratırsınız.
  • Özel web yazılım size imaj ve vizyon yükler.
  • Seo uyumlu yapılmış özel yazılım web tasarım, Google aramalarında size müşteri dönüşümü sağlar.
  • Ürün ve hizmetlerinizin satışını kolaylaştırır.
  • Özel tasarımlar markalaşmanıza katkı sağlar.
  • Sizi sektörünüzde beli bir yerde konumlanmanızı sağlar.

Eğer işletmenizde uzun vadeli planlamalar yapıyorsanız, kesinlikle özel web tasarımı çalışmasına yatırım bütçesi ayırmanız gerekmektedir.

Özel Web Tasarım Kurumsal Algı

Kurumsal firmalar, kurumsal kimliğini daha fazla ön plana çıkarmak için; özel web sitesi fiyatlarına çok fazla takılmadan, bu işe yatırım yapmalıdırlar.

Çünkü şirketinize özgü özelleştirilmiş bir web tasarım çalışması; mevcut müşterilerinizde veya potansiyel müşterilerinizde, algıda seçicilik yaratarak, sizin kurumsal olduğunuzu düşündürtür.

Almanların bu konuyla ilgili çok güzel bir atasözü vardır; “Algı Gerçekliktir” derler. Yani insanların zihninde ne algılatırsak gerçek o dur.

Bu noktada kurumsal algınızı yönetmeniz, ve müşterilerinize vermek istediğiniz mesajı,  özel web dizaynıyla vermeniz gerekmektedir.

Özel Web Tasarımın Şirket İmajına Katkısı

Özel Web Tasarımın Şirket İmajına Katkısı

Özel yazılım web tasarım çalışması sayesinde, şirketinizin imajı, mevcut ve potansiyel müşterileriniz gözünde yükselir.

Çünkü bir ürün veya hizmet pazarlıyorsanız, kullanıcılar alım kararı almadan önce,  bir çok şeyi inceler. Bunların en önemlisi imajınızdır. Eğer basit bir web sitesine sahip, ve içerikleri oradan buradan toplanmışsanız imajınız ciddi anlamda  zarar görecektir.

İmajınızı kullanıcıların gözünde yükselmesini istiyorsanız, size özgü özel dizayn çalışması yaptırmanız gerekmektedir.

Özel Web Tasarımla Müşteri Dönüşüm Oranındaki Artış

İnternetten yeni müşteri dönüşümleri, sektöre göre değişkenlik göstermekle beraber, ağırlıklı Google arama motoru sayesinde olur. Tabi buna ek olarak Facebook, instagram da var diyebiliriz.

Google arama motorunun, arama sonuçlarında siteleri üst sıralarda göstermesiyle ilgili, 200’e yakın kriter vardır. Bu kriterlerin  yaklaşık yarısından fazlası site içi çalışmalardır. Sitemiz şirketimize özel web sitesi tasarımı değilse bu kriterlerin çoğuna uymamaktadır.

Çünkü şu an Google seo kriterlerinden en önemlisi  markalaşmadır. Şirketinize özel  bir web tasarım  çalışması da markalaşmanıza katkı sağlayacaktır.

Bunun yanında seo kuralarına uygun olarak hazırlanmış özel bir web sitesi de Google’da size müşteri dönüşümü olarak geri dönecektir.

Sonuç olarak şirketinize özel hazırlanmış özel web dizaynı size imaj, vizyon,  kurumsallık, iş dönüşümü, satış olarak yansıyacaktır.

Özel Web Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Özel Web Tasarım İle Hazır Web Tasarım Farkı Nedir?

Özel web sitesi  çalışmaları, firmanın kurumsal imajını yansıtan, ona özgü yapılan dizayn çalışmalardır. Hazır web tasarım çalışmaları ise, birden çok firmaya aynı kullanılan tasarımlardır.

Neden Özel Web Tasarım Yaptırmalıyım?

Özel web tasarım çalışmanızın, herhangi bir firmanın sitesiyle aynı olması yerine, kurumsal imajınızı yansıtan ve seo çalışması daha detaylı yapılmış bir web sitesi, hem Google arama motorunda bulunurluğunuz artırır, hem de rakiplerinizden sizi ayrın önemli bir unsur olur.

Özel Web Tasarım Fiyatları Ne Kadar?

Özel web tasarım  fiyatları ortalama 5.000 Tl’den başlamakta, yapılacak işe göre 50.000 Tl’ye kadar ulaşmaktadır.

Şirketinize Özel bir web sitesi çalışması yaptırmak için  https://www.acarnet.com/iletisim linkimizden bize ulaşabilirsiniz.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu