SEO

Pazarlama Aracı Olarak SEO

Günümüzde kurumlar kendilerini tanıtmada, ürün ve hizmetlerini tüketicilere yöneltmede ve ürünlerinin satışını gerçekleştirmede pazarlama faaliyetlerini kullanmaktadır. Genel bir tanımla pazarlama, sadece ürün ve hizmetin değil, fikirlerin de hedef kitlelere ulaştırılmasını ve benimsetilmesini kolaylaştıran bir faaliyetler sistemi olarak tanımlanmaktadır.

Dijital Pazarlama

Teknolojik gelişmeler ve yaygınlaşan internet kullanımı sayesinde işletmelerin hedef müşterilerine dijital medya gibi yeni ve yenilikçi yollar ile ulaşmasına neden olmaktadır. Tüketicilerin dijital pazarlama faaliyetlerini kullanımının artmasıyla beraber, dijital pazarlama işletmeler için stratejik önem taşıyan bir araç haline gelmiştir.
İşletmeler bu ağ sayesinde müşterilerine herhangi bir yerde, zamanda ve durumda ulaşabilmektedirler. Bu çalışmada, gelişmekte olan bu fenomen dikkat çekilmekte ve dijital pazarlama araçları, dijital pazarlamanın avantajları, sosyal medya pazarlamasının özellikleri, sosyal medya platformlarında müşteri ilişkileri ve sosyal medyanın satın alma sürecine etkisi kapsamlı bir biçimde ele alınmaktadır.

Dijital Pazarlamada Önemli Hususlar

• İlk olarak hitap ettiğiniz kitlenin niteliklerini tespit etmek zorundasınız. Yaş aralığı, eğitim durumu, medeni hâli, gelir seviyesi gibi özellikleri analiz ederek içerik pazarlama stratejisi geliştirin.
• Rakip analizi yapmayı da unutmamak gerekir. Onların önüne geçmek için yapılmamış olanı denemekte fayda var.
• Birbirinin aynı sıkıcı cümleleri tekrarlamak yerine iletmek istediğiniz mesajı bir video ile anlatın ya da ilgi çekici bir infografik hazırlamak yerinde olur.
• Ziyaretçilerinizden, sosyal medyadaki takipçilerinizden gelen tepkileri ölçmek yerinde analiz olacaktır.

İçerik Pazarlama ve Seo ilişkisi

İyi içerik ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve müşteriye bağlayacaktır. . Bu müşteriler daha sonra sosyal medyada ya da bloglarda sizden mutlaka bahsedecektir.
Bu sayede sadece on site SEO yaparak aslında off site SEO’da yapmış yani organik backlink kazanmış olacaksınız.
Burada vurgulanmak istenen nokta; SEO çalışmalarını sadece insanları sitenize getirmek için kullanmamanız gerektiği. Sitenize gelen ziyaretçilerinize sitenizde onlara sunduğunuz ürünü ya da hizmeti doğru SEO çalışmaları ile satmayı da başarabilirsiniz.
Bu yüzden pazarlama ile SEO’yu ayrı görmek doğru olamaz. SEO sayesinde her zaman daha az harcayarak daha çok kazanabilirsiniz.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu