Sosyal Medya

Sosyal Medya Nedir? Yararları Zararları Nelerdir?

Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Hatta zaman geçtikçe bir parçadan çok tamamını ele geçiriyor. Sosyal medyanın genel bir tanımını yapacak olursak hayatımızı her anlamda kolaylaştırıyor diyebiliriz.  Her türlü bilgiye ya da her türlü ihtiyacımız olan bir şeye saniyeler içinde ulaşıyoruz. Ne bir zahmete giriyoruz ne de yoruluyoruz. Zaman kaybetmeden her şey artık elimizin altında. Sosyal medyanın kullanımı her kullanıcı açısından kolaydır. İstediğimiz kişiyle her an iletişimde olabiliyoruz. Bu hayatımızı kolaylaştırdığı gibi elbette ki zararları vardır. Sosyal medyayı çok kullanmak bağımlılık yapıyor. Sosyal medya bağımlılığı sosyal medyada çok paylaşım yapmak ve çok fazla zaman geçirmektir.

Sosyal medya bağımlılığı belirtileri nelerdir?

1- Sosyal medya için uykunuzdan feda ediyorsanız sosyal medya bağımlısı olabilirsiniz. Sosyal medyada biraz daha zaman geçirmek için uyumuyor ya da uyuduğunuzda sosyal medya için daha erken kalkıyorsanız bu sosyal medyaya her şeyden daha fazla önem verdiğinizi gösterir.
2- Sosyal medyaya durup dururken girip sürekli kullanmış olduğunuz hesapları yeniliyorsanız ve günde 2-3 saatinizi bu hesaplarda geçiriyorsanız buda bağımlı olduğunuzu gösterir.
3-
Bağımlı olan insanların yaptığı bir diğer davranışta günlük hayatta yaptıkları her şeyi, giydiği kıyafetten gittiği yere yediği yemeğe kadar her şeyi paylaşmaktır.
4–
Bir diğer belirti ise yapacak bir şey bulamadığınızda, boş kaldığınızda ya da canınız sıkıldığında eliniz direk sosyal medyaya gidiyorsa buda bağımlı olduğunuzu gösterir.

Sosyal Medyanın Yararları Nelerdir?

–  Sosyal medya bazı kişilere iş imkanı sağlamıştır. Örneğin sosyal medya uzmanları bu sayede işlerini yapabiliyorlar.
Twitter sayesinde güncel haberlere ulaşılabiliyor. Artık insanlar twitterı yenileyerek sürekli güncel bilgilere ulaşabiliyor.
Sosyal medya sayesinde insanlar bakanlar gibi hiçbir yerde ulaşamayacağı kişilere ulaşabiliyor iletişime geçebiliyor.
Sosyal medya sayesinde sınırsız bilgiye ulaşabiliyoruz.
– Sosyal medya sayesinde insanlar her konu hakkında özgürce düşüncelerini ifade edebiliyor. Başka insanların ne düşündüğünü görebiliyor. Örneğin İstanbul’da bir olay olmuştur ve siz İstanbul’da yaşayan kişilerin bu konu hakkında ne hissettiğini ne düşündüğünü merak ediyor öğrenmek istiyorsunuz. Kolayca bunlara ulaşabilirsiniz.

 

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu