Web Tasarım

Web Sitesi Tasarımı

Bir kurumun, şirketin ya da bireysel hizmete yönelik bilgilerin internet ağ sisteminde yayınlanmasını sağlayan sistemlere web sitesi denir. Web sitesinin kod yazılımından, içerik oluşturulmasına kadar olan kısma ise web sitesi tasarımı denir.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle yerli ve uluslararası alanda internet büyük bir dijital pazar olmuştur. Üretim, ithalat, ihracat, ticaret ve benzeri her sektörde yer alan firmalar internet sayesinde çok uzak yerlerdeki potansiyel müşteri olabilecek insanlara bile kolayca ulaşabilir.

Yeni kurulan bir firma için ya da eski bir firmanın kendini geliştirerek piyasada daha çok duyulmasını sağlamak için profesyonel bir web sitesinin olması en önemli husustur. Web sitesi tasarımı firmalara ve kişilere bir marka oluşturma fırsatı vererek en imkansız hayallerin bile gerçekleşmesini sağlar.

Bir web sitesi tasarlanırken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Web sitesi akıcı olmalıdır. Kullanıcı siteye girdiği ilk anda ne ile ilgili olduğunu anlamalı ve erişmek istediği bilgiye ulaşabilmesi için sayfa düzenleri onu yönlendirmelidir.
  • Sitede kullanılan renkler gözü yormayacak şekilde modern renkler olmalıdır. Hedef kitlesine göre uygun renkler kullanılabilir. Örneğin kadınlara yönelik sitelerde pembe, kırmızı tonları gibi.
  • Site içeriğinde grafikler kullanılmalıdır. Maddeler, şablonlar dikkat çekici olabilir ve aktarılmak istenen bilgiyi daha iyi aktarabilirler.
  • Sitenin içeriği özgün ve Seo destekli olmalıdır. Metinler, site tasarımı Seo kurallarına uygun yapılmalıdır.

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır

Kurumsal ya da bireysel firmanız için profesyonel bir web sitesi oluşturmak için web tasarımı firmalarıyla çalışabilirsiniz. Web sitesi tasarımı sahibi olabilmek için cüzi miktarlar karşılığında internetten satın alabileceğiniz hazır web siteleri bulunan sayfalar da vardır.

Hazır web sitesi satın aldığınızda profesyonellikten uzak bir kurulum olacağı için istediğiniz verimi de alamazsınız.

Bir marka oluşturabilmek ve firmanızı en iyi şekilde tanıtmak için web sitenizin bazı özelliklere sahip olması gerekir. Sizin için en iyi ve en verimli tasarımı da uzman bir tasarımcıyla görüşmek sizin avantajınıza olur.

Profesyonel bir web tasarımı yaptırmadan önce internette gezinerek beğendiğiniz site linkleri kaydedebilir ve tasarım aşamasından önce uzman tasarımcıyla görüşebilirsiniz.

Web sitesi tasarımı uzman kişiler tarafından yapılmadan önce firmanızı iyice anlatmalı ve ne istediğinizi belirlemelisiniz. Tasarım taslak aşamasındayken her adımdan haberdar olacağınız için müdahale edebilir ve değiştirtebilirsiniz.

Web tasarımına başlamadan önce ilk başta yaptırmak istediğiniz proje belirlenmelidir. Beğenilen sayfalar uzman tasarımcıya sunulması da bu işlemi verimlileştirir.

Web sitesi tasarlanırken kurumsal kimlik oluşturacak şekilde dizayn edilmesine dikkat edilir. Bilgiler alındıktan ve proje oluştuktan sonra grafik tasarım aşamasına geçilir.

Grafik tasarım aşaması kullanıcıları sıkmayacak şekilde ve bilgiyi en doğru şekilde aktaracak şekilde tasarlanır.

Tasarım ilk önce taslak aşamasında firmaya sunulur ve firmadan onay gelirse web sitesi yayınlanır.

Web tasarım fiyatları hakkında daha detalı bilgi alabilmek için acarnet.com/blog/web-tasarim-fiyatlari/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Web Sitesi Tasarımı Fiyatları

Web sitesi tasarımı tercih edeceğiniz biçime, tasarım özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Profesyonel destek aldığınızda size fiyatların hangi kriterlere göre belirlendiği açıklayıcı bir şekilde anlatılır.

Web sitesi fiyatlarını etkileyen kriterleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Özgün oluşu. Profesyonel web tasarım hizmeti aldığınızda site sıfırdan tasarlanır ve sizin isteklerinize göre özgün bir tasarım yaratılır.
  • Sayfa sayısı. Web sitesi isteğinize göre tek sayfa ya da birbirleriyle bağlantılı birkaç sayfadan oluşabilir.
  • Seo hizmeti, arama motorlarında ilk sıralarda çıkmanız için seo kriterlerine uygun bir web tasarımı yaratılır.
  • Mobil uyum. Web sitenizin yalnızca masa üstü bilgisayarlarda değil telefon ve tabletlerde de açılabilmesini sağlar.

Tüm bu özellikleri web sitesi tasarımı fiyatlarını etkiler. Genellikle profesyonel web sitesi yapımı 1.000 TL ile 5.000 TL arasında bir fiyat aralığına sahiptir. Fakat isteğe göre bu bütçe 20.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Uzman tasarımcılar tarafından tasarlanan web sitesine ayırdığınız bütçe size çok gibi görünse de uzun vadede olumlu dönüşler yapacaktır. Yeni müşteri portföyü oluşturduğunuzda ve markanız hem yerel hem de ulusal alanda tanınma şansı bulduğunda şirket hacminizi de büyütmüş olursunuz.

Web sitesi kurulduktan sonra teknolojik gelişmelere ve firma büyümesine doğru orantılı olarak sitenizi de güncellemeniz gerekir. Profesyonel bir firmaya web tasarımı yaptırdığınızda sitede kolayca kullanabileceğiniz yönetici paneli bulunur.

Yönetici paneli sayesinde web sitenizdeki güncellemeleri kendiniz yapabilir ve her seferinde güncelleme için ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

Web Sitesi Tasarımı Örnekleri

Web Sitesi Tasarımı Örnekleri

Kurumsal, ticari ya da bireysel amaçlı kullanacağınız profesyonel bir web sitesi tasarımı markalaşma ve başka türlü ulaşamayacağınız birçok yeni insana ulaşabilmeniz için günümüzde gerekli bir reklam aracıdır.

Web tasarımını gerçekleştirmek için uzman tasarımcı ile görüştüğünüzde öncelikle firmanızı ve yapmak istediklerinizi anlatarak ve beğendiğiniz birkaç tasarım örneğini göstererek sürecin istediğiniz gibi ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Profesyonel bir tasarım firması ile çalıştığınızda siteniz gereksiz ayrıntılarla dolmayacak ve en verimli şekilde kullanımı için tasarlanacaktır. Web sitesi tasarımı emek harcanan ve dikkatle ele alınması gereken bir süreçtir.

Kodlama, grafik tasarım, yönetici paneli, seo hizmetleri ve daha birçok özellik tek tek detaylı bir şekilde işlenir ve web sitesinden en iyi şekilde verim almanız sağlanır. Profesyonel bir web tasarım firmasıyla çalıştığınızda tasarım sonrası da sorularınızda ve her konuda yardım alabilirsiniz.

Firma kurumsallığı için şirket isminizi taşıyan mail adresleri de önemli bir özelliktir. Profesyonel bir tasarım firması ile çalıştığınızda ek olarak firmanıza ait mail adreslerine de sahip olabilirsiniz.

Web tasarımları uzman kişiler tarafından gerçekleştirildiğinde belirli bir fiyat skalası yoktur ve kişiye özel belirlenirler.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

Profesyonel bir çalışma yaptırmak için iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu