Web Tasarım

Web Tasarım Hizmetleri Neleri Kapsamaktadır?

Her şey bir web tasarım hizmeti ile başladı. Daha sonra web tasarım yaratıcıları dedi ki: “Biz yeni bir internet sitesi tasarlayacağız. Öyle bir şey olacak ki, eşi ve benzeri olmayacak!”

Evet!

Web tasarım hizmeti domain alımı ile başlar. Daha sonra tasarım kriterleri ile devam eder.

Domain Alımı

Domain Alımı

Alan adı, internet dünyasındaki adresinizdir. Tam olarak konumunuzu gösterir. Yalnızca size özeldir ve eşsizdir. Tıpkı dünyadaki her insanın parmak izinin aynı olmadığı gibi.

Eşsiz diyoruz, çünkü dünyadaki tüm alan adları ICANN (International Corporation for Assigned Names and Numbers) adlı bir organizasyon tarafından kontrol edilir.

Size kalan ise etkili bir alan adı bulmaktır. Seçeceğiniz alan adı, faaliyet alanınızla ilgili olacak, kısa olacak ve anahtar kelimesi içerecek.

Önemli olan alan adı almak için seçeceğiniz firmadır. Firmanızın köklü olmasına dikkat edin.

Piyasada birçok kişi daha önce alınmış olan Domainleri satın almayı tercih eder. Nedeni ise potansiyel olarak ziyaretçi çekme kapasitesinin hala olmasıdır.

Birçok kişi özellikle .com uzantılı domainleri tercih eder. Dünyada en çok aratılan uzantıdır.

Birçok insan da domain alır, belirli bir seviyeye getirir ve satar. Bunu kar elde etmek için yapar.

Domain alırken Premium özellikte olanları da tercih edebilirsiniz. Marka bilinirliği, anahtar kelime bulunma özelliği ve Pazar payı gibi özelliklerinden dolayı birçok kurumsal firmanın bu tür alan adlarını tercih ettiğini görebilirsiniz.

Hosting Alımı

Hosting Alımı

Hosting alırken firma seçimi hayati öneme sahiptir. Çünkü internet sitenizin tüm verileri, Hosting firmasının sunucularında barınacaktır. Eğer firma kötü ise ve sunucularında sorun varsa, bu sorunu siz de sürekli olarak yaşayacaksınız.

Kaliteli Hosting firmalarının devasa ve yeterli sunucuları vardır. Yüksek trafik durumunda bile kesintisiz hizmet verebilirler.

İşletim sistemine göre iki farklı türde hosting hizmeti alabilirsiniz. Linux tabanlı hosting, Linux işletim sisteminin kullanıldığı türdür. PHP, MySQL, Perl ve Cgi kullanılan internet sitelerini barındırmak için idealdir. Genelde kodlama ile web sitesi yaptıranların tercih ettiği hosting türüdür.

Windows hosting ise Windows işletim sistemi üzerinde çalışan türdür. ASP kodlama dili ile yazılan internet siteleri için uygundur. Ayrıca .NET Framework ile oluşturulan uygulamalar, en verimli bu tür hosting üzerinde çalışır. MSSQL ve Access türü veri tabanları da Windows hosting üzerinde oldukça iyi çalışırlar.

İhtiyacınıza göre aşağıdaki hosting türlerini de seçebilirsiniz.

Dedicated Server: Fiziksel sunucu olarak da adlandırılan hosting türüdür. Bu tür sunucu tamamen hizmeti alan müşteriye aittir. Yani özeldir. Web sitesinin tüm verileri fiziksel sunucularda barındırılabileceği gibi sana sürücü oluşturularak da birden fazla web sitesinin verisi barındırılabilir.

VDS: Virtual Dedicated Server yani Sanallaştırılmış Fiziksel Sunucu, 1 adet fiziksel sunucunun çeşitli yazılımlar yardımıyla çoğaltılması işlemidir. Bu sayede tek bir sunucu üzerinde, birden fazla veri barındırılabilir. Fiziksel sunucular, VDS ile birden fazla sanal sunucuya bölünürse, her bir sunucunun kendisine ait işletim sistemi ve kaynakları olur. Ancak bu sistemde her bir sunucu için yeterli miktarda depolama alanı ayırmak gerekir. Mesela 1 TB kapasiteye sahip bilgisayar varsa, sunuculardan birisine 200 GB, diğerine 500 GB gibi bölümleme yapılması gerekir.

VPS: Virtual Private Server adı verilen bu hosting türü Sanallaştırılmış Özel Sunucu olarak Türkçeye çevrilir. VDS sistemiyle aynı mantıkla çalışır. VDS sisteminden farkı, sunucu kaynaklarının bu sistemde ortak kullanılmasıdır.

Shared Web Hosting: Paylaşımlı hosting olarak adlandırılan bu sistemde bir sunucu üzerinde birden fazla internet sitesi verisi bulunur. Piyasada en çok kullanılan sistem budur. Bu hosting türünde bir hesapta sadece bir internet sitesi barınır. CPU ve RAM gibi kaynaklar hosting üzerinde yer alan tüm siteler tarafından ortak olarak kullanılır.

Web Sayfası Tasarımı

Alan adımızı aldık, hosting seçiminde bulunduk. Şimdi sıra web sitesi tasarımına geldi. Web tasarım hizmeti İstanbul ilinde en iyi Acarnet firmasından alınır. Bunu kenara not etmiş olalım.

İyi bir web tasarımına sahip olmanız oldukça önemlidir. Eğer tasarımı kaliteli olarak bir defa yaptırırsanız, uzun zaman boyunca internet sitenizi sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Geriye yalnızca düzenli olarak sitenizin bakımını yaptırmak kalır. SEO çalışmalarından bahsetmiyorum bile. Çünkü SEO çalışmaları, internet siteleri var olduğu sürece yapılmalıdır.

Kurumsal firmaların tercih ettiği gibi sizde profesyonel web tasarım ajansından yardım alabilirsiniz. Bu tür ajanslar, bünyelerinde alanında uzman ve deneyimli personel bulundururlar. Bu personellerin oluşturduğu ekip sayesinde, en kaliteli çalışmalar ortaya çıkar.

Ekip web tasarımına logo tasarımıyla başlar. Daha sonra internet sitesinin iskelet yapısı tasarlanır. Kodlama ile yapılan bu işleme, ara yüz tasarımcıları da dahil olur. UI tasarımcısı iskelete deriyi giydirir. UX tasarımcı ise deri ve iskeletin daha fonksiyonel olmasını ve kullanışlı olmasını sağlar.

Art Director internet sitesini süsleyen kişidir. Sitenin belirlenen sayfalarına; video, resim ve makale ekler. Ayrıca sitenin arka planından tutunda, yazı fontlarına kadar estetik anlamda ne varsa onun sorumluluğundadır.

İnternet sitesi tamamen hazır olduğunda, müşteriye sunulmadan önce test yayınına alınır. Test yayını başarılı olursa, müşteriye teslim edilir ve yayına sokulur.

CMS Yönetim Paneli Entegrasyonu

Web tasarım hizmetleri nedir sorusunun cevaplarından birisi de, CMS yönetim panelidir. İnternet sitesi tasarımı tamamlandıktan sonra müşterinin siteyi kolayca yönetebilmesi için yönetim yazılımı hazırlanır. İçerik yönetimi sistemi, site sahibinin siteyi kolayca yönetebilmesi ve ilerletebilmesi için hazırlanır.

CMS yönetim paneli entegrasyonu gerçekleştiğinde web sitenizle ilgili aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • Yetkilendirilen herkesin siteyi yönetmesini, içerik girebilmesini ya da siteyi düzenlemesini sağlar.
  • Anahtar kelime düzenlemesi kolaylıkla yapılabilir.
  • Resim ya da video eklenebilir. Tema yüklenebilir ya da şirketin işine yarayacak diğer yazılımlar ilave edilebilir.
  • Güvenlik üst seviyelerdedir. Web sitesinin çökmesine karşı birçok güvenlik önlemi bulunur.
  • Şirket raporları kolaylıkla yazılabilir ve istenilen kişiye gönderilebilir.
  • Kullanıcı sistemin detaylarını kolaylıkla kontrol edebilir.
  • Plan yapabilir, takvim oluşturabilir ve web sitesi içinde bulunan tüm içerikleri kategorilendirebilirsiniz.

Web Sitesi SEO Optimizasyonu

Web Sitesi SEO Optimizasyonu

Web tasarımında önemli iki unsur vardır. Birisi tasarım, ikincisi ise SEO çalışmalarıdır. Tasarım internet sitesinin dünyaya gelmesini sağlar. SEO çalışmaları ise internet sitesini hayatta tutar. Büyütür ve sürekli olarak gelişmesini sağlar.

Yukarıda anlattıklarımıza dayanarak şunu diyebiliriz ki, SEO çalışmaları belirli aralıklarla ve düzenli olarak yapılmalıdır.

SEO çalışmaları kabaca, aşağıdaki özelliklere sahiptir.

  • Anahtar kelimelerin belirlenmesi,
  • Bölgesel ve Ülke çapında Pazar araştırılması yapılması,
  • Site içi SEO çalışmalarının yapılması,
  • Kapsam sorunlarının düzeltilmesi,
  • Backlink çalışmalarının yapılması,
  • En çok hit alan sayfaların belirlenmesi,
  • Spam yorumların temizlenmesi,
  • Spam linklerin reddedilmesi,
  • Dofollow ve Nofollow linklerin oluşturulması,
  • txt dosyasının oluşturulması,
  • xml dosyasının oluşturulması (Web sitesinde bulunan sayfaların arama motorlarına sunulması),
  • Web sitesi içerisinde bulunan video ve resimlerin düzenlenmesi,
  • Düzenli olarak anahtar kelime analizi yapıldıktan sonra siteye makale eklenmesi

Yukarıdaki çalışmaların yapılması ve duruma göre teknik sorunların giderilmesi, SEO çalışmaları kapsamında yer alır.

Web tasarım SEO hizmeti, tasarımı yapan ajans tarafından da sağlanabilir. Hatta web sitenizin tasarımını yapan ajans tarafından yapılması daha iyidir. Çünkü sitenin yapısını en iyi tasarımı yapan ajans bilecektir.

Web Sitesi Yedekleme Hizmeti

Olası hatalara ya da dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı web sitenizin yedeği mutlaka alınmalıdır. Bu işlemi web tasarımını yapan firmaya yaptırabilirsiniz. Daha doğrusu yaptığınız anlaşma doğrultusunda sitenin bakımı içerisinde, yedekleme hizmeti de bulunacaktır.

Sitenizin yedeğinin alınması veritabanında bulunan site bilgilerinin kopyalanması ile gerçekleştirilir. Genel olarak web sitesinin yönetim panelinden de bu işlem yapılabilir. Ancak konunun uzmanı değilseniz, denememenizi öneririz. Çünkü sitenizin yedeğini alayım derken, tüm bilgileri silebilir ya da kaybedebilirsiniz.

Ya da verileri eksik olarak yedekleyebilirsiniz. Bu durumda daha önce yapılan birçok çalışma boşa gidebilir.

En iyi web tasarımını gerçekleştiren firmaya bu işlemi düzenli olarak yaptırmaktır. Bakım anlaşması yaptığınızda web tasarım firmanız, yedekleme de dahil olmak üzere, internet siteniz için gereken tüm çalışmaları gerçekleştirecektir.

Web Sitesi Mail Hizmeti

Yüksek disk kapasitesine sahip ve belki de milyonlarca e-postayı bünyesinde barındırabilecek mail hizmeti almanız oldukça önemlidir. Özellikle kurumsal firmalar bu tür hizmetlere önem verirler.

Kurumsal e-posta kurulumu ve hazır edilmesi işlemini de, web tasarım ajansında yaptırabilirsiniz. Bu işlemin biraz karmaşık olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle milyonlarca e-postayı barındıracak sistemin kurulması uzmanlık gerektirir.

Diğer önemli konu güvenliktir. Dışarıdan gelebilecek sızmalara ya da saldırılara karşı e-posta sisteminizin koruma altında olması gerekir. Bu durumda etkili güvenlik yazılımlarına ihtiyaç duyarsınız. Bu ihtiyacınızı da web tasarım ajansları giderebilir.

SPF kaydı ve DNS ayarlarının da web sitesi mail hizmetinde yapılması gerekir. DNS yetkili kişilerin posta kutusuna erişimini sağlayan şifre gibidir. Ayrıca posta kutunuza Spam maillerin gelmesini de önleyecektir.

Tüm teknik ayarlar yapıldıktan sonra düzenli olarak mail kutusunun bakımının da yapılması gerekecektir.

Web Tasarım Hizmeti Teknik Destek

Acarnet Web Yazılım firması olarak yukarıda sıraladığımız tüm hizmetleri sağlıyoruz diyoruz ve hemen gitmiyoruz. Bunun yanında web tasarım hizmeti teknik desteği de sağlıyoruz.

Web sitenize ait yanlış bir işlem yaptığınızda ya da teknik bir konuda çözüme ulaşamadığınızda, sizlere gece gündüz yardım ediyoruz. Teknik destek ekibimiz sayesinde, internet sitenizi güvenli ve sorunsuz olarak kullanabiliyorsunuz.

Web site teknik destek hizmetimiz aşağıdaki unsurları içeriyor:

  • Web sitenizde ya da sunucularda oluşabilecek her türlü hatanın düzeltilmesi,
  • Her türlü güncellemelerin gerçekleştirilmesi,
  • Düzenli olarak sitenizin bakımının yapılması,
  • Web sitenizin kullanımına yönelik teknik destek,
  • Web mail sisteminin oluşturulması ve bakımının yapılması,
  • Ara yüzün yenilenmesi,
  • Sitenizdeki içeriklere ait destek,
  • Web sitenize yeni özelliklerin eklenmesi.

Sonuç olarak web tasarım hizmetini  Acarnet firması olarak sizlere sağlıyoruz. İnternet sitenizin uzun yıllar sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bizlerden mutlaka profesyonel ve kaliteli hizmet almalısınız.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu