Web Tasarım

Web Tasarım Hosting

Web tasarım hosting kurduğunuz web sitesinin dijital ortamda bir alana sahip olmasını sağlayan bir sistemdir. Bir site kurmak için nasıl bir site ismine ihtiyacınız var ise domain almaya da ihtiyacınız vardır. Bu domain sayesinde bir depolama alanına sahip olmuş olursunuz. Sitenizdeki görseller, dosyalar, html, php gibi detaylar hosting ile güvenli bir şekilde depolanmış olur ve dijital dünyada bir alan elde etmenizi sağlar.

Hosting sayesinde web sitenizin sunucusu 7/24 ulaşılabilir olur. Ulaşılabilirliği sağlayan sunucu datacenter adı verilen bir odada bulunur ve bir kullanıcı herhangi bir saatte sitenize giriş yaptığında kusursuz çalışmasını sağlar.

Sunucu sürekli çalışır vaziyette olduğu için kurmuş olduğunuz web sitenizi kaldıracak donanımda olması gerekir. Satın alınan hosting paketleri belirli süre ve boyut sınırlamasına sahip olabilir. Örneğin siteniz 200mb boyutta bir alan kaplıyorsa siz bu siteyi 150mb sınırlı bir hostinge bağlayamazsınız.

Bu sebeple alacağınız hosting hizmeti sitenize uygun olmalıdır. Hosting’in bir diğer özelliği de sahip olduğunuz alan adı yani domain’i kullanarak e-mail hesabı kullanımıdır. Firma adınızın uzantısına sahip olan mailler ile kurumsal kimlik kazanırsınız ve sınırsız sayıda mail atma kapasitesine sahip olursunuz. Web tasarım hosting firmanızın marka değeri taşıması için gerekli bir sistemdir.

Depolanan web sayfanız kullanıcıların ziyaret etmesi için dijital ortamda sürekli erişilebilir olarak kalır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bir web sayfası hazırlatırken ne kadar alan kaplayacağı ve nasıl bir hosting sisteminin sizin için yeterli olacağına önceden karar vermektir. Hosting sistemi yanlış seçilir ya da süresi bittiğinde yenilenmez ise siteniz ulaşılmaz olur.

VPS hosting hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için acarnet.com/blog/vps-hosting/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Web tasarım hosting sistemleri ikiye ayrılır.

  • Linux Hosting
  • Windows Hosting

Linux Hosting

Linux işletim sistemi kullanılarak kurulan web sitesi depolama aracına Linux Hosting denir. Maliyeti oldukça düşük ve kullanımı pratik olan bir sistemdir. Php yazılımına sahiptir ve bu sebeple günümüzde daha çok kullanılmaya başlanmıştır. Bu durumun WordPress ile de bir ilgisi vardır.

Web sitesi kurma programı olan WordPress hem pratikliği hem de çeşitliliği ile en çok kullanılan programlardan biridir ve Php yazılımına sahiptir. Bu sebeple WordPress programı kullanarak site tasarlayan kişiler hosting sistemi olarak Linux sistemini tercih ederler.

Php haricinde JavaScript, Flash, Java ve MySQL sistemlerine de uygundur. Sunucu yapısı güvenilirdir ve tüm bu özelliklere göre maliyeti de düşük olduğu için sık tercih edilir. Bir Linux Hosting sistemi satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey alana kaç web sitesi depolayacağınızdır. Kaç web sitesi olacak, kaç e-mail adresi kullanılacak ve disk boyutu ne olacak bu özellikleri önceden belirlediğinizde sizin için en uygun hosting sistemini de bulmuş olursunuz.

Yüksek korumaya sahip Linux Hosting sistemleri güçlü bir alt yapıya sahiptir. Basit bir ara yüzü vardır ve hem kurumsal hem de kişisel web siteleri için güvenle kullanılabilirler.

Windows Hosting

Windows Hosting sistemleri işletim sisteminin Windows olduğu sunucuların depolama alanıdır. Web hosting olarak en çok kullanılan sistemlerden biridir. Asp, Html, Asp.Net programlama dillerini destekleyen ve kusursuz çalışan bir sistemdir. Eğer web siteniz sunucu olarak bu sistemi kullanıyorsa genellikle Asp tabanlı olur.

Maliyet olarak Linux Hosting sistemlerinden daha pahalıdırlar. Php yazılım sistemlerini de çalıştırırlar ve bu sebeple her sitede güvenle kullanılabilirler. Fakat tamamiyle sorunsuz çalıştırdıkları yazılım türü Asp’dir. Bu sebeple genelde bu yazılıma sahip olanlar tarafından tercih edilirler.

Tercih edebileceğiniz iki tür hosting vardır ve işletim sisteminizin ne olduğu burada pek bir fark yaratmaz ama teknik bazı farklılıklar nedeniyle aralarında seçim yapabilirsiniz.

Hangi hosting türünü seçerseniz seçin dikkat etmeniz gereken temel özellikler vardır. Bu özellikler şunlardır:

  • Depolama kapasitesi
  • Hız
  • Desteklediği programlar

Depolama Kapasitesi

Web hostingi satın alacağınız zaman ne kadar bir alana ihtiyaç duyacağınıza göre karar vermeniz gerekir. 200mb bir alan kaplanacaksa size 100mb depolama alanına sahip bir hosting yetmez. Bu sebeple alan kapasitesi önemli bir konudur ve dikkat edilmelidir.

Hız

Kullanıcıların siteniz sıkılmadan ve rahatça gezebilmesi için web sitenizin hızının yüksek olması gerekir. Örneğin sayfalar arası geçişlerde linkler yavaş açılıyorsa bu olumsuz bir durum yaratır. İnternette hızlı gezinme kullanıcıların sayfanızda daha fazla süre geçirmesini sağlar.

Sayfalar yüklenirken hata veriyorsa ya da çok bekletiyorsa bu doğru bir hosting sistemi seçmemişsiniz demektir.

Web Tasarım Hosting Desteklediği Progamlar

Desteklediği Programlar

Bir web hostingi satın aldığınızda web sitenizi tasarlarken kullandığınız programların bu hosting tarafından destekleniyor olması gerekir. Eğer kullandığınız programlar hosting tarafından desteklenmiyorsa erişim konusunda problemler çıkabilir.

Web sitenizin kapasitesi ve özellikleri ne kadar çoksa ve artarsa depolama ihtiyacınız da o kadar artacağı için aldığınız hosting sisteminin bu boyutları ve program sistemlerini kaldırması gerekir.

Web sitesi çok çeşitli bir alandır ve her kişinin, sektörün kendine özel bir tasarımı olabilir. Hosting sistemleri tüm çeşitlerle uyumlu olmalıdır.

Tasarladığınız siteye göre hangi hosting programını seçeceğinizi de belirlemiş olursunuz. Web sitelerine göre hosting çeşitleri şöyle sıralanabilir:

  • Kurumsal Hosting
  • WordPress Hosting
  • Vps Sanal Hosting
  • Paylaşımlı Hosting
  • Bulut Hosting

Web tasarım hosting sistemlerini satın alamazsınız. Belirli bir süreliğine kiralayabilirsiniz. Süreniz bittiğinde sizden paketinizin yenilenmesi istenir. Eğer yenilemezseniz domain kapatılır ve siteniz ulaşılamaz hale gelir. Sonra o domaini bir başkası satın alabilir.

Hosting sistemleri sonsuz bir depolama alanıdır fakat kimse bu depolama alanının üzerinde bir hak iddia edemez. Belirli süreler ile sahip olabilirler. Bir hosting sistemine sahip olduğunuzda aynı anda milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

Profesyonel bir çalışma yaptırmak için iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    Bir Yorum

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu