Web Tasarım

Web tasarım Örnekleri Nedir?

Web tasarım örnekleri nedir? Kendiniz için bir web sitesi kurmak istediğiniz de hangi konu olursa olsun ( ticaret bilgi vb ) web tasarımı yapan şirketler den yardım almanız gerekir. Web tasarım şirketleri ise yapılan tasarımları sizlerin önüne koyarak bunları gösterir. Firmaların ve ya farklı kişilerin site tasarlamasına web tasarım denilir. Firmalar ve ya tasarım bilen insanlar web tasarım yapabilirler. Tabiki de şirketlerin yaptığı web tasarımlar güvenli ve garantili olurlar. Kaliteli ve teknik bilgisi olan insanlarla web sitesi yapmak daha doğru olur. İnternet üzerin den yüzlerce web tasarım için ücretsiz örnek temalar mevcuttur. Eğer ki web tasarım yapım programlarını bilmenizin taktirin de kendinize göre web tasarımınızı düzenleyerek yapabilirsiniz.   Kendi yaptığınız web sitesi canlı olmayabilir fakat duruk bir web tasarım sitesi yapabilirsiniz.

Tasarım süreci nedir?

Yapılan web tasarım sitesin de yapımı için aşamalardan geçtiği için bazen 3 – 4 gün sürerken bazen de 2 – 3 ay sürebilir. Web tasarım işleyişi yapılan projenin aşamalarına göre sürer. Projenin düzenli olması için geçen süre normal olabilir.

Web tasarım şirketleri her fiyatlara yönelik site tasarlaması yapmaktadırlar.

Web tasarımın unsurları

KODLAMA: İnternet çağının gelişmesiyle birlik te web tasarımın gelişimi de oldukça ilerlemiş durum da. Bu şekil de yapılan kodlamaların da nerdeyse tüm cihazlara( bilgisayar, telefon, tablet) uyumluluğu konusun da hazırlanması gerekir.

TASARIM: Yapılan web tasarımın sade ve anlaşılır olması gerekir. Siteye gelen ziyaretçilerin linklere saniyeler de ulaşılmasını sağlaması gerekir.

SEO: İnternet arama motorların da baştaki yerlere gelmek için seo hizmeti almanız en doğru seçenek olabilir. Nedeni ise web siteniz için ilerlemesi konusun da önemli olabilir.

Web Tasarım Unsurları

İLETİŞİM SEÇENEKLERİ: İletişim denildiğinde akıllara gelenler den bir kaçı telefon , e-mail ve adres olabilir. Fakat gelen kişiler için açık adres vermek için konumunuzu belli etmeniz  gerekebilir.

SOSYAL MEDYA: Şuan ki hayatımızda sosyal medyanın popülerliğini herkes bilir. Nerdeyse web sitelerinden daha fazla kullanılan bir platformlar olarak öne çıkar. Bunun için popüler olan sosyal medya hesabınızın olup siteye eklenmesi gerekir.

İÇERİK: Web sitesinin en önemli olan yeri içerik kısmından ibarettir. Yazıları anlamlı görsel ib boyutları hatasız olması ve kurallara uygun olması gerekir.

HAKKIMIZ: Web sitesin de hakkımızda ki sayfasını bugüne kadar yapmış olduğunuz işleri ve yapılmakta olanları sayfaya aktarmayı da unutmayın. Siteye sizlerin hangi alanlar da çalışmalar yaptıklarınız gelen ziyaretçiler için önemlidir.

SUNUCU: Yüzlerce web siteniz olsun fakat linkler arası geçiş yavaş ise kullanıcılar bunlardan memnun kalmayıp sitenizi terk edecektir. Bunlarda olumsuz yönlerini ilerleyen zamanlar da sizlerin karşısına çıkacaktır.

Yapılan web sitesin de akıllara gelen her türlü tasarımlar yapılmalıdır. Siteye gelen kişiler sitenizin beğenmesi ve uzun vakitler geçirmesi önemli olur. Yapılan web tasarım siteleri kullanıcılar için hizmet vermesi gerekir( bilgi ürün satımı ) gibi kullanıcıların istediklerini vermeniz gerekir. Sitenizin yapmış olduğunuz renklerine, fotoğraflarına, içerik kısmına videolara dikkat edilmesi önemli husustur. Web tasarım hakkında bilginiz yoksa profesyonel kişilerden yardım almanız sizler için önemli olur.

Web tasarım Örnekleri Nedir?

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu