Web Tasarım

Web Tasarım Özellikleri

Web tasarım özellikleri Gün geçtikçe insanlar telefonlarda takılmaya, telefonlardan sitelere girmeye başladılar. Bundan ötürü mobil uyumlu web site çok önemlidir. Mobil uyumlu site sayesinde çok fazla ziyaret sayısına ulaşabilir ve arama motorlarında üst sıralara çıkabilirsiniz. Google mobil uyumlu web siteleri üstte çıkarır.

Arayüz

Arayüz tasarımı kullanıcının ilgisini çeken ve kullanıcı siteye girdiğinde karmaşık gelmeyen, istediğini hemen bulabilmesini sağlayan tasarımlardır. Web tasarım arayüzü durmadan değişmektedir. Bundan dolayı özgün ve bulunduğumuz yıla ayak uydurmalıyız. Web tasarım trendleri her sene değişmektedir. Trendlere uyarak kullanıcının ilgisini çekebilirsiniz.

Arayüz Tasarımı

Google Harita ve İletişim

Google harita ve iletişim sayesinde kullanıcılarınız size kolayca ulaşabilir ve pazarlama alanında gelişebilirsiniz. Sadece pazarlama alanında değil. Web sitenizde bir yerde sorun vardır veya bir harf, kelime hatası vardır. Bunları kullanıcılarınız sizlere bildirmek için bir iletişim adresi bırakmalısınız. Google harita sayesinde kullanıcılarınız sizi ziyaret edebilir veya konumunuzu öğrenerek bir şeyler satın alabilirler. Çünkü bir sorun çıkarsa veya güzelce iş biterse yakın olduğu için konuşmaya, dertlerini anlatmaya gelebilirler. Google ve satın alma alt yapıları iletişim ve harita konusunda zorunlu tutmaktadır. Google sizi üst sıralara çıkarmak için harita ve iletişim bilgileri istemektedir.

Sosyal Ağ Bağlantıları

Sosyal ağlar sayesinde kullanıcılar, kullanıcıların ne yazdıklarını, site hakkında ki düşüncülerini, iletişim ve anlık sorular için sosyal ağ bağlantıları gereklidir. Sosyal ağ sayesinde kullanıcılarınız sorularını ve sorunlarına cevap yazabilirsiniz.

Hakkımızda

Web tasarım özelliklerinden biri olan hakkımızda sayfası sayesinde insanlara neler yaptığınızı, neler yapmak istediğinizi anlatabilirsiniz. Hakkımızda sayfası kullanıcılar için önemlidir. Çünkü kullanıcılar sizin neler yaptığınızı ve firmanın hayatını merak eder.

Özgün İçerik

Özgün içerik web tasarım özelliği sayesinde arama motorlarında üst sıralara çıkabilirsiniz ve kullanıcıların ilgisini çekebilirsiniz. Özgün içerikler arama motorları için çok önemlidir.

Web Tasarım Çeşitleri

Hız

Sayfa yüklenme ve sayfa açılış hızı kullanıcılar için çok önemli bir web tasarım özelliğidir. Kullanıcı eğer uzun bir süre bekliyorsa o siteyi terk edecektir. Sitenizin hızını “pagespeed test” araçları ile ölçebilirsiniz.

Menü

Bir diğer web tasarım özelliği olan menü sayesinde birden fazla sayfayı içerisinde barındıra bilirsiniz ve böylece kullanıcılarınız kolayca istediği sayfaya erişebilecekler.

Geri Bildirim

Web sitenize geri bildirim formu ekleyerek kullanıcılarınızın isteklerine göz atabilirsiniz. Bunları kullanıcılarınız sizlere bildirebilir.

Genel Bakış

Genel bakış, kullanıcılarınız siteye girdiğinde sizin hangi alanda olduğunuzu, neler yaptığınızı, nelerle uğraştığınızı, deneyiminizi anlayabilmeli

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu