Web Tasarım

Web Tasarımcı Ne kadar Kazanır?

Başlangıç seviyelerinde olan bir web tasarımcı genelde asgari ücret ile 2400tl aralarında bir maaş belirlenir. Tabi ki sonrasında bu maaş bilgi ve tecrübeye göre oldukça değişe bilmekte. Fakat bir web tasarımcının çok fazla kazanıyorum belirleyeni freelance yapmış olduğu işlerdir.

Web tasarım yapsam ne kadar kazanırım?

Açık olmak gerekirse alabilmiş olduğununuz freelance işlere göre değişmekte. İyi bir web tasarımcısı günümüz ve Türkiye şartlarında 4.600-9.000tl Araların da maaş almakta. Tabi ki bu çalışmış olduğu firmaya göre değişim gösterir. Yatırım almış ve alan büyük firmalar azcık daha bonkörler dir.

Fakat yapılan freelance işler aylık 15.000tl veya ta proje bazlı işler yaparak 30.000tl ye kadar para kazanmak mümkündür. Tabi bu her ay mümkün değil bir web tasarımcının kafasını dinlemeye ve kendini yenileyip toparlamaya ihtiyacı vardır.

Web tasarımcı ne kadar kazanır

Kısaca bir toparlarsak;

4.600-4.500 maaşla çalışan bir web tasarımcısı fazladan yapabileceği 2-3 web sitesi veya ta başka müşterilerin tasarım ihtiyaçlarını karşılarsa 3000-4000tl daha fazla ek gelir alabilir.

Tabi ki her freelance işler aynı parayı kazandırmamakta. Bir web sitesini 500tl ye de yapabilir.5000tl yada daha üstüne de bunu belirleyecek olan şey müşterinin neler istediğidir.

Bir web sitesi kaç paraya yapılmakta?

Bunun belirleyicisi tamamen tasarımcı dır. Yapılacak olan web sitesinin içeriği yada kullanılacak olan alt yapısıydı yazılımıydı arayüz kodlamaları mobil uyumluluğu kullanılan frameworkler falan bir web sitesinin fiyatını değiştire bilmekte dir. Basit HTML siteleri çok büyük fiyatlara yada çok güzel işler için uygun fiyatlara yapan tasarımcılar da bulunuyor. Bu konu da sadece adil olduğunuz dan emin olmalısınız. Bir ticaret yapıyorsanız eğer hakkınız olanı isteyin fazlasını değil. Daha güvenilir bir ticaretiniz olur.

Web sitesi yaptırmak

Web sitesi satımı yaparak para kazanmak

Web ortamın da ki bir çok webmaster sitelerinde site pazarları gibi yerlerde siteler satılmaktadır. Düşünülen web sitesi projelerini hayata geçirebilmek için biraz geliştirdikten sonra onları satmaktadırlar. Bunu meslek haline getiren ve sürekli akılarındaki web sitelerini yapıp satanlar vardır. Siz de bu pazarlara dahil olabilir ve aklınızda ki projeleri hayata geçirip bir müddet geliştirip bu pazarlarda sata bilirsiniz.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Web tasarım okuyorum ve bu dalda ilerlemek istiyorum yazmış oldugunuz makalede ise gerekli bilgileri aldigımı düşünüyorum ve size teşekkür ediyorum. Günümüzde web tasarımcılıgı ilerlemiş seviyede fakat başka ülkelere göre web site fiyatlari hâlâ ülkemizde neden düşük?

  2. Şuanda web tasarım okumaktayım ilerleyen zamanda kendi iş yerimi de açmak istiyorum fakat bu süreçte en çok dikkat etmem gereken seçenekler nedir? Web tasarımcı olmak mı daha iyi yoksa grafik tasarım mı bu konuda çok kararsızım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu