Genel

Yaani Mail Nedir? Yaani Mail Adresi Alma Nasıldır?

Yaani mail nedir sorusunun cevabını birçok kişi merak ediyor. Nedeni ise birçok kişinin bu isimle ilk defa karşılaşmasıdır. O zaman nedir sorusundan başlayarak, tüm soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Yaani Mail Nedir?

Yaani, Turkcell firması tarafından geliştirilen arama motorunun adıdır. Bu arama motoruna ait e-posta hizmetine de Yaani mail adı verilir. Google Play ve Apple Store platformlarında cep telefonu uygulaması vardır ve tamamen ücretsizdir. Yerli arama motoru Yaani, e-posta hizmetlerinde 2 GB’a kadar veri saklama imkanı sağlar.

 

Yaani Mail

Yaani Mail Giriş

Google arama motoruna bağlı Gmail e-posta hizmetlerinde olduğu gibi, Yaani e-posta hizmetlerinde de giriş yöntemi aynıdır. Öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekir. Posta oluşturma ya da diğer adıyla mail adresi alma işlemlerini aşağıdaki başlık altında detaylı bir şekilde açıklayalım.

Yaani Mail Adresi Alma (Yaani Mail Oluşturma)

Yaani mail alma işlemlerine başlamak için www.yaanimail.com adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Daha sonra aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayın:

  • Yukarıda belirttiğimiz adrese giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan “Hesap oluştur” sekmesine tıklıyoruz.
  • Gelen sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz dolduruyorsunuz. Sayfaya yer alan tüm kutucuklar Türkçe olduğu için herhangi bir zorluk yaşamayacaksınız. “Devam” sekmesine tıklayarak ilerliyoruz.
  • Karşımıza çıkan sayfada güvenlik adımlarına ait bilgileri doldurmamız gerekiyor. “e-posta adresi”, “güvenlik sorusu” ve “güvenlik sorusunun cevabı” gibi sekmeleri dolduruyoruz. Bu kısımları hatırlayacağınız biçimde doldurun. Ayrıca kaydetmeyi unutmayın. Bu bölümde yer alan “Hızlı giriş”, “Kullanıcı girişi” ve “Kullanıcı sözleşmesi” kutucuklarını da işaretlemelisiniz. Bizim tavsiyemiz telefon numarası seçeneği ile güvenliği artırmanızdır.
  • Kullanıcı sözleşmesini onaylayarak devam ediyoruz.
  • Karşınıza çıkan sayfada “Hızlı Giriş” sekmesini göreceksiniz. Bu bölümde yer alan kutucuğa, telefon numaranızı giriyorsunuz. Bu hizmet yalnızca Turkcell abonelerine değil, diğer operatör kullanan abonelere de hitap ediyor.
  • Telefon numaranızı girdikten sonra sayfa sizden kullanıcı koşullarını onaylamanızı isteyecektir. Bu kutucuğu işaretliyoruz. Altta bir kutucuk daha var. Bu kutucukta Turkcell firmasından bilgilendirme e-postası alıp almak istemediğiniz sorulur. Bu kutucuğu dilerseniz işaretlemeyebilirsiniz.
  • Tüm bu adımları tamamladığınızda sistem sizden telefon onayı isteyecektir. Turkcell abonesiyseniz, SMS kart menüsüne gelen dört haneli kodu, sayfadaki kutucuğa girmeniz gerekir. Diğer operatörlerden birisini kullanıyorsanız, onay kodu SMS olarak size gönderilecektir. Doğrulama kodunu girip devam ediyoruz.
  • Sayfanın onay verdiğine dair işareti gördüğünüzde, Yaani e-posta hesabınız hazırdır demektir.

 

Yaani Mail Adresi Alma (Yaani Mail Oluşturma)

Yukarıdaki tüm adımları tamamladığınızda, Yaani mail aç işlemlerini tamamlamış olursunuz.

Yaani mail oluşturma işlemlerinde sorun yaşarsanız, yardım sekmesine giriş yapabilir ve sorununuzu iletebilirsiniz.

Yaani mail adresi alma işlemleri yukarıda anlatıldığı gibi son derece basittir.

Yaani Mail Ayarları

Yaani mail al işlemini tamamladıktan sonra, sıra geldi mail ayarlarının nasıl yapıldığına… Aşağıdaki adımları uygulayarak, e-posta adresinizi optimum hale getirebilirsiniz.

  • Mail sayfasında sol üstte bulunan kalem ikonuna basarak, e-posta oluşturabilirsiniz.
  • Ayarlar menüsüne gidin ve kişisel bilgileri sekmesine tıklayın. Bu bölümde imza oluşturabilir ve imza metni hazırlayabilirsiniz.
  • Profil fotoğrafınızı değiştirmek için ayarlar menüsüne gidin ve kişisel bilgiler bölümünü bulun. Bu başlık altında yer alan “+” sekmesine tıklayarak, mevcut bir fotoğrafınızı seçin. Aynı şekilde profil fotoğrafı da oluşturabilirsiniz.

Yaani Mail Ayarları

Sunucu ayarlarını yapmak için:

  • https://mail.yaani.com/settings adresine giriş yapın.
  • Karşınıza çıkan pencerede; ayarlar > senkronizasyon adımlarını takip edin. Burada Pop3 erişimi ve IMAP seçeneklerini göreceksiniz. Seçenekleri aktif hale getirin.
  • Hesap eklemek istediğinizde, @yaani.com ile bitmesine dikkat etmelisiniz.
  • Ayrıca IMAP server ayarlarının imap.yaanimail.com – port numarası 993 – SSL olmasına dikkat edin.
  • SMTP server ayarlarını; smtp.yaanimail.com – port numarası 587 – TLS olacak şekilde ayarlayın.
  • POP3 Server ayarlarını; pop.yaanimail.com – port numarası 995 SSL olacak şekilde düzenleyin.
  • Son olarak sertifika hataları bölümündeki tüm sertifikaları kabul et seçeneğini aktif hale getirin.

Yukarıda adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Yaani arama motoru ürünlerinden olan Yaani e-posta hizmetini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Gmail ile benzerliği sayesinde güvenli bir kullanıma sahiptir. Üstelik yerli bir üründür.

Mail hizmetini tüm tarayıcılarda sorunsuz kullanabilirsiniz. Ayarlar bölümünde kota bilginizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca kotanızın %90’ı dolduğunda sistem size uyarı gönderecektir.

Tıpkı Gmail ürününde olduğu gibi 50 MB’ye kadar mail gönderebilirsiniz. Bir e-postada en fazla 10 ek gönderebilirsiniz.

Tek seferde saat başı en fazla 100 kişiye mail atabilirsiniz. Bir günde ise en fazla 1000 kişiye mail gönderebilirsiniz.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu