İnternet Reklamları

Dijital Reklam Ajansları

Günümüzde internet hem bireysel hem de kurumsal yatırımlarda bir marka oluşturmak için belirli bir alana sahip olmanız gereken ayrı bir dünyadır. Bu dünyada da gerçek hayatta olduğu gibi rekabet ortamı mevcuttur.

Firmanızı markalaştırmak ve kurumsal bir kimlik kazandırmak istediğinizde internette gerçekleştirmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususların ilki web sitesi ise ikincisi de reklamdır.

Profesyonel anlamda internet ortamında en iyi şekilde kendinizi ya da firmanızı tanıtabilmeniz için size yol gösteren iş kolunu dijital reklam ajansları oluşturur. Yalnızca web sitesi değil, sosyal medya da dahil olmak üzere reklam yapabileceğiniz her alanı kullanmanız için size yardımcı olurlar.

Firmanızı geliştirmek ve yeni müşteri portföyü kazanmak istiyorsanız doğru bir dijital pazarlama stratejisine sahip olmanız gerekir. Dijital reklam ajansları markanızı nasıl ön plana çıkaracağınızı sizin için belirler ve uygulamanızı sağlar.

Dijital reklam ajanslarının sunduğu hizmetleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Web tasarımı
  • Sosyal medya danışmanlığı
  • Seo
  • Mobil uygulama
  • Dijital pazarlama
  • Performans pazarlama

Hedef kitlenize en doğru şekilde ulaşmanızı sağlayacak olan bu hizmetler firmanızın kısa sürede etkili bir şekilde tanınmasını sağlar.

Dijital Reklam Ajansı Nedir?

Dijital Reklam Ajansı Ne İş Yapar?

Uygun maliyetlerle profesyonel anlamda dijital reklam hizmeti sunan dijital reklam ajansları internet ortamının nasıl en verimli şekilde kullanılabileceği dair size yol gösterir.

Örneğin arama motorlarında firmanızın sektörü ile ilgili en çok aranan kelime gruplarını inceleyerek potansiyel müşterilerin en çok neyi merak ettiklerini ve nasıl doğru yönlendirilebileceklerini belirlerler.

Bu bilgiden yola çıkarak firmanızı tanıtırken en çok aranan kelime gruplarından ve sorulan sorulardan yola çıkılarak metin hazırlanır ve web sitenize, sosyal medya hesaplarınıza konulur.

Dijital reklam ajansları profesyonel ekipler ile çalışır. Farklı insanlara kolayca ulaşmanızı sağlayacak olan hizmetleri biraz açıklayalım:

Web Tasarımı

Yeni kurulan bir firmanın ya da eski bir firmanın yaşadığımız günlerde çağa ayak uydurması için öncelikli yapması gereken şey kendi profesyonel web sitesine sahip olmaktır.

Web sitesi sayesinde kurumsal bir kimlik oluşturarak markalaşır ve hem yerli hem de uluslararası alanda büyümenin olanağını yakalar.

Kurulacak olan web sitesi rakipleriniz arasında sizi ön plana çıkaracak şekilde belirli özellikler sayfalara eklenerek tasarlanır. Dijital reklam ajansları sizin beğeninizi dikkate alacak şekilde en verimli web sitesini sizler için tasarlar.

Sosyal Medya Danışmanlığı

Sosyal medya platformları özellikle pandemi döneminde hayatımızın büyük bir alanını kaplıyor. Firmalar için de bu platformlar oldukça önemli bir reklam alanı. Bu sebeple sosyal medyayı doğru kullanmak için firmalar profesyonel desteğe ihtiyaç duyarlar.

Dijital reklam ajansları firmaların ihtiyacı olan bu desteği onlara verir ve sosyal medya hesaplarını doğru ve profesyonel bir şekilde yönetmelerini sağlar.

Seo

İnternet dünyası sonsuz avantajlara sahip olduğundan ve her sektörde bir rekabet ortamı bulunduğundan önemli olan rakipleriniz arasında nasıl ön plana çıkacağınızdır.

Seo hizmeti internet arama motorlarında firmanızın ilk sıralarda çıkmasını sağlar. Kurulacak olan profesyonel web sitesinde bunu sağlayacak bazı özellikler yerleştirilir.

Doğru kod yazılımı, arama motorlarında en çok aranan kelimeleri kullanarak hazırlanan özgün metinler web sitenizin arama motorlarında ön plana çıkmasını sağlar.

Mobil Uygulama

Bir web sitesinin insanlara daha kolay ulaşması ve arama motorlarında üst sıralarda çıkması için yalnızca masa üstü bilgisayarlarda değil tablet ya da cep telefonlarında da kolayca açılabilecek şekilde mobil uygulamalara uyumlu olması gerekir.

Dijital reklam ajansları web sitenizi tasarlarken mobil uyumluluğunu sağlar ve böylece siz de yönetim panelinizi istediğiniz her an kolayca kontrol edebilirsiniz.

Dijital Reklam Ajansı Ne İş Yapar?

Dijital Pazarlama

Herhangi bir sektör için dijital pazarlama artık zorunluluk hale gelmiştir. Üreticiler mallarını pazarlarken, ticaret firmaları da yeni anlaşmalar yapmak için dijital ortamda profesyonel tanıtım ve reklama ihtiyaç duyarlar.

Günümüzde e-ticaret de önemli bir işkolu haline gelmiştir ve internet üzerinden satış yapan firma sayısı oldukça fazladır. Bu rekabet dolu ortamda profesyonel pazarlama yöntemleri konusunda dijital reklam ajansları yanınızda olur.

Performans Pazarlama

Performans pazarlama son yıllarda oldukça revaçta olan bir yöntem haline gelmiştir. Başarı oranına göre ödeme yapılması üzerine kurulu bu pazarlama yöntemi profesyonel şekilde yapılmalıdır.

Başarı oranlarının ölçülmesi ve rapor halinde sunulması dijital reklam ajansları hizmetleri arasındadır.

Dijital Reklam Ajansı Nasıl Kurulur?

Bir reklam ajansı kurmak için öncelikle ne tür bir ajans kurmak istediğinize karar vermelisiniz. Dijital reklam ajansları çok yüksek maliyetler harcanarak kurulan bir işkolu değildir. Freelance olarak evinizden de çalışabilirsiniz.

Karar verdikten sonra gerekli belgeleri hazırlayarak ilgili yerlere başvurabilirsiniz. Bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, yazıcı, fotoğraf tarayıcısı ve bilgisayar grafik programları gibi ofis malzemelerini satın almanız gerekir.

Daha sonra kartvizit ve broşür hazırlayabilirsiniz. Reklam piyasasının fiyat listelerini almak için gazete, dergi, televizyon ve her türlü medya kanallarıyla iletişime geçebilirsiniz. Böylece müşterilerinize reklam vermek istedikleri alan için ne kadar bütçe ayırmaları gerektiği konusunda bilgi verebilirsiniz.

İşiniz İçin En Doğru Dijital Reklam Ajansı Nasıl Seçilir?

Firmanız için seçeceğiniz dijital reklam ajansının iyi referansları olması ve sizin gibi diğer firmalarla çalışmış olması gerekir.

Size sunmaları gereken örnek projeler ile izlemek istediğiniz yolu belirlemenize yardımcı olurlar. Google ile iş ortağı olan ajanslar profesyonel yardım konusunda en iyi seçeneklerdir.

Sizin isteklerinize göre hareket ederek en iyi seçenekleri size sunabilirler ve işe başlandığında sizi adımlardan haberdar ederler. İş bitimi öncelikle size bir taslak sunarlar ve siz onay verirseniz taslak yayınlanır.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu