Web Tasarım

Modern Web Tasarımda Menu Tasarım Trendleri

Hepimiz çevrimiçi olarak navigasyonlar kullanırız. Web tasarım genelinde yaygındır ve özellikle tonlarca bağlantıya sahip siteler için faydalıdır.

Ama çalışan bir nav tasarlanması gerçek bir zorluk olabilir. Bu menüler için katı kurallar yoktur, bu nedenle başkalarının neler yaptığını incelemeniz ve projenize uygun bir şey yapmaya çalışmanız gerekir.

navigasyon trendlerine göz atalım ve geleneksel açılır menüleri nasıl alıp  bir adım daha ileriye taşıdıklarını görelim  .

Alt Kategoriler

Bir açılır menü sayfanın tamamına yayılabilir, bu yüzden bir açılır menüde genellikle en az 3-4 sütun sığdırabilirsiniz.

Çok benzersiz bir açılır menü türü kullanan Wayfair’e bir göz atın . Kategorilere ve hatta yatak odası> komidin gibi alt kategorilere göre göz atabileceğiniz “bölümler” bağlantısı vardır.

Bu bağlantının yanında, odaya göre göz atabileceğiniz “oda fikirleri” için bir açılır pencere bulunur. Bu açılır menüde, bağlantıların yanında resimler bulunur, böylece seçimlerinize göz atmak için çok daha kolay bir zamanınız olur.

Alternatif olarak başka bir e-ticaret mağazası  Puma’nın benzer bir sütun yapısı vardır.

Sütunların kendi başlıkları olduğuna dikkat edin ve bu bağlantıların geri kalanından farklıdır. İlk olarak Web tasarım sütun başlıklarına göz atabileceğiniz ve alt bağlantılara göz atabileceğiniz için gerçek bir sütun yapısı oluşturur.

Lucky Brand üzerinde benzer etki  vardır.

Tüm sütunları aynı renk şemalarına sahiptir, ancak farklı tipografi kullanırlar. Bu, daha hızlı Web tasarım gezinmeyi zorlaştırabilir, ancak yine de kullanılabilir.

Bir mega menüyle mücadele ediyorsanız, bağlantılarınızı önce daha derin kategorilere ayırmayı deneyin.

Görüntü ve Metin Karıştırma

Mümkün olduğunca tüm web sitelerine daha fazla resim eklemelisiniz.

Görseller, düzenli olarak gördüğümüz tüm metinleri kırmaya yardımcı olur.

Mega nav menüleri daha büyük ekranlarda daha iyi çalışır, bu yüzden resimler için yer olduğunu söylemesi güvenlidir.

Bir önceki yazımız olan Anlaşılabilir Web Siteleri başlıklı makalemizde Web Tasarım hakkında bilgiler verilmektedir.

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu