Web Tasarım

Web Tasarım Dersleri

Günümüzde internet dünyası her alanda hayatımıza girmiş durumda ve bir firmanız var ise dijital dünyada yer almanız kaçınılmaz. Marka oluşturma, kurumsal bir kimlik inşa etme ve hedef kitlenize en kısa yoldan ulaşabilmek için bir web sitesine sahip olmanız gerekir.

Kurumsal bir web sitesine sahip olmak için de profesyonel web tasarımcılara ihtiyaç vardır. Bu da yeni bir iş kolunun oluşmasına sebep olur. Web tasarım uzmanı olmak oldukça avantajlı ve iş kapasitesi yüksek bir sektördür.

Her şey online alana taşındığı için bir web tasarımcı nasıl olunur sorusunun cevabı da yine internet dünyasında çözüm buluyor. Online olarak alabileceğiniz birçok ders ve kayıt olabileceğiniz kurslar mevcut.

Bir web tasarımcı olmak için öncelikle tasarım dili bilmeniz gerekir. Java, Html, CSS gibi yazılımcı dillerini öğrenmek ilk şarttır. Teknik bilgiler her zaman gereklidir fakat bir de üzerinde çalışacağınız konu görsel bir alan olduğu için web siteleri üzerinde de birtakım çalışmalar yapmanız gerekir.

Örneğin görsel tasarım ile ilgili bilgiler edinmelisiniz. Web sitesinde layout nasıl yapılır yani yerleşim planı nasıl oluşturulur bunu öğrenmeniz gerekir. Hedef kitlesini nasıl etkileyebilirsiniz sorusu üzerinde durmanız gerekir.

Renkler bir tasarım için en önemli ögelerden biridir. Renkleri nasıl kullanacağınız, nerede hangi rengi kullanmanız gerektiğini çok iyi şekilde öğrenmeniz gerekir. Web tasarım programları çok çeşitlidir. Bu programlarla düzgün bir şekilde çalışabilmeniz için programlara dair bilgi sahibi olmalısınız. Web tasarım dersleri aldığınızda bu gerekli bilgileri aldığınızdan emin olmalısınız.

Ara yüz ve ön yüz geliştirici programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Kurumsal bir firmayla çalıştığınızda firmanın ürünlerini, hedef kitlesini ve kitleye aktarmak istediği yüzünü iyice öğrenmeli ve onlara alternatifler sunmalısınız.

Seo hizmeti ile ilgili her şeyi öğrenmelisiniz. Tüm bunlarda kendinizi geliştirdiğinizde web tasarımcı olmaya biraz olsun hazırsınız demektir.

Web Tasarım Aşamaları

Bir firma için kurumsal web sitesine sahip olmak önemli bir adımdır. Bu adımın gerçekleşmesi için bazı aşamalardan geçilmesi gerekir. Web sitesini tasarlarken şu adımlardan geçeriz:

  • Planlama
  • Sektördeki diğer firmaların araştırılması
  • Kod Yazımı
  • İçerik Oluşumu
  • Ara Yüz Tasarımı
  • Test Aşaması
  • Yayınlama

Web sitesinin tasarlanmasına başlamadan önce ne istediğinize karar vermelisiniz. Firma yetkilisi ve web tasarımcı burada birlikte çalışır. Eğer beğendiğiniz örnek tasarımlar varsa tasarımcı ile paylaşabilirsiniz. Web tasarım dersleri iletişiminize de kuvvetlendirmenizi sağlar.

Hedef kitle ve rakip araştırması da önemlidir. Hedef kitlesinin beklentileri nelerdir, rakiplerin yapmadığı ve çalıştığınız firmayı onlardan bir adım öne geçirecek özellikler nelerdir bunları öğrendiğinizde yaptığınız web tasarımının verimi çok yüksek olacaktır. Daha sonra teknik konular gelir ve kod yazılımı aşamasına geçilir. Burada da firmanın istekleri dikkate alınır.

Firma tek sayfa mı yoksa birkaç sayfa mı istiyor, sayfalar arası geçişler, menü, site haritası gibi özellikleri belirlemede dikkatle ilerleme sağlanır. Sitenin içeriği anlaşılır ve hedef kitlesini sıkmayacak şekilde olmalıdır.

Tasarım aşaması bittiğinde firmaya bir taslak sunulur ve onay vermesi beklenir. Onayı aldığınızda web siteniz yayınlanmaya hazır demektir.

Kodlama dilleri hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için acarnet.com/blog/kodlama-dilleri-hakkinda-detayli-bilgiler/ linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Web Sitesi Yazılım Dilleri

Farklı özellikler taşıyan birçok web web sitesi yazılım dilleri vardır. Bu yazılım dillerinden ne kadar çok bilirseniz sizin için o kadar avantajlı olur. Html, Css, Asp, Php, Java, Aspx, Cgi, SQL, MySql, Oracle yazılım dillerini oluşturur. Her bir yazılım dili bir web sitesi tasarımcısı için altın değerindedir.

Yazılım dilleri sayesinde bir siteyi tasarlarken içinde bulunmasını istediğiniz özellikleri ekleyebilirsiniz. Bu özellikleri istediğiniz zaman değiştirebilir ya da yenilerini ekleyebilirsiniz. Eğer kod yazılımını bilmiyorsanız istediğiniz gibi bir site oluşturmanız imkansızdır.

Bir web sitesinin profesyonel olması için yukarıdaki yazılım dillerinden en az birini kullanarak tasarlanmış olması gerekir. Web tasarım dersleri aldığınızda sizin için en değerli olacak bilgiler yazılım dilleridir.

Bu yazılım dilleri sayesinde hedef kitlesine daha çabuk ve daha iyi bir şekilde ulaşım sağlanır ve aynı anda milyonlarca kişi siteyi açıp içerisinde gezinebilir.

Html ve Css Kodlarının Önemi

Html sayesinde bir web sitesinde metin, video, görsel içerikler konumlanıp kullanılabilir. Bu da kurumsal bir web sitesi için olmazsa olmaz özelliklerdir. İnternetteki web sitelerin hepsinde Html yazılımı mevcuttur. Bu sebeple öğrenmeniz gereken ilk yazılım dili odur.

Html bilmeyen web tasarımcı olmaz ve web sitesini günümüze uyarlaması imkansızdır. Html öğrenmek için online kurslara yazılabilir ve pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Css yazılım dili web sayfamızın görsel özelliklerini düzenlememizi sağlar. Menü, buton, renkler, arka planlar, boyutlar, konumlar tüm görsel ögeler bu kod yazılımı sayesinde düzenlenir. Renkleri, boyutları, yapıları değiştirmemizi ve yenilerini eklememizi sağlar. Css her web tasarımcının öğrenmesi gereken ikinci en önemli koddur.

Online Eğitim Alabileceğiniz Web Tasarım Siteleri

Online Eğitim Alabileceğiniz Web Tasarım Siteleri

Web tasarım dersleri almak için pek çok online ders sitesi mevcuttur. Learn Layout, Code School, Aquent Gymnasium, Envatotuts+ siteleri en ünlü ve en iyileridir. Learn Layout genellikle web tasarım konusunda bilgi sahibi olup kendini geliştirmek isteyen insanların katıldığı bir programdır.

Her ders sitesi size sıfırdan kod yazmayı, web tasarımının inceliklerini ve gerektirdiklerini öğretir. Bu derslere girebilmek için öncelikle bilgisayarı kullanmayı asgari düzeyde biliyor olmanız gerekir.

Derslerde ilerledikçe deneme web sayfaları yaparak kendi portföyünüzü oluşturmaya başlayabilirsiniz. Web tasarımcıları freelance olarak da çalışabilme fırsatına sahip olduğu için dilerseniz bu işi evinizden de yapabilirsiniz.

Profesyonel anlamda web sitesi nasıl yapılır öğrenebilmek için ilk yapmanız gereken kod yazılımlarını öğrenmek ve internet dünyasına çok iyi şekilde hakim olmak.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

Profesyonel bir çalışma yaptırmak için iletişim formumuzu doldurarak teklif alabilirsiniz.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    6 Yorum

    1. Merhaba, dersleri inceleyeğim. Makaleniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Aklıma bazı sorular takıldı, bu konuda sizden nasıl bir destek alabilirim? cevabınızı bekliyorum, teşekkürler…

      1. Gökhan Bey Merhabalar

        Bu konuyla alakalı bizimle iletişime geçerseniz size daha iyi hizmet verebiliriz.

      1. Meltem Hanım Merhabalar

        Web tasarım derslerini sizlerin araştırdıkları bilgilere göre değişiklik gösterebilir. Yani kalite bakımında en ince ayrıntısına kadar inen bir site ve diğer tarafta kısa ve umursanmayan bir bilgiler paylaşan site olabilir. Bunlarla alakalı bizimle iletişime geçeseniz size daha iyi hizmet verebiliriz.

    2. Merhaba, Web tasarımda Html ve Css kodlarının önemi nedir? İnternet üzerinden web tasarım dersleri almak istersen hangi sitelerden bakmalıyız?

      1. Merhabalar Taner Bey,
        Html web sitenizini oluşturman için css oluşturduğunuz sitede renk yazı gibi şeyleri düzenlemenize yaramaktadır. İnternet üzerinden web tasarım dersleri almak için örnek vermek gerekirse Code School, Aquent Gymnasium gibi sitelere bakabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Göz Atın
    Kapalı
    Başa dön tuşu