Web Tasarım

Web Tasarım Nedir?

Web tasarım nedir? Genel anlamda “wep nedir “ ve “tasarım nedir ” kelime öbeklerinden oluşmuştur. Web kelimesi ,internetten herkesin ulaşabileceği bir ortamı, tasarım kelimesiyse, görsellerden oluşturulmuş dizayn anlamı taşımaktadır.

Web Tasarım Nedir Kısaca?

Web tasarımı nedir? Yani web sitesi nedir. Kısaca sorusunu detaylı cevaplayacak olursak; Kurumların ve şirketlerin,  tanıtıcı, bilgi edindirici veya satış amaçlı, internet ortamında yayınlanmak üzere hazırlanmış; yazı, resim, video ve görselden oluşan sayfalara, web tasarım nedir ? Sorusunun cevabıdır.

İngilizcede “web design nedir “ diye de söylenen bu kelime, Türkçe’ye çevrildiğinde wep tasarım nedir? Şeklinde telaffuz edilmektedir. Aslında bu kelime öbeğinde sadece tasarım kelimesi Türkçedir. Web kelimesi de, Türkçe de karşılığı türetilmediğinden, İngilizce olarak dilimizde kalmıştır.

Yani web tasarım vikipedi açıklamasına da baksanız veya hangi dilde olursa olsun web tasarım nedir? Sorusu, internet ortamında hazırlanmış sayfaları anlatmaktadır.

Web tasarımcı olmak isteyen veya web tasarımı nasıl yaparım diye merak edenler için oluşturduğumuz bu kaynağı keyifle okumanız dileğiyle.

Web Tasarımın Temelleri

Web tasarım dersi konularında genellikle anlatılan temeller, genelikle site kodlama veya aynı anlama gelen web kodlama çalışmalarıyla ilgilidir.

Okullarda öğretilen  web tasarım temelleri final sorularında ve web tasarım css sınav sorularında  da çıkan konular maddeler halinde aşağıdaki gibidir.

  • Html
  • Css
  • Kodlama Dili( Php, Apsx, Delphi vs.)
  • Hosting
  • Alan Adı

Eğer wep master olamak (web tasarımcı olmak) ve web tasarım öğrenmek  istiyorsanız. Web tasarımı ve kodlama yapmak için bu temelleri öğrenmelisiniz.

Web Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar?

Web tasarım nedir? sorusunun anlamını açıkladıktan sonra, web tasarım ne işe yarar? Ne iş yapar? Bu konun üzerinde duracağız.

Web sayfaları şirketlerin veya kurumların; satış, bilgi, tanıtım amaçlı; hedef kitleye ulaşmak için kullandıkları bir araçtır. Örneğin bir şirketi ele alalım; bir kurumsal web tasarım hizmetleri onun için ne işe yarar?

  • 7/24 reklam ve tanıtım mecrasıdır.
  • Ürün ve hizmetlerinizin satışına katkı sağlar.
  • İmajınızı yükseltir.
  • Müşteri potansiyeliniz artırır.
  • Hedef kitleyle etkileşim kurmanızı sağlar.
  • Güven algısı oluşturur.
  • Seo optimizasyonları yapılarak, arama motorlardan iş dönüşü yakalamanıza yardımcı olur.
  • Rakiplerinizden farkınızı ortaya koyar

Web Tasarım Nedir Nasıl Yapılır?

Web sayfası nedir? Konusunu öğrendikten sonra web tasarım hakkında, bilgi daha fazla verecek olursak, web tasarım nasıl yapılır? Sorusunu da cevaplamamız gerekir.

Web sitesi yazılımı ve tasarımı için çalışmaların belli bir aşama ve düzende, uzman kişiler tarafından yapılmış olması gerekir.

Bu uzman kişiler, bir ekip çalışması yaparak ortaya kaliteli web tasarım çalışmaları çıkarabilirler.

Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

Görsel web tasarımı çalışması, web tasarım programları yardımıyla, belli bir süreç ve aşamalardan geçtikten sonra ortaya çıkar. Bu aşamalar web tasarım nedir? Sorusunun maddelenmiş haldir; Web tasarım nasıl yapılır örnekleri ile açıklayacak olursak;

  • Sektör ve rakipler incelenir.
  • Oluşturulacak tasarım iskeleti kağıda çizilir.
  • Kağıda çizilmiş ana sayfa ve iç sayfa tasarım iskeletleri, programlar yardımıyla görsele dökülür.
  • Görsele dökülmüş tasarımın html ve css kodlamaları yapılır.
  • Web yazılım işlemi  bittikten sonra eğer, herhangi bir cms içerik yazılımına entegre edilecekse, entegrasyonu gerçekleşir.
  • Yazı, görsel, video, pdf vs. tüm içerikler siteye girilir.
  • Bu işlemlerden sonra tüm seo optimizasyonları yapılır.
  • Test aşamasından sonra site yayına verilir.

Web Yazılım Nedir?

Web yazılım internette yayınlanmak üzere hazırlanacak web sayfalarının tüm fonksiyonel alt yapı yazılımlarına web yazılım denmektedir.

Web sitesinin tasarım ve dizayn çalışmaları bitikten sonra, web programcılığı tarafına geçilir. Web yazılım projelerinde ağırlık Php kodlama dili kullanılmaktadır. Bu kodlama diliyle sitede önceden kurgulanmış tüm yazılımsal modülleri oluşturulur.

Web Tasarımcılığı

Profesyonel web tasarım kavramının anlamının yanında birde web tasarımcılığı hakkında bilgi vermemiz ve web tasarımcılığı nedir? Konusunu  detaylı bilgi verecek olursak.

Web tasarımcılığı şirketlere ve kurumlara hazırlanacak olan, web sayfaları web tasarımcısı tarafından yapılır.  Bu web tasarımcıda belli bir uzmanlıkta ve web programcılığı dalı eğitimi almış olmalıdır.

Web Tasarımcısı Ne İş Yapar?

İngilizcede web designer nedir? Olarak da bilinen web tasarımcısı nedir? Kavramı kurumların ve şirketlerin tanıtıcı, bilgi amaçlı veya satış amaçlı web sitelerini (web design) hazırlayan kişilerdir.

15 YILLIK WEB TASARIM AJANSI TECRÜBESİYLE

%100 SEO Uyumlu, Özel Sitesi İçin Teklif Al!

    Web Tasarım Nedir? Sıkça Sorulan Sorular

    Bilişim Web Tasarım Nedir?

    Web tasarım ne demek? Web tasarım nedir? Konularında bahsettiğimiz üzere bilişim web tasarım nedir? Konusu da aslında benzer tanımdır. Bilişim web tasarım şirketlerin ve kurumların, hedef kitleye ulaşmak için web ortamında oluşturdukları sayfalardır.

    Web Tasarımı ve İnternet Nedir?

    İnternet ortamı ve web tasarımı ayrı olarak düşünemeyiz. Çünkü hazırlanan her web sayfası, internette yayınlanmak üzere hazırlanır.

    Web tasarımı kurum ve şirketlerin tanıtıcı, bilgilendirici veya satış amaçlı hazırlanmış sayfalardır. İnternet ise bu sayfaların yayınlandığı ortamdır.

    Web Tasarım Neden Önemli?

    Web tasarım sayesinde şirketler ve kurumlar, internet ortamında 7/24 yayın yapabildikleri için bu konu çok önemlidir.

    Web Tasarımı ve Kodlama Nedir? Ne İş Yapar?

    Web tasarımı çalışması, internet ortamında yayınlanmak için, hazırlanmış görsel sayfalardır. Kodlama ise, bu web sayfaların hazırlanışında kullanılan dillerdir. Bu iki unsur web sitesinin doğru çalışmasını sağlar.

    Web Tasarımcı Olmak İçin Hangi Bölüm?

    Aslında web tasarımcı olmak, doğuştan görsel yetenekleri olan kişilerde daha çok gözlenmekte. Çünkü bu meslekte kişinin görsel bakış açısı iyi değilse, çok kaliteli dizaynlar ortaya çıkaramayabilir.

    Türkiye de web tasarımcılığı yapmak için, lise seviyesinde web tasarım bölümüne, sonrasında da üniversitede bilgisayarla ilgili bir bölümü bitirmeniz gerekir. Tabi buda yetmez, okuldan daha çok kendinizi bu alanda bireysel olarak yetiştirmenizde çok önemli.

    Web Geliştirme Uzmanı Nasıl Olunur?

    Ağılıklı olarak 11. sınıf web tasarım bölümünde okuyan öğrencilerin bize sorduğu web geliştirme uzmanı konusunun cevabı olarak; Bu uzmanlık dalının teorik anlamda eğitimini almanız gerekir. Bunun yanında sürekli bilgisayardan da web tasarım uygulama örnekleri inceleyerek sizde ona benzer çalışmalar yapamalısınız.

    Web Tasarım ve Kodlama Bölümü Ne İş Yapar?

    Web tasarım şirketlerinde, kodlama bölümü olarak denilen aslında yazılım bölümüdür.  Bu bölüm, tasarım halinde yapılmış çalışmayı html, css ve herhangi bir kodlama diliyle yazılma dökülmesini yapar.

    Grafik Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

    Grafik nedir kısaca anlatmamız gerekirse. Grafik tasarım web ortamındaki görsellerin, programlar yardımıyla bir dizayn verilmesine grafik tasarım denir. Bu çalışmalarda internet sitesi, dergi, katalog vs. gibi çalışmaların yapımında kullanılır. Grafik tasarım ağırlıklı Adobe’nin programları yardımıyla , ya kendi hazırladığınız tasarımlar ya da yabancı grafik tasarım sitelerindeki hazır çalışmalar üzerinden yapabilirsiniz.

    Tasarımcılık Tasarım Nedir?

    Tasarim nedir? Tasarım ne demek kısaca? Dediğimiz zaman. Herhangi bir objenin görsel dizaynına denir. Tasarımcılık ise bu objeyi dizayn veren kişiye denir.

    Tasarım Uzmanı Ne iş Yapar?

    Tasarımcı kimdir? Diyecek olursak ; Web sitelerin görsel, dizaynlarını oluşturma işlemlerini tasarım uzmanı yapar.

    Tasarım Alanları Nelerdir?

    Liselerin tasarım alanları olarak web tasarım bölümleri mevcuttur. Üniversitelerin grafik tasarım veya iletişim tasarım bölümlerinde bu eğitimler verilmektedir.

    Teknoloji Tasarım Nedir?

    Teknoloji tasarımın tanımı; Yapılan tasarımın genel özellikleri bakımından, tasarımların günümüz teknolojisine uyumlu tarzda yapılması işidir. Teknoloji tasarımının amacı, ise yapılan tasarımlarının günümüz teknolojisiyle çalışmasında aksaklık yaşanmaması içindir.

    Görsel Tasarım Nedir?

    Görsel tasarım resimlerin,şekillerin, objelerin, kullanıcı üzerinde ki duygu ve düşüncelerinde seçiciliğe sebeb olacak çalışmalardır.

    Web Tasarım Uzmanı Nedir?

    Web tasarım uzmanı internet ortamında yayınlanmak üzere hazırlanmış web sayfalarını oluştururlar.

    Web Tasarımcısı Ne Kadar Maaş Alır?

    Web tasarımcı, uzmanlığına göre 3.000-10.000 Tl arası maaş alabilmektedir.

    Alper Acarlı

    Acarnet'te Entrepreneur

    İlgili Makaleler

    2 Yorum

    1. Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Web tasarımı yapılırken içerik ve tasarımlara neden bu kadar çok önem verilmektedir? Web tasarımda öncelikler nelerdir?

      1. Erhan Bey Merhabalar.
        Web tasarımın en önemli konularından bir kaçıda içerik ve tasarım bölümüdür. Çünkü internet kullanıcıları web sitenize giriş yaptıklarında ilk olarak sitenizdeki tasarıma ve nasıl bir içeriğie sahip olduğunuza bakmaktadır. tasarım ve içeriği kötü olan bir web sitesinde internet kullanıcıları fazla vakit geçirmezler. fazla vakit geçirilen web sitesinde arama motorlarıda web siteyi ilk sıralarda tutmaktadır.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu