Web Tasarım

Web Tasarım Teklifi Alırken Dikkat Edilecekler

Kurumsal bir firmasınız ve kaliteli bir web sitesine ihtiyacınız var. Web tasarım fiyat teklifi almak için ajans arıyorsunuz.

Peki web tasarım fiyat teklifini neye göre alacaksınız, biliyor musunuz? Ya da şöyle diyelim. İyi bir web tasarım ajansıyla çalışmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Web tasarım fiyat teklifini nelerin etkilediğini hemen anlatmaya başlayım o halde…

Site Özel Tasarım mı? Hazır Tasarım mı?

Site Özel Tasarım mı? Hazır Tasarım mı?

Web tasarım ajanslarının birçoğu müşteriye özel tasarım yapar. Aslında yapmak zorundadır. Çünkü yapılan işe göre ücret alırlar. Ancak bazı ajansların hazır tasarımları müşteriye kabul ettirmeye çalıştıklarını biliyoruz.

Sitenin özel tasarım olması demek, tasarımın her aşamasında müşteriyle iletişimde olmak demektir. Ayrıca özel tasarım tamamıyla tasarımcının teknik bilgisi ve hayal gücüne göre şekillenir. Tabi ki özel tasarım web siteleri, bir ekip tarafından hazırlanır. Dolayısıyla ekibin hayal gücü demek daha doğru olacaktır.

Hazır web site tasarımlarında ise müşteriye bir şablon sunulur. Müşteri önceden sitesindeki tüm tasarım unsurlarını görür ve ona göre karar verir. Bu yüzden hazır tasarımın fiyatları, özel tasarımdan daha düşüktür. Hazır tasarım web sitelerinin bazı özellikleri geliştirilebilir. Ancak çoğu bölümü geliştirilemeyeceğinden dolayı gelişimi sınırlıdır.

Özel tasarım ise öyle değildir. Sınırsız geliştirme imkanına sahiptir. kodlama ile oluşturulduğu için herhangi bir değişikliğin web tasarım ajansında bildirilmesi yeterli olacaktır.

Kullanılacak Teknolojiler Nelerdir?

Özel web tasarım bir web sitesinde hangi teknolojilerin kullanıldığı önemlidir. Mesela hangi kodlama dili ile yazıldı?

Genelde web sitesi tasarımında HTML, PHP ve CSS programa dilleri kullanılır. Daha doğrusu en son teknoloji tasarım dillerinin saydıklarımız olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca tasarımda güvenlik önemlidir. Web tasarım ajansınız, sitenizin güvenliği için hangi güvenlik yazılımlarını kullanıyor, bunu bilmeniz gerekir. Bize göre bankaların kullandığı güvenlik yazılımlarına benzer yazılımların kullanılması yararlı olacaktır. Tabi ki her kullanılan yeni teknoloji, internet sitesinin fiyatını da artıracaktır. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Bir diğer önemli konu da iletişim teknolojilerinin web sitelerinde kullanılmasıdır. Bildiğiniz üzere kurumsal firmaların, halkla ilişkiler bölümü vardır. Kurumsal bir firmanın internet sitelerinde ise canlı destek butonları ya da hatları, halkla ilişkiler görevi görür. Aynı şekilde sosyal medya butonlarının da aynı işlevi gösterdiğini söyleyebiliriz.

Bir de CMS paneli var tabi ki. İçerik yönetim panelinin gelişmiş olması da bir internet sitesinde önemli bir konu, çünkü bu paneli birçok kişinin kullanması gerekebiliyor ve bu yüzden kullanışlı olması gerekiyor.

Yani web tasarım fiyat  teklif metninde bu tür teknolojilerin bulunup bulunmadığını mutlaka kontrol edin.

Web Sitesi Yönetim Paneli Var mı?

Web Sitesi Yönetim Paneli Var mı?

Site paneli tamamen size ait bir alan. Bu alanı dilediğinizi gibi kullanabilmeniz gerekiyor. bunun için de web tasarım firmasının yönetim panelini olabildiğince sade tasarlaması önemli. Hatta tüm site tasarımı tamamlandıktan sonra size kısa bir eğitim de vermesi gerekiyor.

Çünkü tasarım tamamlandıktan sonra sitenin işlerini yapmak size düşecek ve belki de birçok işlem gerçekleştireceksiniz. Mesela sitedeki resim ve videoları değiştirmeniz ya da düzenlemeniz gerekecek. Ürünleriniz hakkında makale girmeniz gerekecek ve daha birçok şey…

Yönetim paneline belirleyeceğiniz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacaksınız. Hatta web sitenizdeki bilgileri yedeklemeniz gerekecek. Bu yüzden site yönetim paneli önemli…

Web Tasarım Yapım Süresi Ne Kadar Olacak?

Web tasarım fiyat  teklifi doc formatında sizlere sunulduğunda, içerisinde tahmini tasarım süresini de bulacaksınız.

Tabi ki web tasarım ajansları aslında net bir süre verirler. Ancak ne olarak belirlenen süre optimum süredir. Çünkü tasarım aşamasında çıkabilecek aksiliklerden dolayı süre uzayabilir, ya da müşterinin bazı isteklerinin yerine getirilmesi, tüm planı alt üst eder ve sürenin uzamasına neden olabilir. Bu tarz konulardan dolayı aslında bitiş süresinin üzerine ihtiyat süresi eklenir. Yine de web tasarım fiyat teklifi formunda tamamlanma süresinin olup olmadığına dikkat edin.

Web Sitesi SEO Uyumlu Olacak mı?

Bu konu aslında oldukça önemlidir. Her firma sektörde görünür olmak ister. İnternet ortamında görünür olmanın baş şartlarından birisi de web sitesinin SEO uyumlu olmasıdır. Yani arama motorları kriterlerine uyumlu olması…

Arama motorunu yalnızca Google ile sınırlamak doğru değildir. Yahoo, Bing, Yandex gibi arama motorlarına da uyumlu olması, internet siteniz için avantajlı olacaktır.

Site kodlamasının baştan SEO uyumlu olması gerekiyor. Yani sitede kullanılan resim ve videoların boyutları, yazı fontu, menülerin yerleşimi ve sitenin mobil uyumlu olup olmaması gibi…

Ayrıca sitenin açılış hızı da önemli… Siteniz 5 saniyenin üstünde açılış hızına sahipse zaten baştan kaybediyorsunuz.

Güvenlik yazılımlarının da sitede bulunması gerekiyor. Mesela sitenin Google tarafından güvenli olarak onaylanması gerekir.

Site kodlaması yapıldıktan sonra, gerekli olan anahtar kelimeler ve etiketlerin de web sitesinde yer alması gerekir. Çünkü kullanıcılar, bu anahtar kelimeler ve etiketler sayesinde web sitesini arama motorlarında bulacaklardır.

İçerikler Özgün Hazırlanacak mı?

İçerikler Özgün Hazırlanacak mı?

Site tasarımı için web tasarım fiyat teklif formu doc ortamında size verildiğinde web sitesinde bulunması gereken içeriklerin özgün olup olmadığının da yer almasına dikkat etmeniz gerekiyor.

İçerik derken yalnızca yazılı olanları kastetmiyoruz. Video, resim, logo gibi içerik unsurlarının da yalnızca sitede bulunması önemli. Yani daha önce başka bir yerde kullanılmamış olması gerekiyor.

Garanti Veriliyor mu?

Tasarım ajansları web tasarım fiyat teklifi pdf formatındaki sözleşmede mutlaka yaptıkları işe garanti verirler.

Garanti demek, sözleşmede yer alan işin tamamının mutlaka yerine getirilmesi demektir. Ne eksik, ne de fazla…

Ayrıca tasarım ajansları SEO ve performans açısından da garanti verebilirler.

Sonrasında Destek Alabilir miyim?

Web tasarım  fiyat teklif örneği tasarım sonrasındaki destek işlemlerini de kapsamalıdır.

Sitenizi kullanmaya başladıktan sonra, bazı aksilikle çıkabilir. Ya da yanlış yaptığınız bir işlemden dolayı, sitenizin yapısı bozulabilir. Bu gibi durumlarda, web sitesini yaptırdığınız firmadan destek almanız gerekir.

Özellikle müşteriler, web sitelerinde girmemeleri gereken yerlere girerler ve kod yapısını bozarlar. Bazen de silinmemesi gereken dosyaları silerler.

Müşterilerin web sitesi ile ilgili anlamadığı yerlerde olabilir. sonuç olarak her koşulda web sitenizle ilgili teknik desteğe ihtiyacınız olacak.

Web Tasarım Fiyat Teklifi Örneği

Kurumsal web site fiyatları, diğerlerinden daha pahalıdır. Çünkü yapılacak olan işlemler daha çoktur ve daha profesyonel bir çalışma gerektirir.

Web sitesi tasarlatmadan önce web tasarım fiyat teklif örneği incelemenizde yarar var. Böylece teklif metni ile ilgili bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Web tasarım fiyat teklifi örneği genel olarak standart olmasına karşın, bazı firmalarda küçük değişikliklerle müşterilere sunulabilir.

Acarnet firmasından Web tasarım fiyat teklifi al seçeneği ile fiyat teklifi alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitemizin iletişim bölümünden bizlere ulaşmak olacaktır.

Web sitesi fiyat teklifi örneği, web sitenizi yaptırmaya başlamadan önce sizlere iyi bir fikir verecektir.

Aşağıda web sitesi tasarım teklif örneği vereceğiz. Böylece web tasarım sözleşmesi ve fiyat teklifi örneği hakkında detaylı bilgiye sahip olacaksınız.

Web Tasarım Fiyat Teklifi Örneği

Alper Acarlı

Acarnet'te Entrepreneur

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu