Web Tasarım

Web Tasarım Şirketleri

Pazardan bir meyve ya da sebze alırken ne yaparsınız? Tabi ki seçersiniz. Peki neye göre seçersiniz? Alacağınız meyve ve sebzenin tüm özelliklerini biliyorsanız, seçim yapabilirsiniz. İşte Web tasarım şirketleri seçimi yaparken de, şirketlerin özelliklerini bilmeniz gerekir. Yani iyi bir web tasarım şirketi, hangi özelliklere sahip olmalıdır, sorusunun cevaplarını biliyor olmanız gerekir. Bilmeyenler için biz aşağıda, maddeler halinde sıralayalım:

  • İyi bir tasarım şirketi öncelikle ulaşılır olmalıdır. Düşünün ki şirketle anlaşmanızı yaptınız ve düzenli olarak bilgi alışverişinde bulunmak zorundasınız. Ancak şirketten düzgün bir geri dönüş alamıyorsunuz ve iletişim oldukça zorlu oluyor. Bu durum hem işinizin daha da uzamasın, hem de kaliteden uzak bir iş teslim almanıza neden olacaktır.
  • Şeytan ayrıntıda gizlidir derler. Gerçekten de web sitesi tasarımında geçerli bir sözdür. Tasarımı tasarım yapan ayrıntılardır. Çalıştığınız şirketin de detaylara ne derece önem verdiğini tespit etmelisiniz. Bunu nasıl yapacağım diye sorarsanız, şirketin daha önce yapmış olduğu çalışmaları incelemeniz yararlı olacaktır.
  • “ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz” atasözünden yola çıkarak, web tasarım şirketlerinin daha önceden hizmet verdiği müşteri yorumlarını inceleyin. Yani referanslarına bakın.

 

En İyi Web Sitesi Tasarımı Ajansları

Web Tasarım Şirketleri Türkiye’nin en deneyimli üyelerinin yer aldığı, Altın Örümcek yarışmasında, web tasarımı dalında başarılı olan ajansları inceleyebilirsiniz. https://www.altinorumcek.com/ adresinden, geçmiş yıllarda başarılı olan en iyi web tasarım firmaları ve daha fazlasını inceleyebilirsiniz.

En İyi Web Tasarım Firmaları

Web Tasarım Fiyatları

Tasarım fiyatlarıyla ilgili doğrudan bilgi veremeyiz. Ancak fiyatlar hakkında sizlere fikir verebiliriz. Hazır yapılmış temalara cüzi bir ücret ödeyerek, işinizi görebilirsiniz ya da kodlama ile web tasarımı yaptırarak, ileriye yönelik sorun yaşamazsınız. Tercih sizin!

Web tasarım fiyatları,

Web Tasarım Şirketleri tasarımı yapan firma ya da kişiye göre farklılık gösterir. Ne istediğiniz de fiyatları etkileyen unsurlardan bir tanesidir. Seçim yapılan özelliklerin sayısına göre ve yapılan işin zorluk derecesine göre de fiyatlar değişebilir. Kaliteli bir çalışmanın bedeli elbette pahalı olacaktır. Ancak bir kere ödeyeceğiniz fiyattan, uzun bir süre memnun kalacaksınız.

Web Tasarım Fiyatları

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Benzersiz olmalıdır ve tamamen kullanıcı odaklı tasarlanmalıdır. Bu konuda internet üzerinden bulunabilecek birçok örnek var ve bu örneklerin incelenmesi yararlı olacaktır. Web sitesi tasarımı yaparken, aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz de yararlı olacaktır:

  • İşe web sitelerini inceleyerek başlayın. Böylece, site tasarımının neler içerdiğini net bir şekilde anlayabilirsiniz. Ana sayfa yerleşimleri, görsellerin kullanımı ve sayfa düzeni hakkında kafanızda bir şablon oluşturun.
  • Güçlü bir hosting hizmetine ihtiyacınız olacak. En iyi hosting hizmeti sağlayan firmaları tercih edin.
  • Alan adı önemlidir. Bir anlamda imza gibidir. Doğru alan adı seçimi yapıldığında, tasarım işinin detayları hariç olmak üzere işin yarısını tamamladınız demektir.
  • WordPress tabanlı içerik yönetim sistemi sayesinde, kodlama bilmenize gerek kalmadan, site tasarımı yapabilirsiniz. Sitenizin çatısını oluşturduktan sonra, geriye site tasarımı için en önemli unsurlardan olan içerik kalıyor.
  • Siteye düzenli olarak içerik yüklemelisiniz. Tabi ki bahsettiğimiz metin tarzı içeriklerdir. Düzenli olarak günde 1 adet içerik sayesinde, arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz. Ayrıca video ve görsel içeriklerin temel olarak kullanıcı odaklı olması ve düzenli olarak güncellenmesi gerekecektir.

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Web Tasarım Şirketleri İstanbul

Web Tasarım Şirketleri Tasarım alanında, İstanbul ilinin daha gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Acarnet web tasarım şirketi olarak, web tasarım konusu da dahil olmak üzere, birçok bilişim konusunda sizlere kaliteli hizmetler vermeye devam ediyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, sizleri teknoloji ve bilişimle ilgili her konuda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Faydalı ve bilgilendirici içeriklerimize, https://www.acarnet.com/blog/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Web Hizmeti Ticaret Limited Şirketi

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, kurumsal tasarım hizmeti vermek ve web tasarım şirketi olamak büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Bireysel olarak tasarlanan sitelere oranla, kurumsal sitelerde daha çok detay ve daha unsur yer alıyor. Kurumsal web hizmeti sağlarken, tasarımcıların daha çok kaygı taşıdıklarını söyleyebiliriz. Nedeni ise kurumsal kimliğe zarar vermeden ve bu kimliği tam olarak yansıtacak çalışmaların yapılmasındaki zorluklardır. Web tasarım firması, kurumsal web hizmeti ticaret limited şirketi konusunda çalışma yapmadan önce, kurumsal web tasarım şirketinden tüm bilgileri eksiksiz olarak temin etmelidir. Bu bilgilerin dışında, iyi bir kurumsal site hizmeti sağlayabilmek için, aşağıdakilerin yapılması gereklidir:

  • Hedeflerin iyi belirlenmesi gereklidir. Kurumsal firmaların, web sitesinden beklentilerinin ne olduğu iyi anlaşılmalıdır.
  • Hedef kitle tam olarak tespit edilmelidir. Kurumsal firmaların en önemli amacı, ticari faaliyetlerinin sürekli olarak devam etmesidir. Bunun için de sürekli müşteriye ihtiyaçları vardır. Sürekli müşteri de tam olarak firma için yarar sağlayacak kişilerin tespit edilmesi ve kazandırılması ile olur.
  • Ana sayfa, diğer ticari işletmelerde olduğu gibi, kurumsal firmalarda da vitrin niteliğindedir. Kurumsal firma hakkındaki ilk izlenim, ana sayfa sayfada belirlenir.
  • Kurumsal firma web tasarımında motto (etkili slogan) oldukça önemlidir. Kurumsal firmanın zekasını ve faaliyet gösterdiği iş kolundaki hakimiyetini gösterir.
  • İstatistikler ve geri dönüşlerin takip edilmesi, yüksek oranda kontrol sağlar. Site için yapılan çalışmaların eksik ve hatalı yönlerinin daha net görünmesini sağlar. Geri dönüşler analiz edilmeli ve site yapılacak olan değişikliklerle daha iyi hale getirilmelidir.
  • Hakkımızda sayfası etkileyici olmalıdır. İnsanlarımız etkili hikayeleri severler. Birçok kişi, başarılı kişilerin ya da firmaların hikayesini ve yaşadığı zorlukları dinlemeye bayılır. Bu yüzden etkili bir hakkımızda sayfası oluşturulması gerekir.
  • Ürün ve hizmetler ile ilgili düzenli olarak kaliteli içeriklerin sitede yer alması ve sürekli olarak güncellenmesi gereklidir. Arama motorlarında konu başlıkları ile arama yapan kullanıcılar, muhtemelen oluşturduğunuz içerikleri ilk sayfada göreceklerdir. Burada önemli olan insanlara bilgi veren faydalı içeriklerin, sürekli olarak sitede yer almasıdır.
  • Güçlü bir web altyapısı ve mükemmel bir içerik yönetim sistemi ile sorun yaşamazsınız. Tasarımda mutlaka içerik yönetim sisteminin yer alması ve kolay yönetilir olması gerekir.
  • Siteniz mutlaka mobil uyumlu olmalıdır. Günümüzde birçok kişinin interneti akıllı telefonlarda kullandığı düşünüldüğünde, sitenizin mobil uyumlu olması sayesinde, daha görünür hale gelmeniz kaçınılmaz olacaktır. Zaten fiziksel olarak yapılan reklam çalışmalarının amacı da, daha fazla görünür olmaktır.

14.11.2019 Tarihinde Güncellenmiştir.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Merhaba web sitesi yaptırmak istiyorum fakat hangi şirketle çalışacağımı bilmiyorum şirketi sizce neye göre değerlendirmeliyim ve güvenmeliyim. Web sitesi yaptırmak için ne kadar bir bütçe sahibi olmamız gerekir?

    1. Merhaba Muhsin Bey,
      Web sitesi yaptırmak için çalışacağınız firmayı dikkatli bir şekilde seçmeniz sizlere faydalı olacaktır. Mesela referanslarına hakkındaki yazılara bakmanız ve araştırmanız olmalıdır. Web site fiyatları da yapılacak işlere göre değişebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu