Web Tasarım

Kurumsal Web Sitesinde Olması Gereken 8 Özellik

Kurumsal olarak faaliyetlerini devam eden firmaların SEO çalışmaları, diğer sitelerdekinden daha farklıdır. Kurumsal web sitesi SEO çalışmaları neden farklıdır, 8 maddede açıklamaya çalışalım.

  • Balık Baştan Kokar! Hosting ve Alan Adı Önemlidir

Seçmiş olduğunuz sunucu, hedef kitlenizin yaşadığı ülke ile aynı yerde olmalıdır. Ayrıca sunucunuzun performansı ve teknik destek hizmetleri de sitenizi sıkıntıya sokmayacak şekilde olmalıdır.

  • Hormonlu İçerikler Kullanıcıların Sağlığını Bozar

İçerikleriniz organik olmalı. Eski yönteme göre hazırlanan ve zibilyon kere aynı anahtar kelimelerin kullanıldığı makaleler, artık Google tarafından kabul edilmiyor. Kullanıcıyı sıkmayan, gerçekten kurumsal web sitesinin konusu ile alakalı, alakalı görsellerin kullanıldığı içeriklerin hazırlanması gerekiyor.

Ayrıca makalelerinizin alakasız yerlerde paylaşılması da Google tarafından eksi bir özellik olarak görünüyor. Gerçi kurumsal sitelerde bu tür olumsuz durumlarla karşılaşılmayabilir, ancak bizden söylemesi…

  • İlk Görüşte Aşk: Sitenizdeki Görsellerin Önemi

Bir kurumsal firmayı ilk görüşte nasıl anlarsınız? Logosundan tabi ki… Kurumsal ve ciddi bir logo da internet ortamında, kurumsal firmanın sitesinde yer alır. Yalnızca logoda değil tabi ki…

Kurumsal web sitesinde olması gerekenler arasında, kurumsal firmalar açısından, görseller yer alır. Resim ve videoların kalitesinden ve profesyonelce hazırlanmasından bahsediyoruz.  En son trendlere göre hazırlayacağınız görsel ve videolarla, ilk görüşte aşkı sağlayabilirsiniz. Ancak şunu belirtelim logo görsel olarak kurumsal firmalar için önemli bir yere sahiptir. Öyle bir logo tasarlatın ki, yalnızca görselden ibaret olmasın. Bakan kişiye birçok kavramı çağrıştırsın. Mesela Ziraat Bankası logosu gibi…

Web Sitesi Görselleri

  • Mobilize Ekipler İş Başında

Hep söyleriz, artık internet sitelerinin mobil versiyonları, sitelerin kendilerinden daha önemli hale geldi diye. Bunu söylememizdeki neden, insanların cep telefonunda daha çok internette dolaşmalarıdır.

Mobilize ekipleriniz sağlam olsun. İnternet siteniz, cep telefonlarında da hızlı açılsın. Sitenizdeki görsel ve yazınsal elemanlar, cep telefonunda da kullanıcıyı yormayacak özellikler sergilesin. Özellikle menü yerleşimi, dokunmatik özelliklere göre olsun. Gerisini zaten UX tasarımcınız halleder.

  • Google Maps Mutlaka Kullanın

Kurumsal web sitesinde olması gerekeneler  arasında, harita özelliği mutlaka bulunsun. Özellikle sitenizi Google Maps’a kaydettirin. Çünkü arama sonuçlarında, kişiler işletmenizi haritada görmek isteyeceklerdir. Böylece daha kolay size ulaşacaklardır. Ayrıca Google haritalarda yapılan olumlu kullanıcı yorumları, sitenize daha çok trafik çekmenizi sağlayabilir. Alın size organik Backlink çalışması.

  • SEO Ama Teknik Olacak

Yalnızca pazarlama ve görselliğe önem verirseniz, yeni bir araba tasarlayıp, tekerleklerini yapmayı unutmuş gibi olursunuz. Teknik SEO, internet sitelerinin tekerlekleri gibidir. Yani arama motorlarında bulunabilmeniz için sizi ileriye doğru götürür. Arama motorlarının algoritmalarının sürekli olarak değiştiği düşünüldüğünde, internette kolay bulunabilme özellikleri ile ilgili çalışmalarında kesinlikle yapılması gerekir.

  • Sosyal Medyada Olursa Tadından Yenmez

Diğer yazılarımızda da sürekli olarak Sosyal Medya Vurgusu yapıyoruz. Bu durumun nedeni, sosyal medya kullanıcılarının dünya genelinde, 3 milyar kişiye ulaşmasıdır. Potansiyele bakar mısınız? Gerçekten muazzam değil mi? Ancak bu kadar kalabalık arasında, hedef kitleyi bulabilmek zor iştir.

Mutlaka işinde profesyonel SEO uzmanından yardım almalısınız. Kurumal web sitesinde olması gerekenler  diye bize sorsanız size, internet sitenizde mutlaka sosyal medya paylaşım butonlarının olması gerektiğini söyleriz. Yalnızca bununla da yetinmeyin.

İnternet sitenizde hazırladığınız içerikleri, linkleri ile birlikte, sosyal medyada günlük olarak mutlaka paylaşın.

Yapmanız gereken şey, sağlam bir ekosistem oluşturmaktır. Öncelikle; Facebook, İnstagram ve Youtube hesabınız olsun. Tüm bu hesaplarınız işletme hesabı olsun. Bu platformlarda, kurumsal firmanıza yakışır, resimler ve yazılar paylaşın.

Sosyal Medya

İnternette oluşturduğunuz içerikleri sosyal medyada paylaşın. Sosyal medyada paylaştıklarınız, internet sitenizde yer alsın. Tıpkı saat gibi işleyen bir döngü gibi. Bahsettiğimiz ekosistemi sağlıklı bir şekilde işletebilirseniz, internet siteniz daha çok ziyaretçi alacaktır.

  • Kralsın Be İçerik

Kurmsal web sitesinde olması gerekenler arasında, içerik pazarlaması da bulunmaktadır. Şöyle ki, sitenizde yer alan içerikleri, arama motorlarında en üst sıralara çıkarmaya çalışırsınız. Bu amaçla yaptığınız çalışmalarda teknik özellikler barındırır. Aslında Teknik SEO çalışmasının bir parçasıdır diyebiliriz.

Özellikle kurumsal firmalarda, görsellik oldukça önemlidir. Kullanıcılar ya da potansiyel müşteriler, ilk önce görselliğe göre firmanın notunu verirler.

Mesela hiç parası olmayan ancak gayet düzgün giyimli birisine, herkes saygı gösterir. Tam tersi, trilyonlara sahip ancak giyimi ve görünüşü iyi olmayan kimseden ise herkes uzaklaşır, hatta tiksintiyle bakarlar.

Mesela kurumsal bir dille yazılmış hakkımızda sayfası ile işe başlayabilirsiniz. Daha sonra, kurumsal firmanız ile ilgili konuyla ilgili etkileyici içerikler hazırlarsınız. İçerik dili de resmi olmalıdır. Yazdığınız içeriklere, konuyla alakalı resim ve videoda eklersiniz.

Oluşturacağınız içerikler, yalnızca makaleden ibaret olmamalıdır. Belirli bir strateji belirlemeli ve plan yapmalısınız. Bu plan doğrultusunda da gerekli olan içerikleri, zamanında hazırlamalısınız. Gündemde olmayan konularla ilgili içerik hazırlamak, pek mantıklı değildir. İçerikleriniz güncel olmalı ve asıl önemlisi, sıkıcı olmamalıdır. Tabi ki kurumsal olarak oluşturulan bir web sitesinde eğlenceli içeriğin ne işi var diye sorabilirsiniz. Eğlenceliden kastımız, sıkıcı olmayacak, siteyi ziyaret eden bir kişi içeriklerinizi merakla inceleyecek ve uykusu gelmeyecek.

Özellikle video içeriklere ağırlık vermelisiniz ve bunu yazınsal içeriklerle desteklemelisiniz.

Sonuç Olarak Kurmsal Web Sitesinde Olması Gerekenler …

Gerek kurumsal içeriğe sahip olan, gerekse kişisel özellikler barındıran bir web sitesi, her zaman güncel kalmak zorundadır. Özellikle Google algoritmalarının hızlı değişimi göz önüne alındığında, sürekli olarak internet siteleri de bu değişime ayak uydurmak zorundadır

13.12.2019 Tarihinde Güncellenmiştir.

Berkay Gavaz

Acarnet'te Web Designer

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu